Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 1, 2013

Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015 ανακηρύχθηκε ο Πειραιάς

Εικόνα
Αθήνα: Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακηρυχθεί ο Πειραιάς «Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το 2015 ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο η επίτροπος για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οριακή πτώση για τον δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο

Εικόνα
Αθήνα: Στις 93,5 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούνιο, οριακά χαμηλότερα από τις 93,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Ιδιωτικά πανεπιστήμια δεσμεύουν χρήματα φοιτητικών πακέτων

Εικόνα
Λευκωσία: Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα σε φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ξεπέρασε το 16% η ανεργία στην Κύπρο

Εικόνα
Βρυξέλλες:  Στο 16,3% του ενεργού πληθυσμού, και σε απόλυτους αριθμούς τα 73.000 άτομα, ανήλθε η ανεργία στην Κύπρο το Μάιο έναντι 15,8% ή 71.000 άνεργους που ήταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Χάλασε το αεροπλάνο, έμεινε στην Κροατία ο Πρόεδρος

Εικόνα
Λευκωσία: Χάλασε το αεροπλάνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το οποίο θα μετέβαινε από την Κροατία στη Βιέννη και από εκεί θα επέστρεφε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην Κύπρο.

Μετά τους Κινέζους, σπεύδουν στην Πάφο και Ρώσοι επενδυτές

Εικόνα
Πάφος: Λίγες εβδομάδες μετά την συμφωνία-μαμούθ των Κινέζων επενδυτών με την Aristo για το έργο στο Χα-Ποτάμι, οι κινήσεις και πληροφορίες για αντίστοιχου βεληνεκούς επενδύσεις στην επαρχία Πάφου από πλευράς Ρώσων επενδυτών ολοένα και πληθαίνουν.

Σχέδιο για εθελοντικές αφυπηρετήσεις και στο Συνεργατισμό

Εικόνα
Λευκωσία: Σχέδιο για πρόωρες αφυπηρετήσεις στο Συνεργατισμό υπέβαλε στην Κεντρική Τράπεζα η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

*Ζώδια 1/7

ΚΡΙΟΣ Είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε μπροστά και να εκτελέσετε κάποια σχέδια που έχετε ήδη στο μυαλό σας. Οι συζητήσεις που θα έχουν υπόβαθρο συναισθηματικό μπορεί να σας επηρεάσουν και ξαφνικά να φανεί ή ότι ματαιοπονείτε ή ότι επηρεάζεστε άμεσα από ενοχές και συναισθηματικούς εγκλωβισμούς. Η οικογένειά σας θα παίξει αυτόν το ρόλο, γιατί θα επανέρθει ένα πρόβλημα που είναι προς επίλυση. Ίσως να αφορά ένα ακίνητο ή ένα συγγενικό σας πρόσωπο. Η σχέση με Καρκίνο πιθανόν να περάσει κρίση. Προσέξτε τον τρόπο που θα χειριστείτε τα οικονομικά σας.

Σαν σήμερα. . . 1 Ιουλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1535:  Ο συγγραφέας της  Ουτοπίας  Σερ  Τόμας Μορ  καταδικάζεται σε θάνατο για προδοσία. Από τη θέση του προέδρου της Βουλής των Λόρδων αρνήθηκε να συναινέσει στην ανακήρυξη του βασιλιά Ερρίκου 8ου ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας και παρέμεινε πιστός στην Καθολική Εκκλησία. 1828:  Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων», Διοικητή τον Ιταλό Λοχαγό Σαλτάλι και ανώτερο επόπτη τον Βαυαρό Συνταγματάρχη Έιδεκ. Το διάταγμα της ίδρυσής της υπεγράφη αργότερα, στις  21 Δεκεμβρίου 1828. «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» το μότο της σχολής.

«Πρέπει να υποστηριχθεί η διαγραφή του χρέους»

Εικόνα
Την άποψη ότι πρέπει να υποστηριχθεί η διαγραφή του χρέους στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης εκφράζει σε συνέντευξή του ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, Τζόρτζ Σόρος. Μάλιστα γίνεται και μάντης κακών οιωνών προβλέποντας σημαντική επιδείνωση της κρίσης στην Ευρώπη τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ποινικοί ανακριτές για την οικονομία

Εικόνα
Η ενδιάμεση απόφαση της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, με την οποία αυτοεξαιρέθηκε από πολύ σημαντικές υποθέσεις που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή, οδηγεί όπως όλα δείχνουν στην ουσιαστική περιθωριοποίησή της.

Τρ. Κύπρου: Κρίσιμη μέρα για το μέλλον των εργαζομένων

Εικόνα
Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Επιτροπή Προσωπικού του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Τράπεζας Κύπρου για να κοστολογήσει τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις που έχει ενώπιον της, σε σχέση με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων της Τράπεζας.

Καμπανάκι για το κούρεμα από 17 εμπειρογνώμονες

Εικόνα
Επιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα προβλέπουν 17 εμπειρογνώμονες λόγω του κουρέματος των καταθέσεων που επιβλήθηκε στην Κύπρο.

Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους

Εικόνα
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων αποφοίτων καθώς σε λίγες ώρες ανακοινώνται τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων.