Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 13, 2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!!!

Εικόνα

Καίει η λίστα των λιμουζίνων - Με το νέο χρόνο οι αποφάσεις

Εικόνα
Λευκωσία: Λόγω των πιέσεων για να βολευτούν κι άλλοι αναβλήθηκε χθες για τον νέο χρόνο η ψήφιση της πρότασης νόμου που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση κρατικής λιμουζίνας από αξιωματούχους και ανώτατους λειτουργούς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο ζενίθ δραστηριοποίηση υπό τη σκιά του αδιεξόδου για κοινή διακήρυξη - Στην Κύπρο η Αναπληρωτής ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Ο Νταβούτογλου στην Αθήνα – Ο Ντάουνερ βλέπει ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ - Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Εικόνα
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα  σ’ ότι αφορά τις διεργασίες στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο  για να βρεθεί  λύση στο αδιέξοδο  που έχει δημιουργηθεί στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών  σ το Κυπριακό, πού έχει προκύψει λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς, η οποία εμμένει σε λύση χωριστική.

Κυπρο-Αιγυπτιακή Συμφωνία για συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Επίσκεψη Αναστασιάδη στο Κάιρο

Εικόνα
Συμφωνία-πλαίσιο για την κοινή ανάπτυξη υδρογονανθρακικών πόρων που βρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής και αεροπορική συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο, υπέγραψαν Κύπρος και Αίγυπτος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Nίκου Αναστασιάδη στο Κάιρο. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Adly Mansour στο, Προεδρικό μέγαρο.

Ο ΥΠΟΙΚ στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό: «Πιο ανθεκτική από τις εκτιμήσεις η κυπριακή οικονομία»

Εικόνα
Την πεποίθηση ότι ο "φοβερός κίνδυνος" της οικονομικής κατάρρευσης της Κύπρου έχει παρέλθει, εξέφρασε ενώπιων της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο κρατικός προϋπολογισμού του 2014. Ο κ. Γεωργιαδης τόνισε ότι η κυπριακή οικονομια είναι πιο ανθεκτική από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Υπογράμμισε παράλληλα ότι «έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη» και ότι οι δυσκολίες παραμένουν, σημειώνοντας ότι «ποτέ δεν έχουμε ως κυβέρνηση ισχυριστεί ότι υπάρχει εύκολη και γρήγορη έξοδος από αυτή την κατάσταση».

Η Βουλή ενέκρινε 30 εκ. για Κυπριακές Αερογραμμές – «Να τα πληρώσει η Τουρκία»

Εικόνα
Με αίτημα από τους Βουλευτές Δημήτρη Συλλούρη και Νίκο Νικολαϊδη να απαιτηθούν από την Τουρκία οι ζημιές που επωμίζονται οι Κυπριακές Αερογραμμές λόγω του εμπάργκο που επιβάλλει η Τουρκία στη χρήση του εναερίου χώρου της και των χωρικών της υδάτων από κυπριακά αεροσκάφη και πλοία, ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων συμπληρωματικός Προϋπολογισμός του 2012, ύψους 30,1 εκ. για κάλυψη μέρους των ζημιών που υπέστησαν οι ΚΑ λόγω της απαγόρευσης.

Στους φτωχούς της Ευρώπης οι Κύπριοι – Μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος

Εικόνα
Την τριετία 2010-2012 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ), αλλά και η πραγματική ιδιωτική κατανάλωση υποχώρησαν στην Κύπρο, ενώ στην Ελλάδα καταγράφηκε μια σημαντική συρρίκνωση εξαιτίας της κρίσης.  Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, με σταθερό μέσο όρο στην ΕΕ τα 100 ΜΑΔ (ενιαίος τρόπος υπολογισμού του βιοτικού επιπέδου), ο σχετική δείκτηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν το 2012 στην Κύπρο 92 ΜΑΔ έναντι 94 το 2011 και 97 ΜΑΔ το 2010.

Οι Καταθέτες της πρώην Λαϊκής απαιτούν το 18% της Τράπεζας Κύπρου - Να μην πωληθούν οι μετοχές

Εικόνα
Τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ανήκουν στους καταθέτες - πιστωτές της υπό εξυγίανση τράπεζας, αναφέρουν οι καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας  «σε συνέχεια δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας και  θέλουν την Αρχή εξυγίανσης να επιζητεί αγοραστή για τις μετοχές της Λαϊκής Τράπεζας στην Τράπεζα Κύπρου».

Ο Χιονιάς συνεχίζεται - Εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι δεκάδων ορεινών χωριών – Βελτίωση από το Σάββατο

Εικόνα
Βαρυχειμωνιά και σήμερα, με τσουχτερό κρύο, χιόνια, βροχές και ισχυρούς ανέμους. Χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση είναι πιθανόν να σημειωθεί σήμερα και σε χαμηλέςπεριοχές. Αποκλεισμένα παραμένουν δεκάδες χωριά λόγω της βαριάς χιονόπτωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο, πολλοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι και αδιάβατοι. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους είναι 50 εκατοστά και στην κορυφή 70 εκατοστά. Σημειώθηκαν εξάλλου και πολλές διακοπές ρεύματος.