Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 17, 2012

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Εικόνα
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συνεχίσουν και την Τετάρτη, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί σε στάση εργασίας

Εικόνα
Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε στάση εργασίας την τελευταία διδακτική περίοδο, την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα που θα ψηφισθεί ο προϋπολογισμός του 2013. Σε ανακοίνωσή της, στα πλαίσια διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών κατά των μέτρων του μνημονίου, η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αυθαίρετη αύξηση κατά μία διδακτική περίοδο του ωραρίου των εκπαιδευτικών, που θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αδιόριστοι. Επίσης, τάσσεται εναντίον των μειώσεων των μισθών και της κατάργησης του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εκπαιδευτικών.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΓΔ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ορατό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών

Εικόνα
Το κράτος θα κηρύξει στάση πληρωμών τις επόμενες μέρες αν δεν εξασφαλιστούν οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες του μέχρι το τέλος του έτους με δανεισμό από τους ημικρατικούς οργανισμούς, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης ενώπιον την Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Είπε επίσης ότι η ίδια η Τρόικα τους είχε προτείνει να πάρουν αυτά τα λεφτά από του ημικρατικούς οργανισμούς μέχρι να υπάρξει καταβολή δόσεων. «Αν δεν εξασφαλιστούν αυτές οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες θα μιλάμε για στάση πληρωμών του κράτους τις επόμενες μέρες», είπε αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα συμπαρασύρει και τους ημικρατικούς οργανισμούς, αφού θα υποβαθμιστεί το κράτος σε επίπεδο επιλεκτικής χρεοκοπίας και οι εγγυήσεις του κράτους προς του ημικρατικούς καταργούνται. Ζήτησε από όλους να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να προβούν στη χρηματοδότηση του κράτους.

Κινέζα γράφει ταυτόχρονα με τα δύο χέρια και σε διαφορετικές γλώσσες!

Εικόνα
Πεκίνο:  Ένα σπάνιο ταλέντο έχει μια 24χρονη Κινέζα η οποία μπορεί να γράψει με τα δύο χέρια ταυτόχρονα,σε διαφορετικές κατευθύνσεις, και σε διαφορετικές γλώσσες! Ο λόγος για την Σιγουάν Τσεν η οποία ανακάλυψε το ταλέντο της στο σχολείο, ενώ αγωνιζόταν να μάθει την αγγλική γλώσσα όταν είχε εργασίες για το σπίτι. Το όνομά της σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση, «σκέψου ευρύτερα» και είναι πραγματικά ταιριαστό για την 24χρονη που έχει καταπλήξει τον κόσμο.

Στην Ιταλία το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο

Εικόνα

Φόβοι για πλήγμα σε ξενοδοχεία – κατασκευές

Εικόνα
Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το θέμα των αλλαγών στη φορολόγηση των ακινήτων, μετά τη σωρεία των αντιδράσεων που ξεσήκωσε η κυβερνητική πρόταση. Τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και οι οργανωμένοι φορείς που εμπλέκονται στην αγορά των ακινήτων εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το προωθούμενο νομοσχέδιο, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν και σωρεία προτάσεων, ώστε αυτό να διαφοροποιηθεί. Ποια ερωτήματα και αντιρρήσεις εξέφρασαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ποιες προτάσεις κατέθεσαν ώστε να δοθεί λύση στο πολύκροτο αυτό στο θέμα;

BOCY: Η ΚΤ ζητά απομάκρυνση «παλιών»

Εικόνα

Ορφανίδης: Ανέστειλε τη λειτουργία 10 υπεραγορών

Εικόνα
Οριακά όσο ποτέ είναι τα τεκταινόμενα στις υπεραγορές Ορφανίδη, αφού ακόμα δεν δόθηκε το πράσινο φως από τις τράπεζες για στήριξη της εταιρείας. Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 10 υπεραγορές ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω ανεπάρκειας εμπορεύματος ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο 10 σε παγκύπρια βάση.

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Εικόνα
Ως επιστήμονες εκτιμητές ακινήτων επί καθημερινής βάσης καλούμαστε να εκτιμήσουμε την αξία διαφόρων ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουμε τι εκτιμούμε. Λογικά, έχοντας στην κατοχή μας τον Τίτλο ιδιοκτησίας ενός ακινήτου, γνωρίζουμε τι έχουμε να εκτιμήσουμε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν βασικές διαφορές ανάμεσα σε οικόπεδα και χωράφια που πρέπει να γνωρίζουμε καθώς επίσης και τις πρόνοιες που ισχύουν σε κάθε περίπτωση.

Όλα τα Ζώδια 17/12

ΚΡΙΟΣ   «Ομαδικές δράσεις» Η εβδομάδα σας κάνει ποδαρικό με μια Σελήνη στον Υδροχόο που ευνοεί κοινωνικά ενδιαφέροντα και πρωτότυπες ενασχολήσεις. Συγχρόνως, όσον αφορά αισθηματικά ζητήματα θα είστε πιο ορμητικοί και μετά δυσκολίας θα δέχεστε το «όχι» σαν απάντηση. Στον επαγγελματικό τομέα, ίσως υπάρξουν κάποιες συγκρούσεις οι οποίες θα ανάψουν τα αίματα. Οι γεννημένοι του 1973 θα λάβετε κάποιο μήνυμα από κάποιον ή κάποια πρώην.

Σαν σήμερα. . . 17 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1790:  Ανακαλύπτεται στην πόλη του Μεξικού το πέτρινο ημερολόγιο των Αζτέκων. 1817:  Δημοσιεύεται το νέο Σύνταγμα των Ιόνιων Νησιών, το οποίο, παρά την ύπαρξη Γερουσίας και Βουλής, δεν μπορεί να θεωρηθεί φιλελεύθερο, αφού ο άγγλος αρμοστής διατηρεί το δικαίωμα της αρνησικυρίας. Το Σύνταγμα αυτό ίσχυσε μέχρι την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Σε αναμμένα κάρβουνα η Κυβέρνηση αν θα βγάλει το Δεκέμβρη

Εικόνα
Χρειάζεται 250 εκατομμύρια για μισθούς, συντάξεις ,13ο και δόσεις παλαιών δανείων, χρήματα τα οποία αναμένει να πάρει από τους Ημικρατικούς, οι υπάλληλοι των οποίων  αντιδρούν.- Θα τα πάρετε πίσω από την Τρόικα, απαντά η Κυβέρνηση.- Το θέμα σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών.-  Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από τους ημικρατικούς οργανισμούς Cyta, Αρχή Λιμένων και Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου θα συζητήσει σήμερα το πρωί η Επιτροπή Οικονομικών, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και των Διοικητικών Συμβουλίων και συνδικαλιστικών οργανώσεων των τριών οργανισμών. 

6 και 7 ετών τα αγγελούδια-θύματα του μακελάρη της Κοννέκτικατ

Εικόνα
Τετραήμερο επίσημο πένθος στη χώρα κήρυξε ο Πρόεδρος Ομπάμα.- Δεκάδες παιδιά σώθηκαν από τις δασκάλες τους, που τα έχωσαν σε ντουλάπες.-   Εξακολουθεί να συγκλονίζει όχι μόνο την Αμερική, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο το μακελειό που έγινε την περασμένη Παρασκευή σε δημοτικό σχολείο στην πολιτεία Κοννέκτικατ, από έναν  ανισόρροπο εικοσάχρονο που τα σκότωσε γιατί την προηγούμενη ημέρα είχε τσακωθεί με τέσσερις δασκάλες του σχολείου τους. Τις τρεις τις σκότωσε μαζί με τα είκοσι παιδάκια, όλα ηλικίας 6 και επτά ετών. Η τέταρτη δασκάλα τη γλύτωσε γιατί έλειπε από το σχολείο .

Παγκόσμια κρίση στα τρόφιμα αναμένεται τους προσεχείς μήνες

Εικόνα
Διεθνής τάση για αυξητικές τιμές στα τρόφιμα.- Στην Κύπρο, έχουν ήδη ανακοινωθεί για τον Ιανουάριο, αυξήσεις στο ψωμί και στο γάλα. ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.- Η αύξηση στις τιμές του καλαμποκιού, του σιταριού και της σόγιας, κατά τους τελευταίους μήνες, έχει δημιουργήσει ανησυχίες για πιο ψηλό ρυθμό πληθωρισμού τροφίμων.  Σήμερα  διεθνώς 870 εκατομμύρια κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα πείνας, ενώ αντίθετα στις πλούσιες χώρες 1,5 δισ. άτομα είναι υπέρβαρα.

Στα πρόθυρα εμφυλίου βλέπουν την Ελλάδα οι Γερμανοί

Εικόνα
«Η βία, από τους δρόμους, θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.- Η πραγματικότητα αποσιωπάται από τα διεθνή ΜΜΕ.- ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ: Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου εμφανίζει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα  FrankfurterAllgemeine.μιλώντας για μια πρωτοφανή οργή η οποία σωρεύεται στα βαριά πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει.

Ενδιαφέρον έντεκα κολοσσών για τα πετρέλαια της Ελλάδας

Εικόνα
Τέλος Ιανουαρίου κατακυρώνονται οι προσφορές.-  ΑΘΗΝΑ: Ενδιαφέρον για σεισμικές έρευνες στη θάλασσα του βορείου Ιονίου, και πιο συγκεκριμένα στο «τόξο» Κεφαλονιάς - Κέρκυρας - Ιταλίας, εκδήλωσαν τρεις πετρελαϊκοί κολοσσοί: πρόκειται για τις εταιρείες Total, Statoil και EXXON. Ενδιαφέρονται για την συνέχεια του κοιτάσματος της Ιταλίας, η οποία εκτείνεται στην θαλάσσιας περιοχή δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Σπείρα κλεπτών αυτοκινήτων εξαρθρώνει η Αστυνομία

Εικόνα
Συλλήψεις αλλοδαπών και ανεύρεση κλοπιμαίων οχημάτων.-  Στα ίχνη σπείρας που δραστηριοποιείται παγκυπρίως σε κλοπές αυτοκινήτων και διαρρήξεις στη Λεμεσό και σε άλλες επαρχίες, βρίσκεται η Αστυνομία.   Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, μετά από παρακολούθηση, εντοπίστηκαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό τρία πρόσωπα τα οποία επέβαιναν σε 3 ξεχωριστά αυτοκίνητα. Το τελευταίο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν όχημα ενοικιάσεως, τελικά διέφυγε από το μέρος ενώ στα άλλα δύο αυτοκίνητα, τα πρόσωπα τα οποία επέβαιναν μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού».