Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 19, 2013

Nέο πορτρέτο του σουπερνόβα που φώτισε τον ουρανό το 1006 μ.Χ.

Εικόνα
Μόντερεϊ:  Την 1η Μαΐου του 1006 μ.Χ, ένα αντικείμενο πιο φωτεινό από την Αφροδίτη έμεινε ορατό για εβδομάδες στον ουρανό και καταγράφηκε από αστρονόμους στην Ευρώπη, την Κίνα, την Ιαπωνία και τον αραβικό κόσμο. Μια χιλιετία μετά, διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ απεικονίζει με μοναδική λεπτομέρεια ό,τι απέμεινε από το ιστορικό σουπερνόβα.

Υπηρεσία «δημοσιογραφίας των πολιτών» λανσάρουν οι Anonymous

Εικόνα
Ουάσιγκτον:  Η αμφιλεγόμενη οργάνωση χάκερ Anonymous λανσάρει ένα δικτυακό τόπο που θα προσφέρει ειδήσεις και ενημερωτικά ιστολόγια που συνεισφέρουν οι ίδιοι οι χρήστες.

Πακέτο γεμάτο σάντουιτς με... ποντικοφάρμακο «δώρο» σε εταιρεία

Εικόνα
Βερολίνο:  Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 20 υπάλληλοι γερμανικής εταιρείας που έφαγαν σάντουιτς, πιθανότατα με ποντικοφάρμακο, τα οποία βρήκαν σε πακέτο στο κατώφλι της επιχείρησης με την επιγραφή «δώρο». 

Δεν έμειναν παραπονεμένες οι Φεράρι από την Aστυνομία του Ντουμπάι

Εικόνα
Ντουμπάι:  Η εικόνα της πολυτέλειας και της ευημερίας στο Ντουμπάι ενισχύεται όλο και και περισσότερο. Η Αστυνομία του εμιράτου δεν αρκέστησε σε μία πανάκριβη Λαμποργκίνι Aventador στο στόλο της, αλλά θα αποκτήσει και Φεράρι.

Ασθενής έσωσε τη ζωή τραυματιοφορέα του

Εικόνα
Παρίσι:  Ένας ασθενής στη βόρεια Γαλλία έσωσε τη ζωή του τραυματιοφορέα που επρόκειτο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όταν αντιλήφθηκε ότι έπαθε καρδιακό επεισόδιο και χρειαζόταν κατεπειγόντως ιατρική βοήθεια.

Τον πρόδωσαν οι φωτογραφίες στο Facebook

Εικόνα
Ουάσινγκτον:  Ένα απλό σερφάρισμα στο Facebook ήταν η αιτία να αποκαλυφθεί ένας δίγαμος. Συγκεκριμένα, όπως γράφει το Associated Press, μία γυναίκα από την Ουάσινγκτον που παντρεύτηκε το 2001 τον Άλαν Ο'Νιλ και από το 2009 είναι σε διάσταση μαζί του, αποφάσισε να τον στείλει να δει την δουλειά του από την άλλη πλευρά.

Η γεύση της μπίρας ερεθίζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Εικόνα
Λονδίνο:  Ακόμη και μια γουλιά από την αγαπημένη σας μπίρα μπορεί να εξιτάρει τον εγκέφαλό σας και να αυξήσει την επιθυμία για ποτό, χωρίς αυτό να προέρχεται από την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό.

*Ζώδια 19/4

ΚΡΙΟΣ Νιώθετε πολύ δυνατοί γιατί μπορείτε να εξασφαλίσετε τα καλύτερα για σας. Καλό είναι να δείχνετε την προσωπικότητά σας σε ερωτικά θέματα και να μην κρύβεστε φοβούμενοι ότι θα σας απορρίψουν. Είναι η περίοδος των εμπνεύσεων και των εσωτερικών καθοδηγήσεων για αυτό είναι πολύ σημαντικό η εμπιστοσύνη που θα δείξετε στον εαυτό σας. Η σημερινή ημέρα μπορεί να σας φέρει και ένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα αρκεί να ρισκάρετε και να μην φοβόσαστε ένα κομμάτι από το παρελθόν σας. Ο Ερμής που είναι στο ζώδιο σας μαζί με τον Ουρανό μπορεί να φέρει κάτι το ξαφνικό και να σας αλλάξει μια παλιά κατάσταση.

Σαν σήμερα. . . 19 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1587:  Ο βρετανός ναύαρχος και πρώην πειρατής σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες. 1906:  Ολοκληρώνεται στην Αθήνα η  Μεσολυμπιάδα , με αφορμή την επέτειο 10 ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έλαβαν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα επιβιώσει ως θεσμός, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει το οικονομικό κόστος.

Έξω ψηφίζουν, εδώ σφυρίζουν

Εικόνα
Λευκωσία:  Ενώ το κυπριακό μνημόνιο άρχισε να παίρνει τις θετικές ψήφους των ξένων κοινοβουλίων, στην Κύπρο τα πράγματα ενδέχεται να βρεθούν στην πλάστιγγα και να κριθούν στην ψήφο ενός βουλευτή. Υπέρ του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ με δύο βουλευτές να μην έχουν ακόμη διευκρινίσει τη θέση τους, πράγμα που προκαλεί στο Προεδρικό πονοκεφάλους.

Σενάρια τρόμου για ΑΕΠ και ανεργία κατά το 2013

Εικόνα
Λευκωσία:  Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την απασχόληση και το ΑΕΠ της Κύπρου. Καμπανάκι για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κρούει η ανάλυση του Πανεπιστημίου, καθώς τα αποτελέσματά της είναι πέρα για πέρα απαισιόδοξα. Σχετικά με την απασχόληση, η ανάλυση εκτιμά ότι με βάση το εργατικό δυναμικό, όπως καταγράφεται στο 4ο τρίμηνο του 2012, το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει στο ύψος ρεκόρ του 24,6%. Υποστηρίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 (4ο τρίμηνο) η απασχόληση αναμένεται να συρρικνωθεί στα 336.153 άτομα αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων κατά 52.893 άτομα και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 109.591 άτομα.

Γκρίζες ζώνες στις Κ.Α. καθυστερούν πλεονασμούς

Εικόνα
Λευκωσία:  Επικίνδυνα καθυστερεί στον εθνικό αερομεταφορέα η διαδικασία πλεονασμού 490 υπαλλήλων που θα δώσει ανάσες στην εταιρεία και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας. Ενώ σήμερα έληγε κανονικά η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ίδιους τους υπαλλήλους, ελάχιστα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση διότι εκκρεμεί η αποσαφήνιση κάποιων γκρίζων ζωνών που προέκυψαν μεταξύ διεύθυνσης και συντεχνιών.

Εξαγοράζουν εγκλωβισμένες καταθέσεις

Εικόνα
Λευκωσία:  Εξαγορά «κουρεμένων» λογαριασμών από την Τράπεζα Κύπρου ή και χαμένων καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα άρχισαν να υπόσχονται κάποιοι επενδυτικοί οίκοι και άλλοι από το εξωτερικό και κυρίως από τη Ρωσία. Ήδη οι πρώτες περιπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους στο ίντερνετ με απευθείας αναφορές ή μέσω προσεγγίσεων από επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα.

Έσπευσαν άρον-άρον να κάνουν προαγωγές

Εικόνα
Λευκωσία:  Μείζον θέμα δημιουργείται αναφορικά με τον τρόπο που ενήργησαν υπουργοί και διοικητικά συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι, προχώρησαν άρον-άρον σε προαγωγές ημετέρων, με στόχο να προλάβουν τη χθεσινή αναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. , για πάγωμα των προαγωγών στον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα για το τρέχον έτος.