Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 27, 2013

Σαν σήμερα. . . 27 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 1679:  Θεσμοθετείται στην Αγγλία το Habeas Corpus, που καθιερώνει την προστασία των πολιτών από την αυθαιρεσία της εξουσίας. 1821:  Οι Ψαριανοί πυρπολητές Δημήτριος Παπανικολής, Ιωάννης Δημουλίτσας (Πατατούκος) και Γεώργιος Καλαφάτης πυρπολούν τουρκικό δίκροτο με 74 πυροβόλα και 1000 άνδρες στο λιμάνι της Ερεσσού Λέσβου. Οι Έλληνες, που ως εκείνη την ημέρα αναλογίζονταν με φόβο την άνιση αναμέτρηση με τον τουρκικό στόλο, αναθαρρούν και συνειδητοποιούν τη δύναμή τους.

*Ζώδια 27/5

ΚΡΙΟΣ Είστε έτοιμοι να υποχωρήσετε σε μια οικογενειακή υποχρέωση ή καθήκον το οποίο σας το βγάζει πιο πολύ στην επιφάνεια ο Αιγόκερως. Σίγουρα δεν αλλάζουν και πολλά από την νέα επικοινωνιακή εποχή, απλά μερικές φορές χρειάζεται να είστε συγκρατημένοι γιατί το φρένο κυρίως σε εσάς κάνει πολύ καλό, αφού έτσι δεν χάνετε τις δυνάμεις σας και το ενδιαφέρον σας. Πρέπει όμως να χαράξετε δικές σας γραμμές σε ένα προσωπικό θέμα και τελικά να διχάζεστε, αν πρέπει να κάνετε το δικό σας ή να ακολουθήσετε τα πρέπει και τους τύπους. Καλό είναι να κάνετε ένα πρόγραμμα συντηρητικό σε θέματα οικονομικά γιατί μπορεί να κάνετε πολύ μεγάλα ξαφνικά ανοίγματα.

Δυο ξένοι στο δείπνο, Αναστασιάδης - Ντάουνερ

Εικόνα
Λευκωσία:  Δύσκολη έως αδύνατη φαντάζει η συνύπαρξη του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η κυπριακή κυβέρνηση είναι σφόδρα ενοχλημένη με τις παρασκηνιακές ενέργειες του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος μετά και την επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Μπαν Κι Μουν, επιμένει στις ίδιες μεθοδεύσεις και παρασκηνιακές κινήσεις.

Έλεγχος στα εκατομμύρια υποψηφίων για εκλογές

Εικόνα
Λευκωσία:  Νέες τροποποιήσεις στην νομοθεσία που αφορά τις προεδρικές, βουλευτικές και τις ευρωεκλογές, προωθεί η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να συμπληρωθούν ορισμένα κενά που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Το πιο καυτό θέμα είναι τα έξοδα των υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, για τα οποία μπορεί να υποβάλει ένας σχετική κατάσταση, πλην όμως η νομοθεσία δεν προβλέπει καμιά ποινή. Και τα χρήματα που ξοδεύονται είναι εκατομμύρια. Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό μας κυνηγά η Επιτροπή Γκρέκο η οποία εξετάζει τη διαφθορά και τη διαπλοκή των υποψηφίων και πολιτικών προσώπων.

Νέο Δ.Σ. στις Κ.Α. και πλεονασμοί οσονούπω

Εικόνα
Λευκωσία:  Ξεκαθαρίζει οριστικά αύριο-μεθαύριο, ύστερα από συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις που κράτησαν σχεδόν τρεις βδομάδες, το θέμα του διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Όπως  γράφτηκε ήδη, νέος πρόεδρος του Δ.Σ. των Κ.Α. θα αναλάβει ο πρώην υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Μιχαηλίδης, ο οποίος όμως ζητά διασφάλιση συγκεκριμένων προϋποθέσεων και εξασφάλιση κάποιων δεσμεύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να αποδεχθεί τον διορισμό που του προτάθηκε.

Χριστόφιας Vs Στυλιανίδη: Αναζωπύρωση αλληλοεπίρριψης ευθυνών

Εικόνα
Λευκωσία:  Νέα αναζωπύρωση της διελκυστίνδας για το ποιος φέρει τις ευθύνες που η οικονομία της Κύπρου κατέληξε στο σημερινό σημείο καταγράφηκε χθες. Το γάντι έριξε πρώτος ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας από το Λονδίνο, όταν κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι φέρει τεράστιες ευθύνες για τα τελευταία γεγονότα στην οικονομία.

Οκτώβριο το πόρισμα της Ερευνητικής για την οικονομία

Εικόνα
Λευκωσία:  Στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες και την Κεντρική ζήτησε η Ερευνητική Επιτροπή που αναζητεί ευθύνες για την κατάσταση στην οικονομία, ενώ το πόρισμά της αναμένεται να είναι έτοιμο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.