Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 13, 2011

7 Μυστικά για καλύτερο ύπνο!

Εικόνα
Δεν είχαν άδικο οι γονείς όταν μας υποχρέωναν μικρούς να πάμε νωρίς για ύπνο.Οι ώρες του ύπνου είναι η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας (ή μάλλον της νύχτας) για τον οργανισμό μας.... Ο ύπνος δίνει στο σώμα την ευκαιρία να ξεκουραστεί αποβάλλοντας την...κούραση της ημέρας και να "γεμίζει" τις μπαταρίες μας για την αρχή της επόμενης. Το καθημερινό στρες, ο σύγχρονος καταιγιστικός τρόπος ζωής και ένα σωρό άλλα προβλήματα μας κάνουν να... χάσουμε τον ύπνο μας με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του καθενός. Δοκιμάζοντας μερικές (ή και όλες) από τις παρακάτω συμβουλές, θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να ετοιμάσετε το σώμα σας για να παραδοθεί άνευ όρων στην αγκαλιά του Μορφέα..

1. Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει το βράδυ, ξεκινώντας περίπου 2 ώρες πριν τον ύπνο και φθάνοντας αρκετά χαμηλά γύρω στις 4-5 το πρωί. Χαλαρώνοντας για λίγη ώρα (20-30 λεπτά) στην μπανιέρα με χλιαρό νερό, ανεβάζουμε 1-2 βαθμούς την θερμοκρασία του σώματός μας, αρκετά ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε έ…

Σοβαρούς κινδύνους για την Κυπριακή Οικονομία βλέπει το ΔΝΤ

Εικόνα
Συνιστά «γρήγορους και αποφασιστικούς χειρισμούς»  από την Κυβέρνηση

Για συρρίκνωση της οικονομίας το 2012, αναρρίχηση του φετινού ελλείμματος στο 7% και για σοβαρούς δημοσιονομικούς και χρηματοοικονομικούς κινδύνους προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) στα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έκθεσης του για την Κύπρο.

Τα συμπεράσματα ανακοινώθηκαν χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη. «Η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι απαιτούν αποφασιστικό χειρισμό», ανέφεραν στη διάσκεψη οι τεχνοκράτες του οργανισμού Wes. Mc Grew και J.E. Jan De Vrijer.

Τo IMF ζητά την επίσπευση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και την επαγρύπνηση των αρχών σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Οι αρχές θα πρέπει να ενισχύσουν τις νομικές και εποπτικές τους εξουσίες, ώστε να διασφαλίσουν ότι είναι πλήρως εξοπλισμένες για ανάληψη άμεσης δράσης για την ανακεφαλαιοποίηση ή την εξυγίανση τραπεζών, αν χρειαστεί», ανέφεραν οι αξιωματούχο…

Ανησυχίες των κομμάτων από τα συμπεράσματα του ΔΝΤ

Εικόνα
Ζητούν από την Κυβέρνηση αναπροσαρμογή της πολιτικής της.
Έντονες ανησυχίες εκφράζουν τα κόμματα από τα αποκαρδιωτικά προκαταρκτικά  συμπεράσματα του ΔΝΤ  για την Κυπριακή Οικονομία. Μόνη λύση, τονίζουν, η δραστική λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση

ΔΗΣΥ: «Λύση τα διαρθρωτικά μέτρα»
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης  Γεωργιάδης δήλωσε, ότι «οι διαπιστώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρέπει όλους να μας προβληματίσουν. Κυρίως την κυβέρνηση».

«Οι βασικές παράμετροι πάνω στις οποίες βασίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 ανατρέπονται», είπε και πρόσθεσε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ύφεση για το 2012 και όχι ανάπτυξη. Προβλέπει έλλειμμα σχεδόν διπλάσιo από αυτό που η Κυβέρνηση εκτιμά».
Η Κυβέρνηση, συνέχισε, «δεν θα πρέπει να επαναλάβει, για άλλη μια χρονιά, το λάθος της κατάρτισης ενός προϋπολογισμού που να βασίζεται σε υπεραισιόδοξα σενάρια αντί στην οικονομική πραγματικότητα».

Πρέπει, είπε, «να σημειωθεί η θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι οι συνεχείς…

Έντονες διεργασίες στη βουλή για το Πόρισμα Πολυβίου

Εικόνα
Το ΑΚΕΛ δεν συμφωνεί με την έκδοση ψηφίσματος 
Έντονο παρασκήνιο και εκτενείς διεργασίες διαδραματίζονται μεταξύ των κομμάτων για να διαφοροποιηθεί ο τρόπος συζήτησης στο κεφάλαιο «Δ» της ολομέλειας της Βουλής του πορίσματος Πολυβίου για την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Αρχικά είχε αποφασιστεί όπως η σημερινή συζήτηση διαρκούσε περίπου 7 ώρες με στόχο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα, αλλά τα κόμματα τώρα κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον ΔΗΣΥ, αρχικά ο συναγερμός εισηγήθηκε όπως η συζήτηση ολοκληρωθεί σε δύο μέρη. Δηλαδή να αρχίσει σήμερα και σε 15 ημέρες να συνέλθει εκ νέου το Σώμα για να συνεχίσει τη συζήτηση.

Αργότερα, επρότεινε το πόρισμα να συζητηθεί σε δύο συνεχόμενες Πέμπτες κατά τη σύνοδο της Ολομέλειας.

Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του εισηγήθηκε όπως η συζήτηση πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο σε δύο συνεχόμενες συνεδρίες. Παρόμοιες εισηγήσεις έκαναν και τα άλλα κόμματα, ενώ στην σημερινή σύσκεψη των…

Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να αποσύρει τις απειλές για το αέριο

Εικόνα
Και να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Λευκωσία. – Ο Μπαγίς αποδίδει την Έκθεση σε πιέσεις

Με φόντο την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο σε απάντηση των γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με τη Λευκωσία προκειμένου να δοθεί ώθηση στις τελματωμένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Η Κομισιόν σημειώνει ειδικά επί του θέματος των γεωτρήσεων στην Κύπρο ότι είναι δικαίωμα κάθε κράτους-μέλους να συνάπτει διμερείς συμφωνίες με οποιαδήποτε άλλη χώρα, βάσει του κοινοτικού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

«Δεν χωρούν απειλές για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης, πηγές έντασης και γενικά δράσης που θα αντιβαίνουν στο πνεύμα της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών» δήλωσε ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση κοινοτικός επίτροπος Στέφαν Φούλε, καλώντας την Τουρκία να προχωρήσει σε εξομάλυνση των σχέσεών της με την Κύπρο.

Στην ετήσια έκ…

Οι Αγανακτισμένοι έξω από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του Πορίσματος

Εικόνα
«Ευσεβής πόθος»  κάποιων , ο τερματισμός των εκδηλώσεων 

Κοινό «πολιτικό ανακοινωθέν» στο οποίο θα καταγράφονται μέτρα που προτίθεται να πάρει το Κοινοβούλιο ως προς την άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και της παραίτησης του, αναμένει η Ομάδα των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών από την Ολομέλεια της Βουλής, ως αποτέλεσμα της συζήτησης των όσων άπτονται της έκρηξης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί που επέφερε το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Σε διάσκεψη Τύπου, τρία από τα μέλη της Ομάδας Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών, Κώστας Τσαγγαρίδης, Μαίρη Παραϊκα και Αγις Πααναρέτου ανακοίνωσαν την διοργάνωση εκδήλωσης σήμερα έξω από το κτίριο της Βουλής καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας της Ολομέλειας του Σώματος, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος των εκδηλώσεων της Ομάδας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο 2ος κύκλος εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις που θα μετεξελίσσονται εκεί όπου τρέχουν τα γεγονότα και οι εκδ…

Θέλει 86 συναντήσεις Χριστόφια – Ερογλου το 2012 ο Μπαν Κι Μουν

Εικόνα
Έκθεσή του του για τη χρηματοδότηση των ειδικών πολιτικών επιχειρήσεων

Αυξημένο αριθμό συναντήσεων μεταξύ των δύο ηγετών και των αντιπροσώπων του, αλλά και μεγαλύτερο αριθμό συνεδριάσεων των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών, τον επόμενο χρόνο, αναμένει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με βάση την έκθεσή του προς τη Γενική Συνέλευση με θέμα τη χρηματοδότηση των ειδικών πολιτικών επιχειρήσεων του διεθνούς οργανισμού. Ταυτόχρονα, αναμένει ότι ο Ειδικός του Σύμβουλος, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα ξοδεύει περίπου τον ίδιο χρόνο με πέρυσι στην Κύπρο.

Στο σχετικό κεφάλαιο για το Κυπριακό τίθεται ως στόχος να πραγματοποιηθούν 60 συναντήσεις μεταξύ των δύο ηγετών (από 36 το 2010 και τις αναμενόμενες 55 το 2011), 86 συναντήσεις των αντιπροσώπων των ηγετών, «οι οποίες στοχεύουν στην διαπίστωση περιοχών σύγκλισης» (από 42 το 2010 και αναμενόμενες 70 φέτος). Για τις ομάδες εργασίας και τις τεχνικές επιτροπές οι αριθμοί είναι 155 για το 2012, για το 2010 είναι 65 και 150 για το 2011.…

Η Αίγυπτος θα τηρήσει τη συμφωνία της με την Κύπρο για την ΑΟΖ

Εικόνα
Δήλωση του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Λαμπρινίδη

ΚΑΪΡΟ: Ο υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ διαβεβαίωσε τον  Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρο Λαμπρινίδη, κατα την συνάντησή τους στο Κάιρο, ότι η Αίγυπτος "χωρίς αμφιβολία" θα σεβαστεί τη συμφωνία της με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Όπως απάντησε σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ,  "η Αίγυπτος θα τιμήσει κάθε δέσμευση και κάθε συμφωνία που έχει κάνει, όπως και κάθε εμπορική της συμφωνία. Πρόκειται για μια ειλικρινή και σταθερή στάση της Αιγύπτου και αυτή ισχύει ανεξάρτητα από την όποια κατάσταση".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχαν επισκεφτεί την Αίγυπτο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν και ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου με τον τελευταίο να πιέζει παρασκηνιακά το Κάιρο και την Βηρυτό να ακυρώσουν τις συμφωνίες που έχουν συνάψει η Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελικά η Αιγυπτιακή…