Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 17, 2013

Παράνομες οι παρακολουθήσεις της NSA

Εικόνα
Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε τη Δευτέρα, για πρώτη φορά, ότι το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) που συνέλεγε μαζικά δεδομένα τηλεφωνημάτων παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Όλο και περισσότεροι στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού

Εικόνα
Αυξάνεται στην Ιταλία ο κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία του Istat, του ιταλικού εθνικού στατιστικού ινστιτούτου. Περίπου το 50% των νοικοκυριών έχει συνολικό ετήσιο εισόδημα το ύψος του οποίου δεν υπερβαίνει τις 24.600 ευρώ.

«Τις αποφάσεις θα τις λαμβάνω εγώ»

Εικόνα
Η κεντροαριστερή Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία εξελέγη για δεύτερη φορά την Κυριακή πρόεδρος της Χιλής, διαχώρισε την θέση της σήμερα από τα κόμματα του συνασπισμού που την οδήγησε στην εξουσία, διαμηνύοντας ότι «τις αποφάσεις θα τις λαμβάνω εγώ». Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές τις οποίες κέρδισε συγκεντρώνοντας το 62,1% των ψήφων στην αναμέτρησή της με την κεντροδεξιά Εβελίν Ματέι, η Μισέλ Μπατσελέτ αναφέρθηκε στον ρόλο των κομμάτων, που απαρτίζουν τον συνασπισμό, στους κόλπους της μελλοντικής της κυβέρνησης.

Σφαγίασαν 21 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μωρά

Εικόνα
Σκοτώθηκαν σε μια επίθεση «ακραίας βαρβαρότητας» στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα αυτή.

Σταθερή η αξιολόγηση της Σλοβενίας

Εικόνα
Η σχεδιαζόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στη Σλοβενία, δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση στην οποία είχε προβεί τον περασμένο Ιούλιο για την πιστοληπτική ικανότητά της, όπως γνωστοποίησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard&Poor's βαθμολογώντας την με Α- και σταθερή προοπτική.

Χωριστή κυριαρχία μέσω επικυριαρχίας

Εικόνα
Μέσα από διάφορα παιχνίδια λέξεων, τα οποία όμως μονίμως παραπέμπουν στην πάγια θέση για χωριστή κυριαρχία, η τουρκική πλευρά καθιστά ανέφικτη τη συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την τουρκική αντιπρόταση. Από τα όσα όμως φθάνουν προφορικά στο προεδρικό, είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά επιχειρεί να καταγράψει στο ανακοινωθέν ότι το κάθε κρατίδιο δεν θα έχει επικυριαρχία επί του άλλου, θέλοντας να υποδείξει για ακόμα μια φορά ότι το κάθε κρατίδιο έχει τη δική του κυριαρχία. Αντιλαμβανόμενη την τουρκική προσπάθεια, η ελληνοκυπριακή πλευρά διαμηνύει ότι απορρίπτει τη συγκεκριμένη αναφορά και εμμένει στο κείμενο που είχε διαμορφώσει την Παρασκευή ο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Υπάρχει ακόμη λίπος για κόψιμο

Εικόνα
Οκτώ τροπολογίες ετοίμασε ο ΔΗΣΥ επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη και αναμένει σινιάλο από ΔΗΚΟ για κοινή κατάθεσή τους. Ξεχωρίζουν οι εισηγήσεις για μείωση των επιδομάτων οδηγού και επίβλεψης που αφορά στο ωρομίσθιο προσωπικό, καθώς και σταύρωμα κονδυλίου 12 εκατ. για ιατρική περίθαλψη στην Κύπρο με στόχο την εκ των προτέρων ενημέρωση της Βουλής. ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ καταλήγουν σήμερα για περαιτέρω μείωση λειτουργικών δαπανών, ενώ οι Οικολόγοι μεταξύ των 34 τροπολογιών τους ρίχνουν το γάντι στους βουλευτές για μείωση και κατάργηση επιδομάτων σε υψηλόμισθους έτσι ώστε από τις εξοικονομήσεις να εργοδοτηθούν ωρομίσθιοι!

Μολυσμένα κοτόπουλα με τουρκική σημαία

Εικόνα
Πέραν της αρχικής έκπληξης για τη συσκευασία τους, διαπιστώθηκε και η ακαταλληλότητα τους. Τα προϊόντα δεν καταναλώθηκαν και ο προμηθευτής έχει κληθεί να τα παραλάβει αναφέρει  το Υπουργείο Άμυνα ς το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό από την περασμένη βδομάδα όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους.