Λαϊκή: Οι μέτοχοι ψήφισαν εμπιστοσύνη

Οργή κατά Βγενόπουλου
Στην παρουσία πέραν του 50% των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας, τέθηκαν προς ψήφιση οι αποφάσεις του ΔΣ για αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας. Πρόκειται για κινήσεις που γίνονται ώστε να συνάδουμε με τις ανάγκες για αυξημένο κεφάλαιο όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές Αρχές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ Μιχάλης Σαρρής.

Εάν καταφέρουμε να βρούμε ένα στρατηγικό επενδυτή θα είναι πολύ θετικό, ανέφερε, παραδεχόμενος πως η κατάσταση στηνΕλλάδα δημιουργεί κάποιους διασταγμούς. Ο συνδυασμός είτε ενός επενδυτή είτε περισσότερων θα ήταν πολύ θετικός, σημείωσε ο κ. Σαρρής. Παράλληλα, ανέφερε πως μαζί με τους επενδυτικούς οίκους JP Morgan και H-L, ψάχνουν επενδυτές από διάφορες περιοχές ακόμα και από την Βραζιλία η οποία κάνει ανοίγματα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρίστος Στυλιανίδης, προχώρησε σε ανάλυση των ψηφισμάτων. Η ψήφιση τους θα μας διευκολύνει, εξήγησε.

Υπήρξε μία έντονη τοποθέτηση από μέτοχο της τράπεζας και ακολούθησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου τόνισε πως η Κύπρος περνά δύσκολες μέρες όπως και η Ελλάδα και η Ευρώπη. Πιστεύω πως άμα έχουμε εμπιστοσύνη θα πετύχουμε, σημείωσε.
Τα ψηφίσματα που τίθενται προς έγκριση αντιπροσωπεύουν με ξεκάθαρο τρόπο την κατάσταση ως έχει, σημείωσε ο Γιώργος Βασιλείου. Δεν υπάρχουν πολλές τράπεζες στον κόσμο με το δυναμικό που έχει η Λαϊκή και άλλες τράπεζες και αυτό είναι ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης, σημείωσε πως το ΔΣ αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί σε μετόχους. Ανέφερε πως οι αποφάσεις για αγορά ελληνικών ομολόγω πάρθηκαν το 2007, 2008, 2009. Έχετε δίκιο, όπως φαίνεται εκ των υστέρων, πως η αγορά τους ήταν λάθος και πρέπει να απολογηθούμε, παραδέχθηκε ο κ. Στυλιανίδης.

"Ξέρω πως η απολογία δεν προσφέρει τίποτα αλλά σας διαβεβαιώ  πως θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να επανέλθει η τράπεζα σε κερδοφορία.
Ακολούθησε τοποθέτηση και από άλλον μέτοχο για το ρόλο που έπαιξε η παρουσία Βγενόπουλου στην τράπεζα. Έχετε ευθύνη τα λεφτά μας να τα σέβεστε και αυτά των καταθετών. Θα σας εμπιστευτούμε για τελευταία φορά, σημείωσε.

Άλλος μέτοχος, ζήτησε να αποκοπεί η οποιαδήποτε σχέση με τη MIG. Δώστε την Εγνατία δωρεάν, πρόσθεσε.
Παίρνοντας τον λόγο ο Μιχάλης Σαρρής, εξήγησε πως υπήρχαν προειδοποιήσεις και έπρεπε να εισακουστούν. Ίσως θα έπρεπε να θυσιαστεί μέρος από τα κέρδη του 2009 και του 2010 προς όφελος της τράπεζας, εξήγησε. Θα περάσουμε μία μεταβατική περίοδο με δυσκολίες. Σημείωσε ακόμα πως αν και το 53% των εργασιών της τράπεζας βρίσκεται στην Ελλάδα, εντούτοις δεν θα δεχθεί καμία στήριξη.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κάνουμε την τράπεζα ελκυστική και να προσελκύσουμε επενδυτές, πρόσθεσε. Σας καλώ όμως και 'σεις να σκεφτείτε πως μέχρι το 2007 όλοι πιστεύαμε πως τα πάντα θα πήγαιναν προς τα πάνω. Κατανοούμε τους μετόχους μας και ευλεπιστούμε πως οι συγκυρίες θα είναι καλύτερες.

Άλλος μέτοχος, ανέφερε πως στις 28 Σεπτεμβρίου 2011, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Ευθύμιος Μπουλούτας διαβεβαίωνε πως η τράπεζα δεν θα χρειαστεί άλλα κεφάλαια. Τον Σεπτέμβρη μας είπατε πως δεν θα εκδώσετε άλλες μετοχές ενώ τώρα θέλετε να εγκρίνουμε την έγκριση νέων δικαιωμάτων, πρόσθεσε. Υπάρχουν ευθύνες για τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μετοχών και πρέπει να τύχουν σεβασμού οι παλιοί μέτοχοι.
Ο Χρίστος Στυλιανίδης, απάντησε με νόημα πως "γι' αυτό δεν βλέπετε σήμερα κάποια άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο".

Άλλος μέτοχος ρώτησε το ΔΣ αν μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον του Αντρέα Βγενόπουλου που τους παρότρυνε να μην πουλήσουν μετοχές της τράπεζας γιατί θα έφτιαχνε τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ενώ ο ίδιος πούλησε στα 13 ευρώ.

Οι μέτοχοι της τράπεζας ενέκριναν όλα τα ψηφίσματα που τέθηκαν ενώπιον τους επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη στην τράπεζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"