Διελκυστίνδα μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για να κερδίσουν το Κέντρο

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, με τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ  να ανταλλάσσουν  κατηγορίες και παράλληλα αμφότερα να ρίχνουν δίκτυα προς το μέρος των κομμάτων του κέντρου για εκλογική σύμπραξη από τον πρώτο γύρο. Για θυσία του Προέδρου Χριστόφια από το ΑΚΕΛ χάριν του κομματικού συμφέροντος, κάνει λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ο Αντρος  Κυπριανού, με στόχο τα αυτιά των κομμάτων του Κέντρου, κατηγορεί τον Αναστασιάδη ότι η πολιτική του στο Κυπριακό θα είναι καταστροφική, αν εκλεγεί.

Στο ζενίθ η πολιτική αντιπαράθεση με τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, να ανταλλάσσουν αιχμηρές κρούσεις εναντίον αλλήλων.

Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Σημερινή, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν αποκλείει συνεργασία με τον ενδιάμεσο χώρο από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών. Την ίδια ώρα ο Άντρος Κυπριανού με συνέντευξη του στο Φιλελεύθερο απευθύνεται  στον ενδιάμεσο χώρο, κάνοντας νύξη να μην εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης και διαμηνύοντας ότι θα είναι καταστροφικό για τον Κυπριακό λαό να ακολουθηθούν οι πολιτικές του. Τα λεχθέντα επανέλαβαν οι δύο αρχηγοί σε νεότερες χθεσινές δηλώσεις τους.

«Επικίνδυνες είναι οι πολιτικές που οδήγησαν μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις, σε μια συντριπτική πλειοψηφία να τις απαρνείται και συνεπώς, μια ενδεχόμενη λύση με ανάλογες πρόνοιες δεν θα οδηγούσε παρά σε μια δεύτερη απόρριψη'', δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Νίκου Αναστασιάδη, στις χθεσινές κατηγορίες περί μετάλλαξης, από το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση. «Άλλοι είναι που μεταλλάχτηκαν και σήμερα απαρνούνται έναν Πρόεδρο προκειμένου να διασώσουν την κομματική τους ύπαρξη ή να δημιουργήσουν συμμαχίες που να τους κρατήσουν στην εξουσία. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θυσιάζεται χάρη κομματικούσυμφέροντος, ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Στη συνέντευξη του, ο Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι οι προεδρικές του 2013 αποτελούν σημαντική ευκαιρία να συμπηχθεί μια ευρύτερη πολιτική συμμαχία με στόχο τη μεταρρύθμιση του κράτους. Τονίζει ταυτόχρονα, ότι ως υπεύθυνος ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης θα αναλάβει εμπράκτως την ευθύνη του σε ενδεχόμενη εκλογική αποτυχία. Ξεκαθαρίζει δε ότι, είτε ως νεοεκλεγείς Πρόεδρος είτε ως αποτυχών, μετά τις προεδρικές, θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. 

Οικολόγοι και ενδιάμεσος χώρος 
Συνέπεια, σοβαρότητα και ειλικρίνεια ζητεί το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και ήδη έχει αποταθεί σε αυτά, με πρόσφατη επιστολή της, η Γενική Γραμματέας του Κινήματος, Ιωάννας Παναγιώτου, ενώ σε σχετικές δηλώσεις προέβη χθες στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στη Λευκωσία, ο βουλευτή Γιώργος Περδίκης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών ''παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο προεκλογικό τοπίο''.

''Σημειώνουμε την κινητικότητα που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες από τα δύο μεγάλα κόμματα, που έχει σαφή στόχο να διεμβολίσει το χώρο του λεγόμενου κέντρου'', δηλώνουν οι Οικολόγοι.

''Η φημολογία για την αναζήτηση υποψηφίου της Αριστεράς και οι εξαγγελίες του υποψηφίου της Δεξιάς'', συνεχίζει η ανακοίνωση, ''δεν πρέπει να δημιουργούν παρεμβολές στην προσπάθεια των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας, για κοινή προσπάθεια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές''.

Οι Οικολόγοι καλούν ''τα τρία κόμματα να συντονίσουν τη δράση τους και την πολιτική τους παρουσία''.
''Είναι αδιανόητο να συζητούμε με σοβαρότητα, συνέπεια και ειλικρίνεια το κοινό πρόγραμμα και να αναζητούμε κοινό υποψήφιο και, ταυτόχρονα'', δηλώνουν οι Οικολόγοι, ''να υπάρχει ανοικτή διαδικασία συζήτησης οποιουδήποτε κόμματος, από τα τέσσερα, με οποιοδήποτε κόμμα από τα δύο μεγάλα''.

''Στη δική μας αντίληψη δεν επιτρέπονται μεμονωμένες κινήσεις και διχαστικοί ελιγμοί'', συνεχίζουν οι Οικολόγοι, προσθέτοντας πως, μέχρι σήμερα, το Κίνημα δεν έχει ''οποιαδήποτε αντίδραση από τα τρία κόμματα του ενδιάμεσου χώρου''.

''Θα αναμένουμε μέχρι την επόμενη Παρασκευή, οπόταν και έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων και αναλόγως θα τοποθετηθούμε'', προσθέτει το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"