Οι Αγανακτισμένοι έξω από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του Πορίσματος


«Ευσεβής πόθος»  κάποιων , ο τερματισμός των εκδηλώσεων 

Κοινό «πολιτικό ανακοινωθέν» στο οποίο θα καταγράφονται μέτρα που προτίθεται να πάρει το Κοινοβούλιο ως προς την άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και της παραίτησης του, αναμένει η Ομάδα των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών από την Ολομέλεια της Βουλής, ως αποτέλεσμα της συζήτησης των όσων άπτονται της έκρηξης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί που επέφερε το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Σε διάσκεψη Τύπου, τρία από τα μέλη της Ομάδας Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών, Κώστας Τσαγγαρίδης, Μαίρη Παραϊκα και Αγις Πααναρέτου ανακοίνωσαν την διοργάνωση εκδήλωσης σήμερα έξω από το κτίριο της Βουλής καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας της Ολομέλειας του Σώματος, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος των εκδηλώσεων της Ομάδας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο 2ος κύκλος εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις που θα μετεξελίσσονται εκεί όπου τρέχουν τα γεγονότα και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα εντατικοποιηθούν εν καιρώ τω δέοντι εκεί όπου πάλλονται οι εξελίξεις,, όπως θα συμβεί και σήμερα στη Βουλή, αναφέρθηκε στη διάσκεψη.

Η Ομάδα διέψευσε δηλώσεις και δημοσιεύματα τα οποία έγιναν «καλόπιστα ή αλλιώς» και που αναφέρονταν σε τερματισμό των εκδηλώσεων, ενώ η απάντηση των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων σε όσους εκτιμούν ότι αυτοί έχουν διασπαστεί είναι ότι αποτελεί «ευσεβή πόθο» των όσων υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Αναφορικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον Πόλυ Πολυβίου, η Ομάδα των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρέλαβε μεν το πόρισμα το οποίο όμως στη συνέχεια «πέταξε στα σκουπίδια» και ενώ παρέπεμπε σε αυτό, «επειδή το περιεχόμενό του δεν τον ικανοποίησε», προβάλλει τώρα το πόρισμα της Αστυνομίας.

Η Ομάδα των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων αναφέρθηκε και στη χρηματική αμοιβή που θα λάβει η Ερευνητική Επιτροπή και, όπως ελέχθη στη διάσκεψη Τύπου,  όποιο και εάν είναι το κόστος της «θα πρέπει να πληρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι ο Κύπριος πολίτης».

Λόγος έγινε και για «Κυβέρνηση μειοψηφίας που έχασε κάθε αξιοπιστία», με αναφορές και στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και την τακτική του, όπως η Ομάδα υποστήριξε, να αποκαλεί τα μέλη της «τάχατες αγανακτισμένους και αφυπνισμένους».

Η Ομάδα Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών δήλωσε ότι το θέμα της έκρηξης στην Ναυτική Βάση στο Μαρί «είναι καθαρά πολιτικό και όχι στρατιωτικό» γιατί πολιτικές ήταν όλες οι αποφάσεις που λήφθηκαν και για την κατακράτηση του φορτίου και για τον τρόπο και χώρο φύλαξής του, καθώς και για την άρνηση βοήθειας από άλλες χώρες και την μη άφιξη εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για επιθεώρηση του φορτίου.

Αναφορικά με τις επαφές που η Ομάδα πραγματοποιεί με πολιτικά κόμματα, οι τρείς εκπρόσωποί της είπαν ότι διεξάγονται συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, το οποίο «απέκλεισε την Ομάδα» με τις τοποθετήσεις και δηλώσεις από πλευράς μελών του, αν και αρχικά υπήρξε μια επαφή.

Για το εκφραστικό όργανο του κόμματος της Αριστεράς, η Ομάδα Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών εξέφρασε ευχαριστίες «για την προβολή που μας προσφέρουν», στέλλοντας το μήνυμα ότι «θα είμαστε εκεί για να ασκούμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα» της ελεύθερης έκφρασης και διατύπωσης ιδεών πάντα στα πλαίσια της τάξης και της νομιμότητας».

Καταλήγοντας, οι Αγανακτισμένοι-Αφυπνισμένοι Πολίτες έστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση, των οποίων η αξιοπιστία «έπεσε κάτω του μηδενός'' το μήνυμα ''ότι εάν νομίζουν ότι εμείς θα κουραστούμε γελιούνται».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"