Αυτόνομη στις ευρωεκλογές η Συμμαχία Πολιτών


Με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γιώργο Λιλλήκα κατέρχεται η Συμμαχία Πολιτών στις Ευρωεκλογές, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή 1η Πολιτική Συνέλευση της Συμμαχίας που διοργανώθηκε στη Λευκωσία.


Τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά των υπόλοιπων υποψηφίων της Συμμαχίας για τις Ευρωεκλογές είναι: Σίμος Αγγελίδης, Αντρέας Αποστόλου, Ειρήνη Μάντολε, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Κούλης Νικολάου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας, του ψηφοδελτίου θα ηγείται ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ως ένδειξη σεβασμού προς τις 110.000 πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους στις Προεδρικές Εκλογές του 2013.

Αναφέρεται ότι "οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Συμμαχίας οραματίζονται μια Ευρωπαϊκή  Ένωση με καθοριστικό και καθοδηγητικό ρόλο", η οποία θα μπορεί να διοικεί με παραδειγματισμό και να είναι αποτελεσματική".

Αναφέρεται επίσης ότι "πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο από πρόσωπα προερχόμενα από όλους τους ιδεολογικούς χώρους" και "πολίτες που θέλουν να υπηρετούν μόνο την  Κύπρο, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, πολιτεύονται χωρίς αναχρονιστικούς στρεβλωτικούς δογματισμούς και ιδεοληψίες" και "που έχουν ως ύψιστη προτεραιότητα την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα, την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους, την αποκατάσταση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας απαρτίζεται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, "από πολίτες που τάσσονται ενάντια στη Μνημονιακή πολιτική που οδηγεί την κυπριακή οικονομία σε βαθύτερη ύφεση, την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, και την κοινωνία σε εξαθλίωση".

"Πολίτες  έτοιμοι να συμβάλουν σε μια συλλογική προσπάθεια η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη, την κοινωνική πρόοδο και στην απεμπλοκή, το ταχύτερο δυνατό, από το Μνημόνιο", προστίθεται.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση της Συμμαχίας αναφέρεται ότι το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται επίσης "από πολίτες που δεν μπορούν πια να ανεχθούν την ατιμωρησία των υπευθύνων για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Κύπρου" και "που δεν ανέχονται τις κομματικές συναλλαγές, την αλληλοκάλυψη, το ρουσφέτι, το κομματικό κατεστημένο, που μας οδήγησε στην καταστροφή".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"