Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 28, 2013

Πινγκ πονγκ η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία

Εικόνα
Λευκωσία: Στον αέρα βρίσκονται όλα όσα αφορούν την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, με αφορμή τις εξελίξεις που ακολούθησαν την εμφάνιση του τέως Προέδρου ενώπιόν της.

Ανοικτό αφήνει το Λονδίνο το ενδεχόμενο χρήσης των Βάσεων στην Κύπρο

Εικόνα
Λευκωσία:  Στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα αρχίζει στο Λονδίνο η καθοριστική σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας θα ενημερωθούν από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγό Νικ Χάουτον για τις επιλογές στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας, με την τελική πρόταση της κυβέρνησης να κατατίθεται την Πέμπτη προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Νιέτ» στους Ρώσους από ΔΕΦΑ για την ενδιάμεση λύση

Εικόνα
Λευκωσία:  Μειώνονται κάθετα οι ελπίδες για φθηνότερο ηλεκτρισμό την επόμενη πενταετία, αφού η ΔΕΦΑ έκρινε χθες ότι η τελική πρόταση της ΙΤΕRΑ (γύρω στα 11.5 ευρώ ανά MMBTU) κρίθηκε ελαφρά ασύμφορη και δεν μειώνει το συνολικό κόστος καυσίμων της ΑΗΚ για την πενταετία, σε σύγκριση με το κόστος για ντίζελ και μαζούτ.   

Δώδεκα αδικήματα για τον Λίλλη και τους δύο λοχίες της ΚΥΠ

Εικόνα
Λάρνακα: Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο πρόεδρος της Αλκής και επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης, καθώς και δύο λοχίες της Αστυνομίας (ΚΥΠ), ο Κώστας Μιαμηλιώτης και ο Λευτέρης Μούσκος, που φέρονται να συνεργάστηκαν μαζί του στη γνωστή υπόθεση του κτήματος της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά.

Ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία, επισημαίνει η κυβέρνηση

Εικόνα
Αθήνα:  Στα δεδομένα της «μεγαλύτερης ανθρωπιστικής καταστροφής του 21ου αιώνα» επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση σχετικά με τη Συρία, την ώρα που η Δύση φαίνεται έτοιμη για «χειρουργικό» χτύπημα. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Κούρκουλας δηλώνει ότι «δεν έχει υποβληθεί «επίσημο αίτημα συνδρομής» στην Αθήνα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να μην υπάρξει εμπλοκή της χώρας σε ενδεχόμενη στρατιωτική παρέμβαση.

Γκαγκστερική ληστεία χρηματαποστολής από τρία άτομα με αυτόματα G3

Εικόνα
Λευκωσία: Ποσό 25 χιλιάδων ευρώ άρπαξαν τρεις άγνωστοι από εμπορικό αυτοκίνητο χρηματαποστολής, στο δρόμο Μενοίκου - Ακακίου, γύρω στις 9 το πρωί.

Πρώτες πτήσεις στην Κύπρο για τα Boeing 787 Dreamliner

Εικόνα
Λευκωσία:  Την ευκαιρία να δουν και στην Κύπρο το υπερσύγχρονο και με εντυπωσιακό σχεδιασμό τελευταίου τύπου αεροσκάφος της Boeing -το 787 Dreamliner- θα έχουν αργά το απόγευμα της Κυριακής οι λάτρεις των αεροπλάνων και όχι μόνο.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

Εικόνα

Σύλληψη δύο νεαρών στη Λευκωσία

Εικόνα
Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης για υπόθεση διάρρηξης ταβέρνας από την Αστυνομία δύο νεαροί στη Λευκωσία, 18 και 19 ετών, οι οποίοι αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για διατάγματα προσωποκράτησης κατηγορούμενοι για δεκαπέντε συνολικώς διαρρήξεις και κλοπές και για άλλες τρεις ανάλογες υποθέσεις.

38 υποβαθμίσεις σε μια πενταετία

Εικόνα
Το αδιέξοδο των επιλογών λόγω της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Χριστόφια, θέλησε να αναδείξει χθες στην ερευνητική επιτροπή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. 

Επαφές ΡΤΚ με ΔΚ και ΚΕΕ στα κατεχόμενα

Εικόνα
Την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος για ταυτόχρονες επαφές με το Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις και το κόμμα Εθνικής Ενότητας, εφαρμόζει ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, ο οποίος σήμερα είχε συναντήσεις με την ηγεσία των δύο κομμάτων.

Σε απεργία εργαζόμενοι στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Εικόνα
Ξεκίνησαν από το πρωί απεργιακά μέτρα από το προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες επισιτισμού και καθαριότητας των Ηνωμένων Εθνών. Ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ αναφέρει ότι οι απεργοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο των εγκαταστάσεων των ΗΕ στο Λήδρα Πάλας, στην είσοδο του αεροδρομίου Λευκωσίας και στην Αθηαίνου.

Ξενοδοχεία πολυτελείας και επιταγές

Εικόνα
Με συγκεκριμένες αναφορές στην προηγούμενη κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, συνοδεύτηκε το αίτημα της αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης των τριών υπόπτων στην υπόθεση της επένδυσης της cyta σε τουρκοκυπριακό 

Κολυμβητής κτυπήθηκε από προπέλα σκάφους

Εικόνα
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου,  60χρονος κολυμβητής από την Χλώρακα της Πάφου ο οποίος κτυπήθηκε χθες  από προπέλα σκάφους ενώ κολυμπούσε στην θαλάσσια περιοχή Λατσί στη Πόλη Χρυσοχούς.

Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 74χρονο πεζό

Εικόνα
Μοιραία αποδείχθηκε, χθες βράδυ, η βόλτα που 64χρονος Ιταλός συνήθιζε να πηγαίνει με το σκύλο του στη γειτονιά του. Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και τραυματίστηκε θανάσιμα.