Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 21, 2012

Σαν σήμερα...22 Φεβρουαρίου

Εικόνα

Ελλάδα: Και τώρα όλοι στη δουλειά για επούλωση των πληγών

Εικόνα
Ιστορική στιγμή και μεγάλο βήμα για τη χώρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Παπαδήμος  τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ, ενώ ο Υπουργός Οικονομκών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ό,τι και να συμβεί, καλώντας παράλληλα όσους έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια να τα επιστρέψουν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει θυσιάσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες.  Ο Πρόεδρος Παπούλιας  απηύθυνε έκκληση για σκληρή δουλειά «για να καλύψουμε το χαμένος έδαφος», ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η συμφωνία αποτελεί δικαίωση των θυσιών του Ελληνικού λαού και ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στη Λευκωσία, όπου βρισκόταν χθες, δήλωσε ότι « η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για τις εκλογές».

Δυσκολεύεται, λέγει ο Ντάουνερ, να ετοιμάσει Έκθεση

Εικόνα
Άρχισε η συζήτηση του περιουσιακού με βάση τα έγγραφα του Greentree Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου για το περιουσιακό, χαρακτήρισε δύσκολο το έργο που ανέλαβε, να ετοιμάσει και να υποβάλει μια έκθεση προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αναφορικά με την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό, στο τέλος Μαρτίου.

Ο Ερογλου δεν θέλει σύνδεση περιουσιακού με εδαφικό

Εικόνα
Σημαντικά είναι τα κριτήρια και όχι η έκταση του εδάφους, λέγει.  Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ είχε χθες ο Ντερβίς Ερογλου , μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια.  Σε δηλώσεις  μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια ο Ερογλου είπε ότι «στο περιουσιακό τα σημαντικά είναι τα κριτήρια και οι κανόνες» υποστηρίζοντας ότι παρά την «αποφασιστικότητα» της τ/κ πλευράς στο θέμα, η ε/κ πλευρά δεν το βλέπει ''ζεστά'' αλλά την ενδιαφέρει πόσο έδαφος θα πάρει.

Αύριο η Βουλή αποφασίζει για «κατάργηση» της Πραξούλας Αύριο η Βουλή αποφασίζει για «κατάργηση» της Πραξούλας

Εικόνα
Διαφωνεί με την πρόταση νόμου το ΑΚΕΛ Αύριο  Πέμπτη θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου που υπογράφουν οι Βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου, Δημήτρης Συλλούρης και Ζαχαρίας Κουλίας για τροποποίηση του περί υδρογονανθράκων νόμου. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση προνοεί τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε τεχνική επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες εξόρυξης φυσικού αερίου, ενώ τον τελικό λόγο για την παραχώρηση αδειών θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος πήγε με έξη Υπουργούς στις Βρυξέλλες

Εικόνα
Για θέματα Προεδρίας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας βρίσκεται από χθες βράδυ  στις Βρυξέλλες, επικεφαλής αντιπροσωπείας που αποτελείται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης.

Υπ. Εργασίας: Ισότητα στα λόγια αλλά όχι στους μισθούς

Εικόνα
Απαιτούνται πολλαπλές δράσεις για πραγματική ισοτιμία ανδρών και γυναικών» Τα ζητήματα που αφορούν την ισοτιμία ανδρών και γυναικών στην εργασία και στην κοινωνία απαιτούν πολλαπλές δράσεις και πολλούς συμμάχους και συνοδοιπόρους, τόνισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί θετικά το πνεύμα συνεργασίας συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων ''έτσι που να μπορέσουμε να αλλάξουμε νοοτροπίες, στερεότυπα και να δώσουμε νέες πολιτικές''.

Διεθνούς φήμης προσωπικότητες παρελαύνουν στο Women’s Congress

Εικόνα
Τι κοινό μπορεί να έχει ένας τυφλός, κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ σε extreme sports, μια επιχειρηματίας, υποψήφια για το βραβείο «Γυναίκα της Ευρώπης 2007-2010», μια βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μια ζωγράφος και χορεύτρια (χωρίς χέρια), μια πασίγνωστη ψυχολόγος και παρουσιάστρια στο CNN, Sky News, Channel 5 και μια διεθνούς φήμης σοπράνο; O Milton Miles Barber, η Τασούλα Χατζητοφή, η Ολυμπία Δουκάκη, η Simona Atzori, η Dr Linda Papadopoulos και η Κατερίνα Μηνά ενώνουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες στο Women’s Congress αναδεικνύοντας πώς η δύναμη της θέλησης, ο δρόμος προς την κορυφή και τα όρια μπορούν να ξεπεραστούν και ο καθένας μπορεί να φτάσει τους στόχους του.

Οι λεπτομέρειες του κουρέματος

Εικόνα
H συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ιδιώτες ομολογιούχοι και η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, προνοεί «κούρεμα» κατά 53,5% (ή 107 δισ. ευρω. Το ποσοστό του «κουρέματος» αυξήθηκε έπειτα από τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησε κυρίως η γερμανική κυβέρνηση στο Eurogroup. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των νέων ομολόγων θα είναι 3,65% και οι τίτλοι αυτοί θα διέπονται από το αγγλικό Δίκαιo.

Φρου-Φρου: Σημαντική μείωση κερδοφορίας

Εικόνα
Μειωμένα κατά 2εκ. ευρώ ήταν τα κέρδη της Φρου-Φρου το 2011 αφού από 4.3εκ. μειώθηκαν σε 2.3εκ. Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 27εκ. από 30.6εκ. το 2010 παρουσιάζοντας μείωση 11.8%.

Πως η Google εκμεταλλευόταν τη Microsoft

Εικόνα
Έγινε ένας μικρός χαμός στο διαδίκτυο όταν πριν μερικές μέρες αποκαλύφθηκε ότι η Google εκμεταλλευόταν ένα κενό ασφαλείας στον Safari της Apple, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών μέσω online διαφημίσεων.

Σε νέα, βιώσιμη εποχή η Ελλάδα

Εικόνα
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφθασαν σε συμφωνία έπειτα από δωδεκάωρες διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απομείωση κατά 53,5% του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές..

Αχιλλέως: Να κάνουμε πέρα τους κερδοσκόπους

Εικόνα
Η διασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας του κλάδου παροχής διεθνών εταιρικών υπηρεσιών και καταπιστευμάτων, αλλά και η ενίσχυση της Κύπρου στο χάρτη των διεθνών χρηματοοικονομικών κέντρων, είναι το κύριο μέλημα του νεοσύστατου συνδέσμου Cyprus Fiduciary Association (CFA). Ο Δημήτρης Αχιλλέως, corporate counsel της Oxford Management Ltd και μέλος του συνδέσμου, εξηγεί πώς ο CFA… κήρυξε τον πόλεμο στους σπεκουλαδόρους που λυμαίνονται τον κλάδο και αμαυρώνουν τη φήμη του τόπου μας στη διεθνή αγορά.

Θεματικό πάρκο: Τελεσίγραφο από Ρώσους

Εικόνα
Κουράστηκαν οι Ρώσοι επενδυτές από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση των σχεδίων τους για δημιουργία μεγάλου θεματικού πάρκου και ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Ορόκλινης και θέτουν τα δικά τους χρονοδιαγράμματα.

ΝΑΙ, είπε το Eurogroup στην Ελλάδα για τα 130 δις. ευρώ

Εικόνα
Λουκάς Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας απόφαση - Συμμετοχή της ΕΚΤ μέσω αναδιανομής κερδών-Το δημόσιο χρέος να φτάσει το 2020 το 120,5% του ΑΕΠ - Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η ανταλλαγή ομολόγων. Βρυξέλλες: «Ιστορικής σημασίας για την ελληνική οικονομία είναι η σημερινή ημέρα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος μετά την ανακοίνωση της συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης  έπειτα από δωδεκάωρες διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το πακέτο περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απομείωση κατά 53,5% του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οi Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ολι Ρεν και Κριστίν Λαγκάρντ.