Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 4, 2013

Στη δίνη του Γιούρογκρουπ ο Σαρρής με στόχο χρονοδιάγραμμα

Εικόνα
Ξέπλυμα, ιδιωτικοποιήσεις και κούρεμα τα πεδία μάχης.- Δεν θα βιαστούμε να πάρουμε απόφαση, λέει ο Σόιμπλε.-   Στην κορυφή της ατζέντας του Eurogroup σήμερα αλλά και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων ΜΜΕ, οι συζητήσεις για το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας. Την ίδια ώρα, η κυπριακή πλευρά θα βρεθεί ενώπιον του τραγικού διλήμματος των ιδιωτικοποιήσεων ή του κουρέματος καταθέσεων.

Κρούει τον κώδωνα στους Γερμανούς λόγω Κύπρου ο Όλι Ρεν

Εικόνα
Τους καλεί «να συναισθανθούν ότι και το πιο μικρό κράτος του ευρώ έχει συστημική σημασία».- Για τον κίνδυνο η Κύπρος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, εάν οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, προειδοποιεί ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική Όλι Ρεν και ασκεί κριτική στην γερμανική Κυβέρνηση, η οποία, όπως εξηγεί, εξακολουθεί να αμφισβητεί την συστημική σημασία της Κύπρου.

Εξελίξεις στο Κυπριακό το Φθινόπωρο, σχεδιάζουν τα Ην. Εθνη

Η ένταση στη Συρία, αλλά και η οικονομική κρίση στην Κύπρο, διαφοροποιούν τα  σχέδια της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό με μετάθεση της επιδίωξης έναρξης συνομιλιών για το Φθινόπωρο. Ενώ μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο – στις 11 Μαρτίου – ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ επρόκειτο να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, για διαβουλεύσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ενημέρωση του Σ.Α., η επίσκεψη θα γίνει σε μεταγενέστερη περίοδο.

Ο Μπαν Κι Μουν στο ακουστικό για συνομιλίες στη Συρία

Εικόνα
Είμαι έτοιμος για διάλογο αλλά δεν παραιτούμαι, δηλώνει ο Άσαντ.-  Ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να "διευκολύνει ένα διάλογο" ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη συριακή αντιπολίτευση δήλωσαν από την Ελβετία ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν και ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία, Λάχνταρ Μπραχίμι.

Μυστική συνάντηση Νετανιάχου-Ιορδανού Βασιλέα

Εικόνα
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συναντήθηκε μυστικά στο Αμμάν της Ιορδανίας με τον βασιλιά Αμπντάλα, για να συζητήσουν το ζήτημα της διακοπής των συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, δήλωσε Ισραηλινή  διπλωματική πηγή.

Μίνι κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας

Εικόνα
Για λίγες ώρες στην Άγκυρα ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδεία 10 υπουργών.-  ΑΘΗΝΑ: Ο πρωθυπουργός Αντώνης σαμαράς θα βρεθεί σήμερα για λίγες ώρες στην Άγκυρα. Θα συνοδεύεται από περίπου 10 υπουργούς και θα συμπροεδρεύσει μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του κοινού ελληνοτουρκικού υπουργικού συμβουλίου. Ίσως αυτό να είναι και ενδεικτικό για τις χαμηλές προσδοκίες που υπάρχουν για τα αποτελέσματα του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που μετά από αλλεπάλληλες αναβολές θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά.

100 Ελληνικές επιχειρήσεις σε φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη

Εικόνα
Μήνυμα «νέα έργα, νέες δουλειές».-  ΑΘΗΝΑ: Με τη συμμετοχή 100 ελληνικών επιχειρήσεων και 200 τουρκικών, παρουσία των Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, στην Κωνσταντινούπολη, επιχειρηματικό φόρουμ, με το μήνυμα "Η ανάπτυξη περνάει μέσα από την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια".