Εξελίξεις στο Κυπριακό το Φθινόπωρο, σχεδιάζουν τα Ην. Εθνη


Η ένταση στη Συρία, αλλά και η οικονομική κρίση στην Κύπρο, διαφοροποιούν τα  σχέδια της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό με μετάθεση της επιδίωξης έναρξης συνομιλιών για το Φθινόπωρο.
Ενώ μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο – στις 11 Μαρτίου – ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ επρόκειτο να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, για διαβουλεύσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ενημέρωση του Σ.Α., η επίσκεψη θα γίνει σε μεταγενέστερη περίοδο.
 
Διπλωμάτης χώρας μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι στο πρόγραμμα του Συμβουλίου για το Μάρτιο, που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο Ρώσος Πρόεδρος του σώματος, δεν συμπεριλαμβάνεται ενημέρωση για το Κυπριακό. Πάντως, διπλωματικές πηγές δεν αποκλείουν αν απαιτηθεί ο κ. Ντάουνερ να ενημερώσει τα μέλη με τηλεδιάσκεψη.
 
Η αλλαγή των σχεδιασμών φαίνεται ότι συνδέεται και με κάποια επιβράδυνση των εξελίξεων στο Κυπριακό, παρά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα την Τρίτη. Διπλωματικές πηγές μεταθέτουν τις ουσιαστικές εξελίξεις για μετά το Σεπτέμβριο και σχετίζουν αυτή την παράταση χρόνο τόσο με τα οικονομικά της Κύπρου, όσο και με την ενασχόληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με τη Συρία και άλλα θέματα υψηλής προτεραιότητας.
 
Ο κ. Ντάουνερ στις επαφές του στη Λευκωσία θα επιδιώξει να δημιουργήσει κλίμα αναβίωσης της διαδικασίας και παρότι δεν αναμένονται εντατικοποιημένες συνομιλίες, δεν θα αποκλείονται συναντήσεις των ηγετών ή εκπροσώπων τους.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"