Το «Κουζνέτσωφ» σήμερα πλάι στην «Αφροδίτη» για ασκήσεις

Στην περιοχή πού η Ρωσία ζητεί αδειοδότηση από την Κύπρο.- Δήλωση εκπροσώπου του Ρωσικού Στόλου.

Μόσχα: Εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ,  μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, πως η Ομάδα Μάχης του ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov η οποία ναυλοχούσε στο λιμάνι Tartus της Συρίας – το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό της Λαττάκεια - αναχώρησε από τα χωρικά ύδατα της χώρας, τρεις ημέρες μετά την άφιξή της, για ασκήσεις στην περιοχή νότια της Κύπρου, δηλαδή ακριβώς επάνω στις δύο θαλάσσιες περιοχές-"βυθοτεμάχια" που η Ρωσία έχει ζητήσει άδεια γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που πιθανόν θα εντοπίσει!

Οι περιοχές αυτές είναι δυτικά του "Οικοπέδου 12"! Η ρωσική ναυτική δύναμη είχε καταπλεύσει την Κυριακή στη Συρία και παρέμεινε τρεις ημέρες στο πλαίσιο της επίσκεψής της εκεί. 

Αντίστοιχα έχουν προγραμματιστεί ασκήσεις και για την βόρεια θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, μεταξύ των Κατεχομένων και της Τουρκίας.

«Η ναυτική δύναμη ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο λιμάνι της Tartus με σκοπό την ανανέωση προμηθειών (τρόφιμα και πόσιμο νερό). Τα πολεμικά σκάφη αναχώρησαν από τα συριακά χωρικά ύδατα το απόγευμα της Τρίτης συνεχίζοντας την πορεία τους σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της βόρειας Θάλασσας. 

Να σημειωθεί πως η αναχώρηση του ρωσικού Στόλου, ήταν να πραγματοποιηθεί μετά από τρεις ημέρες, καθώς η επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για έξι ημέρες, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για την πρόωρη αυτή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"