Περικοπές 6 δισ. ευρώ στον γερμανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό

Ο μηδενισμός του διαρθρωτικού ελλείμματος το 2014 προϋποθέτει κλείσιμο «τρύπας» περίπου πέντε δισ. ευρώ.
Βερολίνο: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προετοιμάζει νέα περικοπή δαπανών ύψους 5-6 δισ. ευρώ προκειμένου να μηδενισθεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα το 2014, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Rheinische Post», που επικαλείται πηγές του ίδιου Υπουργείου.

Στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος CDU, που επικαλείται η εφημερίδα, επιβεβαίωσε τα σχέδια αυτά. «Εάν θέλουμε να επιτύχουμε το 2014 ένα μηδενικό διαρθρωτικό έλλειμμα, θα πρέπει να καλύψουμε μία τρύπα περίπου πέντε δισ. ευρώ. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει εφικτό παρά μόνον μέσω νέων μειώσεων στις δαπάνες», υποστήριξε μιλώντας στη «Rheinische Post» ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στην Bundestag.

Οι συνομιλίες για τη μείωση στις δαπάνες εμπλέκουν όλα ανεξαιρέτως τα Υπουργεία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι υπεύθυνοι του συντηρητικού κόμματος και οι φιλελεύθεροι εταίροι του FDP στην κυβερνητική συμμαχία είχαν συμφωνήσει για τον μηδενισμό του ομοσπονδιακού ελλείμματος έως το 2014.

Η κυβέρνηση προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 8,8 δισ. ευρώ για το 2013, που ισοδυναμεί στο 0,34% του γερμανικού ΑΕΠ. Το γερμανικό δημόσιο έλλειμμα περιλαμβάνει το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, αλλά και τα επιμέρους ελλείμματα των ομόσπονδων κρατιδίων, των δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!