Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 2, 2012

Σαν σήμερα...3 Απριλίου

Εικόνα

Νέα μέτρα για την οικονομία προβλέπει ο Βάσος Σιαρλής

Εικόνα
Πρόβλημα τα μειωμένα έσοδα του κράτους.- Ικανοποιημένα τα κόμματα από την πρώτη παρουσία του στη Βουλή. Ο νέος Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα σε περίπτωση οποιασδήποτε δημοσιονομικής απόκλισης. Ο Βάσος  Σιαρλής, μιλούσε χθες το πρωί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στην πρώτη του συνάντηση με τα μέλη της, από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 23 Μαρτίου.

Διαβουλεύσεις Συλικιώτη για να έχει η ΑΗΚ φυσικό αέριο

Εικόνα
Σήμερα αρχίζουν κρίσιμες συνομιλίες με τη Noble Energy Το θέμα της χρησιμοποίησης φυσικού αερίου από την Αρχή Ηλεκτρισμού με σκοπό τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ήταν στο επίκεντρο χθεσινών συσκέψεων του Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη με τα διοικητικά συμβούλια της ΑΗΚ και της ΔΕΦΑ.   Ο Υπουργός ανακοίνωσε μετά τις συσκέψεις ότι σήμερα αρχίζουν εντατικές διαβουλεύσεις  της ομάδας επαφής του Υπουργείου με τη Noble Energy, με στόχο την ολοκλήρωση τους το αργότερο μέσα σε δύο μήνες.

Συλικιώτης: Ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης η Κύπρος

Εικόνα
Διαβουλεύσεις με Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο.- Η Κυβέρνηση έχει καθορίσει ως σαφή στρατηγικό στόχο τη μετατροπή της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο για συγκέντρωση, επεξεργασία, διέλευση ή και διαμετακόμιση ενεργειακών πόρων από τη γύρω περιοχή στις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς αγορές, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης σε ομιλία του στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν στη Λευκωσία τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου και Ελλάδας και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια στην ΕΕ».

Και τώρα οι Πιλότοι: Τετράωρη απεργία αύριο

Εικόνα
Έκκληση ΚΑ προς ΠΑΣΥΠΙ για τερματισμό τακτικής αντιπαράθεσης Oι Κυπριακές Αερογραμμές εκφράζουν έκπληξη και λύπη για χθεσινή απόφαση της Συντεχνίας των Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) η οποία καλεί τα μέλη της σε τετράωρη στάση εργασίας αύριο Τετάρτη από τις 08.30 μέχρι τις 12.30.  Ταυτόχρονα, οι ΚΑ απευθύνουν έκκληση στην ΠΑΣΥΠΙ και σε κάθε πιλότο μέλος της να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και να τερματίσουν την τακτική της αντιπαράθεσης που μόνο ανεπανόρθωτη ζημιά προκαλεί, αναφέρουν. 

Λαϊκή: Οι μέτοχοι ψήφισαν εμπιστοσύνη

Εικόνα
Οργή κατά Βγενόπουλου Στην παρουσία πέραν του 50% των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας, τέθηκαν προς ψήφιση οι αποφάσεις του ΔΣ για αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας. Πρόκειται για κινήσεις που γίνονται ώστε να συνάδουμε με τις ανάγκες για αυξημένο κεφάλαιο όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές Αρχές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ Μιχάλης Σαρρής.

Η Γερμανία αρνείται πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Εικόνα
«Ουδέποτε παραιτηθήκαμε των αξιώσεων μας», δηλώνει ο Δελαβέκουρας.- Δεν τίθεται θέμα καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και μετά από δεκαετίες συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναφέρει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αλλά θεωρεί ότι έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και ότι στήριξε με κάθε τρόπο την ανοικοδόμηση της Ελλάδας. Η συμφωνία στην οποία κάνει αναφορά το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι αυτή με τη Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων. 

Απλήρωτοι παραμένουν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ

Εικόνα
Διαμαρτύρονται με δεκάλεπτες στάσεις εργασίας Σε συμβολικές δεκάλεπτες στάσεις εργασίας, πριν από τη μετάδοση του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του ΡΙΚ στη 1 και στις 8μμ, αποφάσισαν να κατέρχονται μέχρι και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναβολή της συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου για το 2012, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη καταβληθεί τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους υπαλλήλους του ιδρύματος.

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη Σιβηρία

Εικόνα
Έντεκα επιβάτες διασώθηκαν ΜΟΣΧΑ: Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο πόλης στη Σιβηρία ένα αεροπλάνο με 43 επιβάτες. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32, ενώ οι 11 επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Διαχείρισης Κατάστασεων Έκτακτης Ανάγκης.

Λύεται το πρόβλημα προσωπικού στα Νοσοκομεία

Εικόνα
Η  Βουλή θα εγκρίνει την Πέμπτη την  πρόσληψη εκτάκτων  Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εξαιρέσεις που αφορά το πάγωμα στις προσλήψεις εκτάκτων δημοσίων υπαλλήλων κυρίως στο τομέα της υγείας ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής ο Πρόεδρος του σώματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σαν σήμερα...2 Απριλίου

Εικόνα

Η 1η Απριλίου 1955 φωτίζει το δρόμο της νέας γενιάς

Εικόνα
Δοξολογίες  σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.- Με πανηγυρικές δοξολογίες και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, πολιτεία, εκκλησία τίμησαν χθες την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, με τον λαό και ιδιαίτερα τη νέα γενιά  να αντλεί  θάρρος και δύναμη από το παράδειγμα των  μυθικών ηρώων του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Στρατιωτικό Σύμφωνο Κύπρου-Ισραήλ

Εικόνα
Υπεγράφη την Παρασκευή -  Τι μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.- Όπως μεταδίδουν τα  ισραηλινά μέσα ενημέρωσης στρατιωτική συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Τζέικομπ Λαόρ και του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρη Ηλιάδη την περασμένη Παρασκευή. 

Η Κύπρος κατήγγειλε τουρκικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου

Εικόνα
Σε ακόμη μία καταγγελία προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι-Μουν, για νέες τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου της Κύπρου και των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που σημειώθηκαν από 1 Νοεμβρίου 2011 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011, προέβη η Δημοκρατία με επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου Πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Τα Ην. Έθνη να πουν στην Τουρκία ‘φτάνει’

Εικόνα
Μίλησε πάλι για «πολυδιάσπαση στο εσωτερικό μέτωπο».  Αντί το εσωτερικό μέτωπο να χαρακτηρίζεται από ενότητα στόχων, παρουσιάζει πολυδιάσπαση ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, που επανατονίζοντας τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει η διεκδίκηση του ευκταίου στο Κυπριακό, είπε πως τα Ηνωμένα Εθνη αντί να κολοκυνθίζουν θα πρέπει να θέσουν τέρμα στην αλαζονεία και τον κυνισμό της Τουρκίας και διαμήνυσε ότι οι απειλές δεν μας πτοούν. 

Αναστασιάδης: «Επιταγή της ιστορίας η ενότητα»

Εικόνα
Αν  κάτι δεν πάει καλά στο εσωτερικό μέτωπο βαρύνεται ο Πρόεδρος.- O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι εάν δεν πάει κάτι καλά στο εσωτερικό μέτωπο αυτό βαρύνει πρώτιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά τους υπόλοιπους.  Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη των πατατοπαραγωγών στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας και κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ''αντί το εσωτερικό μέτωπο να χαρακτηρίζεται από ενότητα στόχων, παρουσιάζει πολυδιάσπαση'', ο κ. Αναστασιάδης είπε πως δεν έχει ακούσει τις δηλώσεις του Προέδρου και δεν θέλει να τις σχολιάσει.

Εννεάμηνο μνημόσυνο θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί

Εικόνα
Τελέστηκε χθες το πρωί στον ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στη Σφαλαγγιώτισσα Λεμεσού, το εννεάμηνο μνημόσυνο τεσσάρων από τα θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί; του Διοικητή του Ναυτικού πλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, και των δίδυμων ναυτών, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου.

ΔΗΜΑΣ: «Μας εμπνέει ο Αγώνας της ΕΟΚΑ»

Εικόνα
ΑΘΗΝΑ: Στην μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, των νέων αυτών ανθρώπων «που πριν 57 χρόνια, την 1η Απριλίου 1955, ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου» αναφέρεται σε δήλωσή του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας. 

Βοήθεια στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής

Εικόνα
Πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη, αναχώρησε χθες το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα το πρωί θα παραδώσει πέντε εμπορευματοκιβώτια τα οποία ήδη έχουν σταλεί στην Ελλάδα και περιέχουν ξηρά τροφή, κρέας, γάλα και χαλούμι για το πασχαλινό τραπέζι, προσφορά της Αρχιεπισκοπής Κύπρου. 

Εκδίκηση παππού για τον θάνατο της εγγονής του

Πυροβόλησε νεαρό που θεωρούσε υπεύθυνο.- Ο πόνος από το χαμό της εγγονής του σε τροχαίο δυστύχημα πριν από δύο χρόνια, όπλισε το χέρι 74χρονου από τη Λακατάμια. Μετά την τέλεση του δεύτερου ετήσιου μνημοσύνου της εγγονής του, οπλισμένος με το κυνηγετικό του όπλο, έφτασε στα Λειβάδια, δέκα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι.