Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 8, 2013

«Θα κάψουμε τις τράπεζες» απειλούν αγανακτισμένοι οι κάτοχοι αξιογράφων

Εικόνα
Για να συζητήσει θέματα σύστασης του Δικαστηρίου Επιδιαιτησίας μετέβη χθες, επικεφαλής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, Φοίβος Μαυροβουνιώτης, στα κεντρικά γραφεία της Γενικής Εισαγγελίας, στη Λευκωσία, ζητώντας την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και δηλώνοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξουν "επικίνδυνες και ακραίες καταστάσεις", διότι κάτοχοι αξιογράφων είναι "πλήρως αγανακτισμένοι" και έχουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Το επίσημο πόρισμα της Ερευνητικής για την οικονομία – Πρώτος και κύριος υπεύθυνος ο Δ. Χριστόφιας – συνυπεύθυνοι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.- Χωριστό πόρισμα της Ηλιάνας Νικολάου επισημαίνει αλληλεξάρτηση ευθύνης κυβέρνησης και τραπεζών.- Αντιδράσεις των κομμάτων.-

Εικόνα
Δόθηκε χθες και επίσημα στη δημοσιότητα από την ίδια την τριμελή Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία το πόρισμα που συνέταξε η Επιτροπή σε σχέση με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και η κυπριακή οικονομία και το οποίο θεωρεί «πρώτο και κύριο υπαίτιο για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία της χώρας στα πρόθυρα χρεοκοπίας» τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Την εισαγωγή και τα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής, η οποία ανέρχεται σε συνολικά 178 σελίδες, ανέγνωσε στη διάρκεια 

988 αιτήσεις τους πρώτους 9 μήνες του 2013 στην «Eπιτροπή».-

Εικόνα
Τους τελευταίους εννιά μήνες η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα έχει εξετάσει 988 αιτήσεις, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα "Κίπρις".

Σήμερα, ο Αναστασιάδης στο Κουβέϊτ και ο Σαμαράς στο Ισραήλ.-

Εικόνα
Στο Κουβέιτ για διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και με επιχειρηματικούς παράγοντες, μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Βατοπέδι: Στο εδώλιο ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και άλλοι 12.-

Εικόνα
Την παραπομπή δεκατεσσάρων ατόμων για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με τις συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών στην Ελλάδα. Οι 14 που κατονομάζονται στο υπ’ αριθμόν 2000/13 βούλευμα είναι οι Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, 

Ένοχος ο Ακης Τσοχατζόπουλος και 16 άλλοι – Σήμερα οι ποινές.-

Εικόνα
Την ενοχή του Α. Τσοχατζόπουλου και άλλων 16 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποφάσισε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Κοινό έδαφος Συλλούρη - Κυπριανού στην αντιμετώπιση της διαπλοκής και διαφθοράς .-

Εικόνα
Εάν χρειαστεί θα δώσει στοιχεία για «σκευωρία» και στην δικαιοσύνη δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επαναλαμβάνοντας ότι η αντίδραση του κόμματός του αφορά την προσπάθεια στησίματος καταθέσεων εις βάρος συγκεκριμένων ανθρώπων.