Κ. Αερογραμμές: «Κούρεμα» 500 υπαλλήλων

Κ. Αερογραμμές: «Κούρεμα» 500 υπαλλήλωνΛευκωσία: Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από τα 11 αεροσκάφη του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών η Κυβέρνηση θα αποφασίσει σήμερα να παραμείνουν μόνο τα έξι και από τους 1030 υπαλλήλους να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία λίγο περισσότεροι από 500.

Για τις δρομολογούμενες εξελίξεις ενημερωθήκαν χθες οι ηγεσίες των συντεχνιών του προσωπικού και αποφάσιααν να καλέσουν τα μέλη τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απότ ο προεδρικό.

Το σύνολο του προσωπικού, εκτός των όσων εργάζονται για το πτητικό πρόγραμμα που δεν θα επηρεαστεί, θα συγκεντρωθεί σήμερα στις 9:30 π.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών και στη συνέχεια θα πορευθεί προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και αναμένεται να λάβει τις επίμαχες κρίσιμες αποφάσεις.
 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της χθεσινής ενημέρωσης, οι ηγέτες των συντεχνιών στηλίτευσαν τις δημόσιες δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη όσο και του υπουργού Συγκοινωνιών Τάσου Μητσόπουλου, με τις οποίες αφηνόταν ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της εταιρείας.

Οι συντεχνίες θεωρούν ότι τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις μόνο ζημιά προκαλούν στον εθνικό αερομεταφορέα.  Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι με τις ρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει και θα ανακοινώσει σήμερα, οι Κ.Α. θα μπορέσουν να κερδίσουν χρόνο και να «βγάλουν» και την καλοκαιρινή περίοδο που είναι και η μοναδική προσοδοφόρα γι’ αυτές.

Ήδη η εταιρεία έχει προπωλήσει 400.000 θέσεις για το καλοκαίρι. Ωστόσο, με μόνο έξι αεροσκάφη είναι μάλλον δύσκολο να υλοποιήσουν όλα τα συμβόλαια, τα οποία έχουν υπογραφεί με διάφορους οργανωτές ταξιδίων του εξωτερικού από διάφορες χώρες - αγορές τουρισμού.

Έτσι στην περίπτωση που η εταιρεία δεν θα μπορεί να εκτελεί κάποιο συμβόλαιο θα το διαπραγματεύεται με άλλη αεροπορική εταιρεία από την οποία και θα λαμβάνει και την προμήθεια που της αναλογεί, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.  Χθες το πρωί ζοφερά χαρακτήρισε τα δεδομένα στις Κ.Α. ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή η εταιρεία μπορεί να καταρρεύσει.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακόμη κι αν ο στόλος των Κ.Α. μειωθεί στα έξι συν ένα αεροπλάνα, το προσωπικό μειωθεί κατά 50%, αλλά και ο μισθός των υπολοίπων, πάλι η εταιρεία θα χρειαστεί πρόσθετη κρατική στήριξη.

Ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε κατά πόσο είναι εφικτό και νόμιμο να επιχορηγηθεί η εταιρεία. Ταυτόχρονα, είπε, εξετάζονται και οι συνέπειες ενδεχόμενης κατάρρευσης.
 
Εξάλλου, ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, σε σχετική ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη ανησυχία του Κινήματος, για την πραγματικά οριακή κατάσταση που περιήλθαν οι Κ.Α. και καλεί την Κυβέρνηση, «χωρίς χρονοτριβή να προχωρήσει στην εφαρμογή του τελευταίου σχεδίου αναδιάρθρωσης μαζί με τις επιπρόσθετες προτάσεις που έγιναν».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"