Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 11, 2012

Το «Κουζνέτσωφ» σήμερα πλάι στην «Αφροδίτη» για ασκήσεις

Εικόνα
Στην περιοχή πού η Ρωσία ζητεί αδειοδότηση από την Κύπρο.- Δήλωση εκπροσώπου του Ρωσικού Στόλου. Μόσχα: Εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ,  μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, πως η Ομάδα Μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov η οποία ναυλοχούσε στο λιμάνι Tartus της Συρίας – το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό της Λαττάκεια - αναχώρησε από τα χωρικά ύδατα της χώρας, τρεις ημέρες μετά την άφιξή της, για ασκήσεις στην περιοχή νότια της Κύπρου, δηλαδή ακριβώς επάνω στις δύο θαλάσσιες περιοχές-"βυθοτεμάχια" που η Ρωσία έχει ζητήσει άδεια γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που πιθανόν θα εντοπίσει!

Διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας με Φ. Αέριο και Ηλεκτρισμό

Εικόνα
Σημαντικές συνομιλίες Γ. Παπακωνσταντίνου στη Λευκωσία Στην προοπτική διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας με αγωγούς με στόχο τη διοχέτευση του φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, o οποίος πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία. Η επίσκεψη Παπακωνσταντίνου σφραγίστηκε από σημαντικές συμφωνίες για την προοπτική συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα. Ο Έλληνας Υπουργός είδε διαδοχικά την Υπουργό Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου,  την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τον Υπουργό Γεωργίας Σοφοκλή Αλετράρη. 

Ο Ντάουνερ διαβλέπει «πνεύμα για συμβιβασμό»

Εικόνα
Οι δύο ηγέτες έχουν ήδη συμφωνήσει να συζητήσουν το εδαφικό, χάρτες και αριθμούς, ενώ προετοιμάζεται η διεθνής διάσκεψη. Δηλώσεις του ενόψει Green Tree. Με στόχο «ένα καλό αποτέλεσμα» σε τρία ζητήματα που εκκρεμούν – διακυβέρνηση, περιουσιακό και ιθαγένεια – τα Ηνωμένα Εθνη προετοιμάζουν την επικείμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον ΓΓ του ΟΗΕ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ειδικός Σύμβουλος του Μπαν Γκι-μουν για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν νοείται κατάληξη της ειρηνευτικής διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό χωρίς τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης.

Λυγμοί και λιποθυμίες σε τρισάγιο στην ΕΜΑΚ

Εικόνα
Τρισάγιο και στο χώρο της φονικής Έκρηξης Ένταση επικράτησε χθες το πρωί στην έδρα της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου κατά τη διάρκεια τρισαγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξη μηνών από την ημέρα που έξι Πυροσβέστες μέλη της ΕΜΑΚ, μαζί με άλλα 7 άτομα, έχασαν τη ζωή τους στην τραγική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. 

Δίωξη και του Χριστόφια ζητούν οι «Αγανακτισμένοι»

Εικόνα
Συγκέντρωση έξω από τη Γενική Εισαγγελία Έξω από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, με αφορμή τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανόν να καταχωρηθούν κατηγορητήρια στο δικαστήριο για την υπόθεση της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». 

Ρεν: Θετικά τα δημοσιονομικά μέτρα που πήρε η Κύπρος

Εικόνα
23 κράτη μέλη της ΕΕ σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος Ουσιαστικές αποφάσεις που δείχνουν την ισχυρή δέσμευση της Κύπρου για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, χαρακτήρισε τα μέτρα που υιοθέτησε η κυπριακή Κυβέρνηση για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν.

ΥΠΑΜ: Εκπροσωπούμε την ΕΕ και όχι την Κύπρο στην Προεδρία

Εικόνα
«Θα υπηρετήσουμε δημιουργικά τα συμφέροντα της Ένωσης» Εάν η Κύπρος μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για τις εθνικές της πολιτικές, θα χάσει το στοίχημα, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, τονίζοντας ότι «όταν προεδρεύουμε, εκπροσωπούμε την Ένωση και δεν υπηρετούμε τις εθνικές μας επιδιώξεις».

"Μήπως έχουν δίκαιο;"

Εικόνα
  "Μήπως έχουν δίκαιο ; " Με αφορμή το συγκεκριμένο μήνυμα που έχει πάνω στον τοίχο, και υπογραφή από κάτω η Αναρχία, θα ήθελα με την σειρά μου να γράψω την άποψη μου.   Όταν είδα αυτό το μήνυμα ήρθε στην σκέψη μου o "ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ" για το σπήλαιο. Το κύριο μήνυμα του μύθου αυτού είναι γιατί ο άνθρωπος ΔΕΝ καταλαβαίνει τι ετοιμάζουν πίσω από την πλάτη του.