Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 22, 2012

Σαν σήμερα. . .23 Απριλίου

Εικόνα

Διελκυστίνδα μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για να κερδίσουν το Κέντρο

Εικόνα
Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, με τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ  να ανταλλάσσουν  κατηγορίες και παράλληλα αμφότερα να ρίχνουν δίκτυα προς το μέρος των κομμάτων του κέντρου για εκλογική σύμπραξη από τον πρώτο γύρο. Για θυσία του Προέδρου Χριστόφια από το ΑΚΕΛ χάριν του κομματικού συμφέροντος, κάνει λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ο Αντρος  Κυπριανού, με στόχο τα αυτιά των κομμάτων του Κέντρου, κατηγορεί τον Αναστασιάδη ότι η πολιτική του στο Κυπριακό θα είναι καταστροφική, αν εκλεγεί.

Σύσκεψη Αρχηγών για τις εξελίξεις του Κυπριακού

Εικόνα
Ο Μπαν Κι Μουν ενημέρωσε τηλεφωνικώς Χριστόφια και Ερογλου ότι δεν υπάρχει βάση για Διεθνή και προτρέπει συνέχιση της διαδικασίας.- Υπό το φως της διαπίστωσης του ΓΓ του ΟΗΕ ότι δεν υπάρχει βάση για Διεθνή διάσκεψη και την προτροπή του προς τους Χριστόφια και Ερογλου να αναλάβουν «τολμηρή και αποφασιστική δράση ώστε να συνεχίσει η διαδικασία» συνέρχεται σήμερα το πρωί το Συμβούλιο Αρχηγών που έχει συγκληθεί από τον Πρόεδρο Χριστόφια για συζήτηση των εξελίξεων και των προοπτικών.

Ελλάδα: Ξηλώθηκε διεθνής σπείρα ναρκωτικών

Εικόνα
Μετέφεραν τόνους κάνναβης  με ταχύπλοα από την Αλβανία στην Ελλάδα και απ’ εκεί στην Ευρώπη με φορτηγά.- ΑΘΗΝΑ: Σε κόμβο διακίνησης τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε μετατρέψει την Ελλάδα διεθνής εγκληματική οργάνωση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε διασυνδέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Μεγάλη αντίφαση στη σκέψη των ψηφοφόρων

Εικόνα
«Ναι» στο ευρώ, «όχι» στα κόµµατα που το στηρίζουν - «Ναι» σε συνεργασίες, αλλά και έκρηξη των άκρων.-  ΑΘΗΝΑ: Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές οι έλληνες πολίτες εξακολουθούν να προβληματίζονται για το τι θα ψηφίσουν, παρ’ ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι θα ήθελαν να βγάλει η κάλπη. 

Επιχείρηση διάσωσης ναυτικού από τουρκικό πλοίο

Εικόνα
Ελικόπτερο της Αστυνομίας τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Λεμεσού.-   Ναυτικός με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι με ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας, από πλοίο τουρκικών συμφερόντων, ενώ βρισκόταν δεκαεπτά ναυτικά μίλια νότια του Λιμένα Βασιλικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου δυστυχώς απεβίωσε.

ΓΑΛΛΙΑ: Από τους «Μερκοζί» στους «Μερκολάντ»

Εικόνα
Αυξημένο προβάδισμα Ολάντ δείχνουν τα exit polls στη Γαλλία - Ο πιθανότερος νέος ένοικος του Ελιζέ δηλώνει ότι το πρώτο που θα κάνει είναι να πετάξει κοντά στην... Ανγκελα Μέρκελ ΠΑΡΙΣΙ: Οι «Μερκοζί» θα δώσουν τη θέση τους στους «Μερκολάντ» την επομένη των τελικών γαλλικών προεδρικών εκλογών, στις έξη Μαίου, καθώς ο νέος ένοικος του Ελιζέ αναμένεται να είναι ο Φρανσουά Ολάντ. 

Η «Κυρά της Λαπήθου», σύμβολο πατριωτισμού

Εικόνα
Τελέστηκε χθες το ετήσιο μνημόσυνο της.-  Τελέστηκε χθες στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία το ετήσιο  μνημόσυνο της Ευφροσύνης Προεστού, γνωστής ως «Κυρά της Λαπήθου», η οποία κατά τη διάρκεια της εισβολής το 1974 έκρυβε από τους Τούρκους για ένα μήνα 13 εθνοφρουρούς που είχαν αποκοπεί από τις μονάδες τους και παρά τα βάσανα στα οποία την υπέβαλλαν οι κατακτητές δεν αποκάλυψε τον κρυψώνα τους.

Ολλανδία: Το έλλειμμα φέρνει πρόωρες κάλπες

Εικόνα
Δεν συμφώνησαν κεντροδεξιά κυβέρνηση και ακροδεξιά σε περικοπές 14-16 δισ. Ευρώ.- Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία φαίνονται «πρόδηλες» μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ολλανδικού δημοσίου ελλείμματος, ανακοίνωσε χθες ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος ήδη κάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για διαχείριση της κατάστασης τη Δευτέρα. Οι συνομιλίες που κατέληξαν αδιέξοδες ύστερα από επτά εβδομάδες αφορούσαν πακέτο περικοπών μεταξύ 14 και 16 δισ. ευρώ.

Μπρέιβικ: Ήθελα να τους σκοτώσω όλους

Εικόνα
Συνεχίζει να σοκάρει με την κατάθεσή του ο μακελάρης της Νορβηγίας - Σε μία ακόμα προκλητική δήλωση προχώρησε ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ, επισημαίνοντας ενώπιον του δικαστηρίου πως ήθελε να σκοτώσει και τους 600 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια. 

Πρωτάθλημα Λαϊκή Τράπεζα: Ο Τρισκόφσκι έβαλε "φωτιά" στην μάχη του τίτλου

Εικόνα
Το ΑΠΟΕΛ με γκολ του Τρισκόφκσι στις καθυστερήσεις νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ στο Στάδιο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Λαϊκής Τράπεζας και έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου στην οποία πλέον μπαίνει έστω μετά το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση έστω και με λιγότερες πιθανότητες. Η Ανόρθωση ήταν η άλλη νικήτρια της αγωνιστικής αφού επικράτησε της απογοητευτικής Ομόνοιας με 1-2 στο στάδιο ΓΣΠ με δράστη τον Ρονκάτο και πάλι με 10 ποδοσφαιριστές, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι των δυο ομάδων στο ΓΣΠ. Στο γκρουπ της διαβάθμισης μεγάλος κερδισμένος ο Εθνικός ο οποίος με την νίκη επί του Ολυμπιακού παραμένει στην κατηγορία των μεγάλων. Σημαντική επίσης νίκη για την Ε.Ν.Π στο Παραλίμνι με 1-0 επί του Άρη και έτσι η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού κρατά σε αγωνία ακόμη όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. 

Ομόνοια: Το αγωνιστικό περνά σε δεύτερη μοίρα

Εικόνα
Το αγωνιστικό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για τους οπαδούς της Ομόνοιας, μετά τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες και αφορούν διάφορες κόντρες που υπάρχουν στις τάξεις των πρασίνων. Αρχικά η θύρα 9 με ανακοινώσεις της τα έβαλε κατά του Χριστακη Γεωργίου και της διοίκησης Μιλτιάδη Νεοφύτου, ζητώντας μάλιστα την απομάκρυνση τόσο του τιμ Μάνατζερ όσο και της διοίκησης.