Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 4, 2013

Όχι άλλο σφύξιμο των λουριών, προειδοποιεί το ΔΝΤ

Εικόνα

Περικοπές 6 δισ. ευρώ στον γερμανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό

Εικόνα
Βερολίνο:  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προετοιμάζει νέα περικοπή δαπανών ύψους 5-6 δισ. ευρώ προκειμένου να μηδενισθεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα το 2014, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Rheinische Post», που επικαλείται πηγές του ίδιου Υπουργείου.

ΔΕΦΑ: Τέσσερις μνηστήρες - κολοσσοί για την ενδιάμεση λύση

Εικόνα
Λευκωσία:  Θέμα ωρών είναι πλέον η προκήρυξη του τελικού διαγωνισμού για την «ενδιάμεση λύση» προμήθειας της Κύπρου με φυσικό αέριο, αν και η διαδικασία έχει καθυστερήσει περισσότερο από ένα μήνα, κυρίως λόγω του ότι η ΑΗΚ δεν είχε αποφασίσει για τις τελικές ποσότητες που έχει ανάγκη ώστε να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη. 

Έλεγχοι από Δευτέρας στα αεροδρόμια για τους οφειλέτες

Εικόνα
Λάρνακα : Αν έχετε εκκρεμότητες με πρόστιμα, απλήρωτους φόρους ή Κοινωνικές Ασφαλίσεις και εκδόθηκε εναντίον σας ένταλμα πληρωμής, ξεκαθαρίστε τη θέση σας, γιατί η Αστυνομία αναλαμβάνει δράση. Από την ερχόμενη Δευτέρα όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν και χρωστούν στο κράτος, μάλλον θα τα βρουν σκούρα, αφού αστυνομικοί στα αεροδρόμιο θα προβαίνουν σε συνεχείς ελέγχους. 

Όλα τα Ζώδια 4/1

ΚΡΙΟΣ   «Εμείς» Η μέρα είναι αφιερωμένη στους άλλους, σε συμφωνίες, σχέσεις και συνεργασίες με πολλά υποσχόμενες προοπτικές. Θα χρησιμοποιήσετε το δυναμισμό σας στους κόλπους μιας ομάδας και πολύ πιθανόν να γίνετε μέλος μιας ένωσης ή λέσχης. Από το απόγευμα, θα έχετε την τάση να υψώσετε τείχη σε πρόσωπα που σας πληγώνουν ή επιδιώκουν να σας εξαναγκάσουν να κάνετε κάτι. Οι γεννημένοι του 1971 θα ασχοληθείτε πιο έντονα με επαγγελματικά ζητήματα.

Σαν σήμερα. . . 4 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1847:  Ο Σάμιουελ Κολτ πουλά το πρώτο του ρεβόλβερ στην αμερικάνικη κυβέρνηση. 1884:  Ιδρύεται στο Λονδίνο η Φαβιανή Εταιρία (Fabian Society). Πρόκειται για ένα βρετανικό κίνημα διανοουμένων με σοσιαλιστικές αποχρώσεις, που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του Εργατικού Κόμματος.

Ανατομία της κρίσης από τον Διοικητή της Κεντρικής Π. Δημητριάδη

Εικόνα
«Ευθύνονται οι λανθασμένες προβλέψεις των Τραπεζών.- Γεμάτο προκλήσεις το 2013.- Επιτυχής εφαρμογή του Μνημονίου θα οδηγήσει στην ανάκαμψη».- Στις προκλήσεις του 2013 αναφέρθηκε ο Διοικητής της ΚΤK Πανίκος Δημητριάδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας. Τόνισε ότι στόχος της ΚΤ είναι η επιτυχής υλοποίηση του μνημονίου, με τρόπο που να διασφαλίζει την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο τραπεζικός τομέας γυρίζει σελίδα, διαβεβαίωσε ο κ. Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι η ΚΤ, φροντίζει ώστε να εντοπιστούν τα λάθη του παρελθόντος για να μην επαναληφθούν. 

Χωρίς πρατήρια καυσίμων όλη η Κύπρος από σήμερα

Εικόνα
Αίτημα τους το πάγωμα των αδειών ανέγερσης νέων πρατηρίων.-   Κλείσιμο των πρατηρίων πετρελαιοειδών σε όλη την Κύπρο από σήμερα αποφάσισε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, με αίτημα το πάγωμα όλων των αδειών για δημιουργία νέων πρατηρίων μέχρις ότου ψηφισθούν οι νέοι σχετικοί κανονισμοί από τη Βουλή.

Τουρκικό έγγραφο αναδεικνύει τον διχοτομικό στόχο της Άγκυρας

Διαγράφει τους κινδύνους για την Κύπρο δηλώνει ο Στεφάνου.- Το έγγραφο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας μέσα στο 2013 αναδεικνύει τους μεγάλους κινδύνους που προκαλούνται για την Κύπρο και την προοπτική του αγώνα για λύση και επανένωση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Για «κωμωδία» στο τραπεζικό σύστημα μιλά ο Βγενόπουλος

Εικόνα
Σημαντικά λάθη οδηγούν σε τραγωδία του μη βιώσιμου χρέους της Κύπρου.- Για «κωμωδία» ατεκμηρίωτης λασπολογίας, δυσφήμησης και αναζήτησης ευθυνών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Νοέμβριο του 2011, λόγω πολιτικών και προεκλογικών σκοπιμοτήτων, κάνει λόγο ο πρώην μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος.

Υπό 8ήμερη κράτηση 15χρονος για διαρρήξεις και κλοπές

Εικόνα
Κατηγορείται για 18 διαρρήξεις με λεία 20 χιλιάδων ευρώ.- Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον 15χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που έγιναν από τον Ιούνιο του 2012 στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα.

«Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων»

Εικόνα
Την οδηγεί στο θάνατο μέσω της λιτότητας.- Άρθρο του Χένρικ Μπρόντερ στη «Ντι Βελτ».-  "Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων", υποστηρίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χένρικ Μπρόντερ, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Ντι Βελτ".

7000 Κύπριοι ακινητοποιούν τα αυτοκίνητα τους

Εικόνα
Επτά χιλιάδες οδηγοί θα ακινητοποιήσουν φέτος τα οχήματα τους και δεν θα ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους. Ο αριθμός σε σύγκριση με πέρσι υπερδιπλασιάστηκε.