Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 9, 2013

Αερομαχίες βρετανικών και συριακών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο – Εμπλοκή και τουρκικών F-16

Εικόνα
Πολεμικά αεροσκάφη Typhoon της RAF κέρδισαν αερομαχία με δύο συριακά πολεμικά αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, αποκαλύπτει η εφημερίδα Mirror.

Ο Σόιμπλε αποκλείει ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Εικόνα
Εάν με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, το 2014, η χώρα χρειάζεται νέα βοήθεια, "είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε, εφόσον η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις", διαβεβαιώνει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος". Επισημαίνει δε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν.

Ο Δ. Χριστόφιας στο κατεχόμενο Δίκωμο - Ελπίζει να γίνουν σεβαστές οι συγκλίσεις του με τον Ταλάτ.

Εικόνα
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να σεβαστεί τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν με την τ/κ πλευρά και η τ/κ πλευρά να διατηρήσει τη δέσμευσή της σε μια ομοσπονδιακή λύση, ευχήθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε δηλώσεις του στο κατεχόμενο Δίκωμο.

Τριήμερη επίθεση στη Συρία σχεδιάζει το Πεντάγωνο - Μπαράζ πυραύλων σε δεκάδες στόχους.-

Εικόνα
Το Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά, οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά δήλωσε ο Ασαντ στο CBS

Εικόνα
Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, μετέδωσε ο δημοσιογράφος του CBS, ο οποίος πήρε τη συνέντευξη από το Σύρο Πρόεδρο στη Δαμασκό. "Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή", δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ στο CBS, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.

Πρόοδος, αλλά η Κύπρος μπορεί και καλύτερα, εκτιμά η Κομισιόν

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η Κύπρος έχει πραγματοποιήσει πρόοδο στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, αλλά ότι μπορεί και καλύτερα, αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο σχέδιο εμπιστευτικής έκθεσης της ΕΕ.

Αναστασιάδης: Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ για τη λύση.

Εικόνα
Την αποφασιστικότητα του να εργαστεί για τη λύση, εξέφρασε xθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι μια λύση του Κυπριακού θα μπορούσε να βοηθήσει και στο ξεπέρασμα της σημερινής οικονομικής κρίσης.