Δυσκολεύεται, λέγει ο Ντάουνερ, να ετοιμάσει Έκθεση

Άρχισε η συζήτηση του περιουσιακού με βάση τα έγγραφα του Greentree

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου για το περιουσιακό, χαρακτήρισε δύσκολο το έργο που ανέλαβε, να ετοιμάσει και να υποβάλει μια έκθεση προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αναφορικά με την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό, στο τέλος Μαρτίου.

Η συζήτηση για το περιουσιακό, η οποία, όπως δήλωσε ο Ντάουνερ, διεξάγεται στη βάση των εγγράφων που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες στο Greentree, θα συνεχισθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως είπε ο κ. Ντάουνερ,, κατά τη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης, οι ηγέτες θα αποφασίσουν για το πώς θα προχωρήσουν πάρα πέρα και θα οριστούν οι ημερομηνίες των επόμενων συναντήσεων τους.

Ερωτηθείς αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής έκθεσης τόσο από τον ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας όσο και από τον ίδιο προς τον Μπάν Κι-μουν σε σχέση με την πρόοδο των συνομιλιών, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη εδώ και πολύ καιρό επενδύουν πολλή ενέργεια σ΄ αυτή τη διαδικασία.

Ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι ένας πολυσύνθετος οργανισμός και πρόσθεσε ότι εμπλοκή στο Κυπριακό δεν έχει μόνο ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Ειδικός Σύμβουλος του, αλλά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το Συμβούλιο Ασφαλείας(ΣΑ).

Όπως είπε, σε πολλές περιπτώσεις οι ηγέτες υπενθυμίζουν σε όλους το ρόλο του ΣΑ, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια σειρά ψηφισμάτων του ΣΑ.

Πρόσθεσε ότι το ΣΑ χρειάζεται να ενημερωθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ σε περιοδική βάση για όλα τα ζητήματα με τα οποία ασχολείται ο ΓΓ.
Ανέφερε ότι ο ίδιος ενημέρωσε προφορικά τα μέλη του ΣΑ μετά τη συνάντηση στο Greentree της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ότι ο ΓΓ θα ετοιμάσει τη δική του έκθεση την οποία και θα καταθέσει προς το ΣΑ.

«Αυτό είναι το σωστό. Θέλουν να διαβάσουν τι έχει να πει ο ΓΓ», είπε.
Ο κ. Ντάουνερ συνέχισε λέγοντας ότι κατά τη συνάντηση στο Greentree , o ΓΓ και η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών σκεφτήκαν ότι θα ήταν χρήσιμο, ο ίδιος να υποβάλει μια έκθεση προς τον ΓΓ, κάτι που θα πράξει, όπως ανέφερε, στο τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Ντάουνερ απέφυγε να πει περισσότερα σε σχέση με το περιεχόμενο της έκθεσης σ’ αυτό το στάδιο, κάνοντας, ωστόσο, λόγο για «ένα δύσκολο έργο».

Ερωτηθείς, ανέφερε ότι στην επόμενη συνάντηση, οι ηγέτες θα συζητήσουν και πάλι το περιουσιακό, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές για αυτό το θέμα αποτελούν το πλαίσιο των συζητήσεων.

Ανέφερε, τέλος, ότι οι ηγέτες αντάλλαξαν έγγραφα για το περιουσιακό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Greentree2, προσθέτοντας ότι αυτά τα έγγραφα αποτελούν, επίσης, βάση για συζήτηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"