Οκτώβριο το πόρισμα της Ερευνητικής για την οικονομία

Οκτώβριο το πόρισμα της Ερευνητικής για την οικονομίαΛευκωσία: Στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες και την Κεντρική ζήτησε η Ερευνητική Επιτροπή που αναζητεί ευθύνες για την κατάσταση στην οικονομία, ενώ το πόρισμά της αναμένεται να είναι έτοιμο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Με επιστολή της (η Ερευνητική) προς τα Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου καθώς και την Κεντρική Τράπεζα, ζητεί εντός μιας εβδομάδας όλα τα στοιχεία που αφορούν αποφάσεις που σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία του τόπου, τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στην οικονομία γενικότερα. Ιδιαίτερα, ζητούνται στοιχεία για τα δάνεια που δίνονταν σε μέλη των Δ.Σ. και άλλους, για άλλες ενέργειες που βρίσκονται υπό έλεγχο και για την αγορά των ομολόγων στην Ελλάδα.

Από την Κεντρική ζητούνται στοιχεία και αποφάσεις που σχετίζονται κυρίως για τον εποπτικό της ρόλο και τις ενέργειες στις οποίες προέβη ώστε να μην φτάσει μέχρις εδώ η οικονομία.

Η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή θα ακούσει αυτή την εβδομάδα (Τετάρτη και Παρασκευή) τις συμπληρωματικές καταθέσεις δύο διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, των Σταύρου Μιχαήλ και Ανδρέα Τρόκκου, και ολοκληρώνει το σκέλος των δημοσιονομικών.

Αναμένεται ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα κληθούν μάρτυρες και αμέσως μετά θα ανοίξει το κεφάλαιο των τραπεζών. Μόλις παραληφθούν τα στοιχεία από τις τράπεζες, θα γίνει ο προγραμματισμός για το ποιοι θα κληθούν και πότε. Θα σταλούν κλήσεις σε προέδρους και μέλη των Δ.Σ. της Λαϊκής και της Κύπρου, ενώ θα δώσουν μαρτυρία τρεις πρώην υπουργοί Οικονομικών, αλλά με την ιδιότητά τους ως μέλη συμβουλίων τραπεζών. Πρόκειται για τους Μιχάλη Σαρρή, Βάσο Σιαρλή και Χαρίλαο Σταυράκη. Οι τρεις έχουν ήδη καταθέσει ως πρώην υπουργοί της Κυβέρνησης Χριστόφια, ενώ τώρα θα καταθέσουν για αποφάσεις τραπεζών. Μόλις συμπληρωθεί το κεφάλαιο τράπεζες, τότε θα ανοίξει το κεφάλαιο Κεντρική Τράπεζα οπόταν και θα συμπληρωθεί η έρευνα.

Στο μεταξύ, η Ερευνητική Επιτροπή δεν θα διακόψει για το καλοκαίρι, ώστε το πόρισμά της να είναι έτοιμο μέχρι τον Οκτώβριο. Ήδη τα πρακτικά από κάθε συνεδρία ετοιμάζονται άμεσα για να είναι στη διάθεση των μελών για μελέτη.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"