Σε αναμμένα κάρβουνα η Κυβέρνηση αν θα βγάλει το Δεκέμβρη


Χρειάζεται 250 εκατομμύρια για μισθούς, συντάξεις ,13ο και δόσεις παλαιών δανείων, χρήματα τα οποία αναμένει να πάρει από τους Ημικρατικούς, οι υπάλληλοι των οποίων  αντιδρούν.- Θα τα πάρετε πίσω από την Τρόικα, απαντά η Κυβέρνηση.- Το θέμα σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών.- 
Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε εγχώριο δανεισμό από τους ημικρατικούς οργανισμούς Cyta, Αρχή Λιμένων και Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου θα συζητήσει σήμερα το πρωί η Επιτροπή Οικονομικών, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και των Διοικητικών Συμβουλίων και συνδικαλιστικών οργανώσεων των τριών οργανισμών. 
Την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή θα εκδηλώσουν την αντίθεση τους με διαδήλωση διαμαρτυρίας οι υπάλληλοι των Ημικρατικών. 
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΣΥΤΑ και της Αρχής  Λιμένων, παρά τις αντιδράσεις των υπαλλήλων τους, έχουν ήδη αποφασίσει να δανείσουν την κυβέρνηση, υπό όρους, τα ποσά των 100 εκ. και 38 εκ. αντίστοιχα. Το ΔΣ της ΑΗΚ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για έτερο ποσό 100 εκατομμυρίων.
 
Επίσης η Κυβέρνηση ζήτησε να δανειστεί από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο την πληροφόρησε ότι μπορεί να διαθέσει μόνο 68 εκατομμύρια.
 
Οι υπάλληλοι των ημικρατικών οργανισμών, από τα Ταμεία Συντάξεων των οποίων θα δοθούν τα δάνεια αντιδρούν και ζητούν ασφαλείς εγγυήσεις ότι θα τα πάρουν πίσω. 
 
Η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι τα ποσά θα επιστραφούν σε τρεις μήνες και μάλιστα με τόκο 5,5%, διαβεβαίωση όμως που δεν αίρει τη δυσπιστία τους.
 
Σε μια τελευταία κίνηση της η Κυβέρνηση, για να άρη τις δυσπιστίες, δήλωσε δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι τα λεφτά θα επιστραφούν από το δάνειο που θα εξασφαλιστεί από την Τρόικα και μάλιστα αποκάλυψε ότι έχουν ήδη γίνει και γίνονται σχετικές επαφές με τους εκπροσώπους της Τρόικας καθώς και με τις Βρυξέλλες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"