Δώδεκα αδικήματα για τον Λίλλη και τους δύο λοχίες της ΚΥΠ


Δώδεκα αδικήματα για τον Λίλλη και τους δύο λοχίες της ΚΥΠΛάρνακα:Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο πρόεδρος της Αλκής και επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης, καθώς και δύο λοχίες της Αστυνομίας (ΚΥΠ), ο Κώστας Μιαμηλιώτης και ο Λευτέρης Μούσκος, που φέρονται να συνεργάστηκαν μαζί του στη γνωστή υπόθεση του κτήματος της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά.
Οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται ότι έλαβαν από τον Λίλλη επιταγές της Τράπεζας Κύπρου για το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ ο πρώτος και 10 χιλιάδων ευρώ ο δεύτερος για τον ρόλο που διαδραμάτισαν ώστε να συνταχθεί η γνωστή έκθεση της ΚΥΠ που παρουσίαζε τον Τ/κ ιδιοκτήτη του τεμαχίου γης που αγόρασε η ΑΤΗΚ, ως μόνιμο κάτοικο των ελεύθερων περιοχών, πρώτα στη Δερύνεια και μετά στην Ορόκλινη, την ώρα που αυτός, σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, διέμενε σε κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο Λίλλης και οι δύο αστυνομικοί δεν έφεραν χειροπέδες εντός του δικαστηρίου, ενώ τη διαδικασία παρακολούθησαν συγγενείς, φίλοι και οπαδοί της Αλκής.

Οι τρεις κατηγορούμενοι άκουσαν από τον παρουσιαστή της υπόθεσης, υπαστυνόμο Κυριάκου, να ζητά την οκταήμερη κράτησή τους και να την εξασφαλίζει παρά τη «μάχη» που έδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, απαγγέλλοντάς τους 12 κατηγορίες, αρκετές των οποίων επισύρουν την ποινή της φυλάκισης. Συγκεκριμένα, Λίλλης, Μιαμηλιώτης και Μούσκος, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτης, δόλιων συναλλαγών σε περιουσία που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, απάτης κατά την πώληση/υποθήκευση περιουσίας που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρησης εξουσίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικημάτων διαφθοράς, αδικημάτων που άπτονται του Νόμου Περί Πρόληψης της Διαφθοράς.

Όλα τα αδικήματα, ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, διαπράχθηκαν κατά την περίοδο 2007 και μέχρι τις 18 Ιουλίου 2013, στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Σύμφωνα επίσης με τον παρουσιαστή της υπόθεσης, η σύλληψη του Λίλλη και των δύο αστυνομικών έγινε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα μετά την κατάθεση του επιχειρηματία Χαράλαμπου Λιοτατή και της συζύγου του, από το Φρέναρος, στη Διερευνητική Επιτροπή που ασχολείται με την υπόθεση, καθώς προέκυψαν συγκεκριμένες ανακριτικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και δεν ενέπιπταν στην αρμοδιότητα της Διερευνητικής Επιτροπής.

Το ξενοδοχείο και τα δώρα

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν χθες στο Δικαστήριο, κατά την έφοδο των ανακριτών στο γραφείο του Λίλλη και την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε μια χειρόγραφη σημείωση στην οποία αναγράφονται τα ονόματα του δεύτερου υπόπτου (του Μιαμηλιώτη) και ενός άλλου προσώπου (αφυπηρετήσαντα αστυνομικού) που καταζητείται για την υπόθεση και μάλλον φαίνεται επί του παρόντος να βρίσκεται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία συνεργάτη του Λίλλη, το χειρόγραφο αφορούσε κρατήσεις δωματίων για τους πιο πάνω δυο αστυνομικούς σε ξενοδοχείο πολυτελείας, που έγιναν με οδηγίες του Λίλλη, κατά την περίοδο που συντασσόταν η έκθεση της ΚΥΠ και γίνονταν έρευνες για τον χώρο διαμονής του Τ/κ ιδιοκτήτη του τεμαχίου, του Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά.

Στη συνέχεια των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση, εξασφαλίστηκαν διατάγματα ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών των τριών υπόπτων και από εξετάσεις που ακολούθησαν προέκυψε πως από την εταιρεία του Λίλλη μια επιταγή αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ εκδόθηκε για λογαριασμό του λοχία Λευτέρη Μούσκου, την οποία εξαργύρωσε σε μετρητά. Μια άλλη επιταγή, επ’ ονόματι του Λίλλη, αξίας 40 χιλιάδων ευρώ αυτή τη φορά, δόθηκε με οπισθογράφηση του ιδίου στον λοχία Μιαμηλιώτη, που την κατέθεσε την ίδια μέρα σε κοινό λογαριασμό που διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου.

Αντιφάσεις από Μιαμιλιώτη

Σύμφωνα πάντα με τον παρουσιαστή της υπόθεσης, ο Λίλλης ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Ανακρινόμενος ο δεύτερος ύποπτος λοχίας Κώστας Μιαμηλιώτης για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, όσον αφορά στην ετοιμασία των δυο επίμαχων εκθέσεων της ΚΥΠ, καθώς και την τραπεζική επιταγή των 40 χιλιάδων ευρώ που παραλήφθηκε από τον ύποπτο Ν. Λίλλη και την οποία κατέθεσε ο ίδιος σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με συγγενικό του πρόσωπο. Οι ισχυρισμοί αυτοί, τόνισε ο παρουσιαστής της υπόθεσης, έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε αναφέρει σε προηγούμενές του καταθέσεις, που είχε δώσει στο πλαίσιο Διοικητικής Έρευνας που έγινε στην ΚΥΠ για την υπόθεση.

Ο τρίτος ύποπτος στην υπόθεση λοχίας Λευτέρης Μούσκος ανακρινόμενος και αυτός στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"