Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 10, 2013

Μόσχα: Ο εκλεκτός του Πούτιν Σομπιάνιν επανεξελέγη δήμαρχος - Για νοθεία κάνει λόγο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.-

Εικόνα
Ο υποστηρικτής του Κρεμλίνου  Σεργκέι Σομπιάνιν  επανεξελέγη δήμαρχος της Μόσχας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσαν στη δημοσιότητα εκλογικοί αξιωματούχοι ύστερα από την καταμέτρηση σχεδόν όλων των ψήφων, αλλά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι  κάνει λόγο για νοθεία.

Τέλος Σεπτεμβρίου νέα σχέδια απασχόλησης ανέργων .-

Εικόνα
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα εξαγγείλει 3 με 4 σχέδια επιστροφής ανέργων στην εργασία και προς τούτο διενεργεί κοινωνικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Σάλος από τις αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων προσώπων από την ΚΥΠ - Άπλετο φως στην υπόθεση ζητούν τα κόμματα.-

Εικόνα
Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων δραστηριοτήτων πολιτικών προσώπων και ομάδων πληθυσμού από μέλη της ΚΥΠ, επί διακυβέρνησης Χριστόφια. 

Μόσχα και Ουάσιγκτον καλούν τη Συρία να παραδώσει τα χημικά - Για να αποφευχθεί μία στρατιωτική επίθεση εναντίον της.-

Εικόνα
Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καλέσει τη Δαμασκό να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, εάν κάτι τέτοιο βοηθήσει στο να αποφευχθεί μία στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας. Η Δαμασκός καλωσόρισε την πρόταση, αλλά δεν απάντησε εάν θα την κάνει δεκτή. 

Επιστροφή Βαρωσίων πριν το τέλος του χρόνου η 'Αφρίκα' .-

Εικόνα
Με τίτλο «Τα Βαρώσια είναι εντάξει» η τ/κ εφημερίδα "Αφρίκα" γράφει πρωτοσέλιδα ότι η επιστροφή της κατεχόμενης περιφραγμένης πόλης είναι οριστική και αυτό αναμένεται να συμβεί πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρωτοβουλίες της ε/κ πλευράς προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ έχουν δώσει αποτελέσματα. «Μετά από μία εντολή που δόθηκε από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Κύπρο, η τουρκική πλευρά άρχισε να προετοιμάζεται για την επιστροφή των Βαρωσίων» ισχυρίζεται η Αφρίκα, προσθέτοντας ότι ο Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος έχει ενημερώσει το στενό κύκλο του σχετικά με το θέμα, έχει τη διάθεση «ν’ αρπάξουμε ό, τι μπορούμε».

Αυξάνεται η διακίνηση από την πεζογέφυρα στη Λευκωσία.-

Εικόνα
Η πεζογέφυρα εξυπηρετεί το κοινό της Λευκωσίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέροντας ότι από τις 24 Ιουλίου που δόθηκε στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα που ενώνει την περιοχή της Μακαρίου στο αστικό εμπορικό κέντρο με την οδό Στασίνου και μέχρι την παλιά πόλη, έχουν διακινηθεί πέραν των 45 χιλιάδων ατόμων. Παρατηρεί δε ότι ενώ την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της γέφυρας είχαν διακινηθεί κατά μέσο όρο 798 άτομα την ημέρα, την εβδομάδα αρχές Σεπτεμβρίου, ο αριθμός είχε ξεπεράσει τους 1,298 την ημέρα κατά μέσο όρο. "Οι αριθμοί δείχνουν μια σημαντική αύξηση της διακίνησης των ατόμων που διακινούνται διαμέσου της πεζογέφυρας, πράγμα που φανερώνει ότι το κοινό εξυπηρετείται από την τοποθέτηση της προσωρινής αυτής γέφυρας".

Γενική Συνέλευση Τρ.Κύπρου: Εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εικόνα
Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, κατά την οποία θα εκλεγούν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα οδηγήσουν την τράπεζα στη νέα εποχή, μετά την έξοδο της από το καθεστώς εξυγίανσης.