Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 10, 2013

Σαν σήμερα. . . 10 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1821:  Μετά από πολιορκία του κάστρου των Σαλώνων (Άμφισσας) από τον  Γκούρα  και τον Πανουργιά, οι Τούρκοι που βρίσκονται μέσα σ' αυτό αναγκάζονται να παραδοθούν. Το γεγονός αυτό ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη της Επανάστασης στη Στερεά Ελλάδα, καθώς υπήρξε η πρώτη κατάληψη κάστρου από τους επαναστατημένους Έλληνες. 1864:  Παραιτείται η κυβέρνηση του  Κωνσταντίνου Κανάρη . Ο  Ζηνόβιος Βάλβης  σχηματίζει μεταβατική κυβέρνηση.

*Ζώδια 10/4

ΚΡΙΟΣ Η  Νέα Σελήνη που γίνεται στο ζώδιό σας  σάς δίνει το προβάδισμα για να κάνετε πολλά καινούργια πράγματα αλλά και σημαντικά ξεκαθαρίσματα. Όμως αν κάνετε το βήμα, θα χρειαστεί να είστε περισσότερο συνειδητοί από άλλες φορές γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε, εφόσον θα υποστηρίξετε αυτό που κάνετε με νύχια και με δόντια. Καλό είναι να μείνετε μέσα στην δύναμή σας αλλά χωρίς να σταματήσετε να σχετίζεστε και με τους άλλους. Η δίαιτα, η αλλαγή στην εμφάνισή σας αλλά και γενικά το οτιδήποτε θα σας κάνει να νιώσετε καλά είναι απαραίτητα.

Πόρτα εξόδου για Διοικητή της Κεντρικής

Εικόνα
Λευκωσία:  Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει πλέον πέρα από τη δυσφορία της κυβέρνησης και αυτή της Βουλής. Σήμερα, η σύσκεψη των αρχηγών θα εξετάσει τις σοβαρές κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί κατά του Πανίκου Δημητριάδη για κατάθεση αντιφατικών και ψευδών στοιχείων σε σχέση με την έρευνα του οίκου Alvarez and Marsal που ο ίδιος δρομολόγησε, τους όρους εντολής και την εξαίρεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Επανεξετάζονται εξαιρέσεις

Εικόνα
Λευκωσία:  Περίγραμμα για τον τρόπο που σκοπεύει να διασώσει τα ταμεία προνοίας και συντάξεων, κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, ωστόσο φαίνεται ότι ο δρόμος παραμένει μακρύς. Περίπου 1.000 ταμεία έχουν καταθέσεις στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρη η τελική φόρμουλα.

Κ. Αερογραμμές: «Κούρεμα» 500 υπαλλήλων

Εικόνα
Λευκωσία:  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από τα 11 αεροσκάφη του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών η Κυβέρνηση θα αποφασίσει σήμερα να παραμείνουν μόνο τα έξι και από τους 1030 υπαλλήλους να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία λίγο περισσότεροι από 500.

«Κούρεμα» με τις ευλογίες της κυπριακής Προεδρίας

Εικόνα
Βρυξέλλες:  Όσο οξύμωρο και εάν ακούγεται, με τα Συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εγκρίθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις 13-14 Δεκεμβρίου 2012, όταν η Κύπρος προήδρευε της Ε.Ε., τοποθετήθηκε ουσιαστικά ο θεμέλιος λίθος για το «κούρεμα» ανασφάλιστων καταθέσεων. Αποκαλύπτονται τα έγγραφα και το σκηνικό που στήθηκε.

Δεκάδες εκατομμύρια οι καταθέσεις φιλανθρωπικών ιδρυμάτων

Εικόνα
Λευκωσία:  Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι κατατεθειμένα και παγοποιημένα στις Τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, αφού όλοι οι εθελοντικοί Οργανισμοί και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα για διάφορους και διαφορετικούς λόγους διαθέτουν καταθέσεις σε λογαριασμούς πέραν των €100.000.