Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 25, 2014

Λακκοτρύπης: Αναμένω να ακούσω απόψεις

Εικόνα
Τις απόψεις του γερμανικού κολοσσού Deutsche Bank για τους τρόπους χρηματοδότησης του χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, δήλωσε ότι αναμένει να ακούσει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Έφυγε ο Ονουφρίου, πήραν τη Βιετναμέζα

Εικόνα
  Μπορεί η αστυνομία να έχασε μέσα από τα χέρια της τον Ανδρέα Ονουφρίου, «κατάφερε» όμως μετά από συντονισμένη επιχείρηση να συλλάβει τη 35χρονη Βιετναμέζα συμβία του η οποία διαμένει παράνομα στη Κύπρο από το 2011.

Fitch: "Σταθερό" το outlook της Ιταλίας

Εικόνα
Στο «ΒΒΒ+» διατήρησε η Fitch την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας, μετατρέποντας ομως την προοπτική της ιταλικής οικονομίας από «αρνητική» σε «σταθερή».

Ελληνικό ρεκόρ στις... διαδηλώσεις

Εικόνα
Στοιχεία για τις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις που έγιναν στη χώρα από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου και μετά διαβίβασε με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τις 8/5/2010 έως και την 28/3/2014 πραγματοποιήθηκαν ανά την Επικράτεια 20.210 συγκεντρώσεις-συναθροίσεις-κινητοποιήσεις, εκ των οποίων οι 6.266 έλαβαν χώρα στην Αττική.

FT: Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες

Εικόνα
Δημοσίευμα υπό τον τίτλο "οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους" (Creditors to begin debt relief talks with Greece) φιλοξενεί η βρετανική οικονομική εφημερίδα, Financial Times.

Παρουσιάζεται η αξιόλογηση της ελληνικής οικονομίας

Εικόνα
Με σαφείς αναφορές τόσο στην επιτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, η οποία αποτελούσε προυπόθεση για τη σταδιακή επάνοδο της χώρας στις αγορές, αλλά και τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η τρόικα δίνει σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, όπως διαμορφώθηκε κατά τον τελευταίο έλεγχο που οδήγησε στην απελευθέρωση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ.

Εκτροχιασμό της κατάστασης φοβάται ο ΟΗΕ

Εικόνα
Φόβους για εκτροχιασμό της κατάστασης στην Ουκρανία με απρόβλεπτες συνέπειες εξέφρασε την Πέμπτη ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.  Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, ανέφερε ότι «έως και πέντε» άνθρωποι στις τάξεις των φιλορώσων αποσχιστών βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια των «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Νέες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ανακοίνωσε η Ρωσία, ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να πιέσουν την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Νέα ερωτηματικά για το ωαυάγιο στη Ν.Κορέα

Εικόνα
Προβλήματα στις σωσίβιες λέμβους και τους ολισθητήρες διαφυγής εντόπισαν, σύμφωνα με το Reuters, νοτιοκορεάτες ερευνητές, σε πλοίο θυγατρικό με εκείνο που βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Το πλοίο Sewol βυθίστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.