Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 18, 2013

Όλα τα Ζώδια 18/1

ΚΡΙΟΣ   «Προσωπικό ρεκτιφιέ» Η επιθυμία να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας γίνεται στόχος και παίρνετε άμεσα και γρήγορα πρωτοβουλίες. Μαζί με φιλικά πρόσωπα ίσως τολμήσετε κάτι που μέχρι πρότινος σνομπάρατε ή θεωρούσατε πολύ εκκεντρικό. Αξιοποιήστε τις θετικές σκέψεις σας στο χώρο της εργασίας και αξιοποιήσετε ευκαιρίες για ταξίδια. Αισθηματικά ίσως το ταίρι σας προσπαθήσει να σας βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Οι γεννημένοι του 1978 βάλετε μια τάξη σε θέματα δουλειάς.

Σαν σήμερα. . . 18 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 532:  Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη  Στάση του Νίκα . 1823:  Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης. 1923:  Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο  Γρηγοριανό Ημερολόγιο , που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο. 1948:  Ιδρύεται η CΟΜΕCΟΝ, το ισοδύναμο της ΕΟΚ στις κομουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Ισραήλ προς Κύπρο: «Μαζί σε όλα - Σε 10 χρόνια θα είναι ανάρπαστα τα κυπριακά ομόλογα»

Εικόνα
Δηλώσεις του Γιούρι Αλντούμπι, Προέδρου των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ισραήλ.- Μια νέα, λαμπρή εποχή, παρά τις σημερινές πρόσκαιρες δυσχέρειες και δυσκολίες, ξεκινά για την Κύπρο δήλωσε ο πρόεδρος των Εταιρειών Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου του Ισραήλ, Γιούρι Αλντούμπι, τονίζοντας ότι "λόγω των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε 10 χρόνια τα κυπριακά κρατικά ομόλογα θα εκτοξευθούν"! Μάλιστα προτείνει και συγκεκριμένη ενεργειακή στρατηγική: Δεν πρέπει να υπάρξει άμεσα τρίτος γύρος αδειοδοτήσεων, καθώς λόγω του μεγέθους και της ποσότητας των κοιτασμάτων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ "Θα πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου παγκοσμίως"!

Χωρίς τέλος το θρίλερ με την Πίμκο για την ανακεφαλαιοποίηση

Εικόνα
Το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους καθυστερεί τη συμφωνία στην Κύπρο, λέει η Λαγκάρντ.- Ενώ τη Δευτέρα αναμένεται ότι στην προγραμματισμένη συνεδρία του Γιούρογκροπ  θα γίνει εκτίμηση των δανειακών προοπτικών της Κύπρου,  δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, ενδείξεις για κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο τελικό ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μετά και τις  χθεσινές, πρωί και απόγευμα, τηλεδιασκέψεις των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής και των εκπροσώπων της Pimco. 

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν Κύπρος-Ομάν

Εικόνα
Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των Διμερών Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Σουλτανάτου του Ομάν υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και Yusuf bin Alawi bin Abdullah.

Παραιτήθηκε από Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Εικόνα
Αιτία η απόφαση για στήριξη Αναστασιάδη.- Παραμένει, δηλώνει, μέλος του ΔΗΚΟ και βουλευτής  και θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών στο επικείμενο εκλογικό συνέδριο του Κόμματος.- Ανακοίνωση του ΔΗΚΟ με αιχμές.-   Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ υπέβαλε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας του με την απόφαση για στήριξη Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα, του σεβασμού του στα συλλογικά όργανα του κόμματος και την παραμονή του στις επάλξεις ως απλό μέλος και Βουλευτής.

Bild Zeitung: Αμφιβολίες της Γερμανίας για τη διάσωση της Κύπρου

Εικόνα
Προβάλλει πάλι θέμα «Ρώσων μεγιστάνων».-  Η γερμανική εφημερίδα “Bild”, υπό τον τίτλο «Θα σταματήσει η Γερμανία τη διάσωση του υπό πτώχευση νησιού;», γράφει ότι μέχρι τώρα το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου ήταν θέμα χρόνου, ωστόσο τώρα τίθενται ερωτήματα από πλευράς Γερμανίας.

Αλγερία: Πνίγεται στο αίμα η ομηρεία στη μονάδα φυσικού αερίου

Εικόνα
Νεκροί 35 όμηροι και 14 ένοπλοι από αεροπορική επιδρομή. - Περί τους 55 δραπέτευσαν.- Τουλάχιστον 35 όμηροι και 14 ένοπλοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των αλγερινών δυνάμεων στη μονάδα φυσικού αερίου στην Αλγερία όπου συλελήφθησαν όμηροι από ισλαμιστές ενόπλους, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μαυριτανίας, επικαλούμενο έναν από τους ενόπλους.