Εξαγοράζουν εγκλωβισμένες καταθέσεις

Εξαγοράζουν εγκλωβισμένες καταθέσειςΛευκωσία: Εξαγορά «κουρεμένων» λογαριασμών από την Τράπεζα Κύπρου ή και χαμένων καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα άρχισαν να υπόσχονται κάποιοι επενδυτικοί οίκοι και άλλοι από το εξωτερικό και κυρίως από τη Ρωσία. Ήδη οι πρώτες περιπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους στο ίντερνετ με απευθείας αναφορές ή μέσω προσεγγίσεων από επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα.

Το φαινόμενο είναι φανερό ότι θα προσλάβει διαστάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα και προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, αφού για παράδειγμα η πρόταση να αγοράσουν κατάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου έναντι €550.000 ή να «πουλήσει» κανείς έναντι €450.000 την κατάθεση του ενός εκατ. στη Λαϊκή, δεν απορρίπτεται με την πρώτη.  

Έρευνα του «Φ», μετά και από επισημάνσεις αναγνωστών, έδειξε ότι τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τέτοιων προτάσεων που εντοπίστηκαν, φαίνεται να είναι αμφίβολης προέλευσης.

Οι «επενδυτικοί οίκοι» που προχωρούν σε τέτοιες προτάσεις, στη μία περίπτωση που εξετάστηκε και αφορά δραστηριότητα σε Ρωσία και Ουκρανία, φαίνεται να συστάθηκε πρόσφατα, ενώ σε δεύτερη –οίκου με έδρα το Λονδίνο– τα συνολικά του κεφάλαια δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 100.000 στερλίνες. 

Η επιδίωξη προσέλκυσης ενδιαφερομένων καταθετών στις δύο τράπεζες φαίνεται να επικεντρώνεται κυρίως ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς καταθέτες στις δύο τράπεζες. Ωστόσο, ενδέχεται το φαινόμενο να αναπτυχθεί από σοβαρές επενδυτικές επιχειρήσεις, εξηγούν στον «Φ» δύο Κύπριοι που είναι επικεφαλής πολύ μεγάλων επενδυτικών ταμείων του εξωτερικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"