Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 27, 2014

Πακέτο μέτρων 2,8 δισ. για να επιστρέψει η Τρόικα

Εικόνα
Δέσμη εναλλακτικών ισοδυνάμων μέτρων ύψους 2,8 δισ. ευρώ κατέθεσε στην Τρόικα η ελληνική κυβέρνηση, για να κάμψει τις αντιστάσεις των ελεγκτών και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Σουλτς: Λάθος να εστιάζουμε μόνο σε περικοπές

Εικόνα
Για πρώτη φορά υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, δήλωσε σε συνέντευξή του στη  γερμανική εφημερίδα «Bild» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η τρόικα δεν είναι πάνω από όλα» και ότι «είναι λάθος να εστιάζουμε μόνο στις περικοπές». Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, απορρίπτει την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτό επιτεύχθηκε επειδή η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Εγγυήσεις σε τραπεζικά ομόλογα από το κράτος

Εικόνα
Εγγυήσεις σε τραπεζικά ομόλογα προσανατολίζεται να δώσει το κράτος για κάλυψη της υποχρέωσης μέρους των 9 δις. ευρώ προς τον ELA. Όπως δήλωσε στο κρατικό κανάλι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος, σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τα κόμματα.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Αρχής Επενδύσεων

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος μετέβη χθες στο Κατάρ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη συναντάται το πρωί με εκπροσώπους της Αρχής Επενδύσεων της χώρας. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο παλάτι του Εμίρη του Κατάρ Αλ-Θανί, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής. Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με τον Εμίρη και αργότερα θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Εκδίδονταν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής

Εικόνα
Οικιακές βοηθοί, οι οποίες εργάζονταν νόμιμα στην Κύπρο, φέρονται να εργάζονταν και σε οίκο ανοχής. Αυτό αποκάλυψε επιχείρηση της Αστυνομίας στο κέντρο της Λευκωσίας. Οι γυναίκες, πιάστηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες σε πελάτες σε υποστατικό, το οποίο φαινόταν εγκαταλειμμένο. Οι δε συνθήκες υγιεινής στο υποστατικό ήταν άθλιες.

Αυτόνομη στις ευρωεκλογές η Συμμαχία Πολιτών

Εικόνα
Με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γιώργο Λιλλήκα κατέρχεται η Συμμαχία Πολιτών στις Ευρωεκλογές, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή 1η Πολιτική Συνέλευση της Συμμαχίας που διοργανώθηκε στη Λευκωσία.

Πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή κατέστρεψε εξαρτήματα

Εικόνα
Διάφορα εξαρτήματα αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονταν σε καρότσα φορτηγού στη Μοσφιλωτή, συνολικής αξίας 4 περίπου χιλιάδων ευρώ καταστράφηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ.

Κύκλωμα δικηγόρων με αρωγές - σκάνδαλο

Εικόνα
Μαύρη τρύπα για το πάγιο ταμείο αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο καταβάλλεται η νομική αρωγή, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι πέρσι 315 δικηγόροι μοιράστηκαν 1,14 εκατ. ευρώ. Τα δικαστήρια επισημαίνουν το κενό στον έλεγχο, πλην όμως η τρύπα που μας κοστίζει ακριβά παραμένει. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία φανερώνουν ότι υπάρχουν δικηγόροι, ειδικά στη Λεμεσό, οι οποίοι πέρσι πληρώθηκαν από το κράτος για περισσότερες από πέντε υποθέσεις τις οποίες χειρίστηκαν με νομική αρωγή, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά, ειδικά αν ανατρέξει κανείς στην ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής υπηρεσίας, η οποία κάνει λόγο για δικηγόρους οι οποίοι έλαβαν για ένα έτος ως αμοιβή νομικών αρωγών πέραν των 15.600 ευρώ, ποσό για το οποίο επιβάλλεται εγγραφή στον ΦΠΑ, χωρίς να έχουν πράξει κάτι τέτοιο.