Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 22, 2012

Τρίτο Green Tree τον Μάρτιο σχεδιάζει ο Μπαν Κι Μουν

Εικόνα
Για να ακολουθήσει διεθνής διάσκεψη πριν τον Ιούλιο – Τώρα θα ρίξει βάρος για σύγκλιση στο κεφάλαιο Διακυβέρνηση. Νέα Υόρκη: Διαδικασία τύπου πάρε – δώσε με συναντήσεις εκ του σύνεγγυς, θα επιχειρήσουν να επιβάλουν τα Ηνωμένα Έθνη κατά τις συνομιλίες του Green Tree που αρχίζουν σήμερα, με βάση τα έγγραφα που έχουν ετοιμάσει οι δύο πλευρές, ως περιγράμματα λύσης.

Εκβιασµός της Ελλάδας από το ∆ΝΤ στο παρά 5΄ της συµφωνίας

Εικόνα
Ζητούν νέα μέτρα - ∆ραµατική ανατροπή στις διαπραγµατεύσεις για το κούρεµα - Μαραθώνιες διαβουλεύσεις Παπαδήµου, Μέρκελ, Λαγκάρντ ΑΘΗΝΑ: Οι πληροφορίες των αρχών του έτους επαληθεύτηκαν. Η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα µε το ∆ΝΤ να εκβιάζει. Η υπογραφή των τριών πολιτικών αρχηγών σε επιστολή που θα προσφέρει διαβεβαιώσεις για την εφαρµογή ιδιαίτερα σκληρών µέτρων αποτελεί απαράβατο όρο για την έγκριση του µνηµονίου Plus και την υλοποίηση του PSI.

Αρχιεπίσκοπος: «Ό,τι εσπείραμε θα θερίσουμε»

Εικόνα
Καλεί τον Πρόεδρο να σταθεί στο ύψος του «Ότι εσπείραμε, θα θερίσουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφερόμενος στη συνάντηση στο Greentree, υποδεικνύοντας ότι «πολλές φορές, και δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, είπα ότι ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ είναι απαράδεκτος και έπρεπε να φύγει». «Δεν νομίζω ότι αυτό δεν το καταλάβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «ήθελε τον κ. Ντάουνερ (ο ΠτΔ), και θέλω να πιστεύω ότι ήξερε τι θα κάνει στο τέλος».

Ψήφισμα στη Βρετανική Βουλή για την κατοχής της Κύπρου

Εικόνα
Ζητεί άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου στους κατοίκους της Προσχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε στη Βρετανική Βουλή ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αλαν Μιλ με το οποίο εκφράζεται η συνεχής ανησυχία του Σώματος για την παράνομη κατοχή και διακυβέρνηση του βορείου τμήματος(κατεχόμενα) της Κύπρου από τη Τουρκία μετά την εισβολή του 1974.

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Δύσκολη προσπάθεια στη Νέα Υόρκη

Εικόνα
Εύχεται η κατάληξη να μη είναι οδυνηρή Την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη μια δύσκολη προσπάθεια σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος ευχήθηκε η κατάληξη της προσπάθειας αυτής να μην είναι ποτέ οδυνηρή. 

Χιονισμένο το Τρόοδος, αλλά αφιλόξενο

Εικόνα
Αυτοκίνητα και λεωφορεία εγκλωβίστηκαν στον Καρβουνά και στις Πλάτρες. Δεκάδες οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους αλλά και εκδρομείς λεωφορείων εγκλωβίστηκαν χθες  στην περιοχή Τροόδους καθώς οι δρόμοι κατέστησαν απροσπέλαστοι από το χιόνι.  Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις  και τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας για την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή Τροόδους, πολλοί οδηγοί αψήφησαν τις συστάσεις, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο χιόνι.

Ομήρου: Να απορριφθεί η 1η Ιουλίου ως ορόσημο

Εικόνα
Οι γεφυρωτικές προτάσεις είναι εκτός πλαισίου εντολής του ΓΓ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να απορρίψει την προσπάθεια να καταστεί η 1η Ιουλίου του 2012 ένα χρονικό ορόσημο, δήλωσε από την Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.