Ο Δ. Χριστόφιας στο κατεχόμενο Δίκωμο - Ελπίζει να γίνουν σεβαστές οι συγκλίσεις του με τον Ταλάτ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να σεβαστεί τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν με την τ/κ πλευρά και η τ/κ πλευρά να διατηρήσει τη δέσμευσή της σε μια ομοσπονδιακή λύση, ευχήθηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε δηλώσεις του στο κατεχόμενο Δίκωμο.

Ο τέως Πρόεδρος επισκέφθηκε το κατεχόμενο χωριό του και παρέστη στη δοξολογία στην εκκλησία της Παναγίας των Περιβολιών μαζί με την οικογένειά του.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά τη δοξολογία, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι με τον πρώην ηγέτη των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πέτυχαν σημαντική πρόοδο σε ορισμένα θέματα και εξέφρασε την ευχή οι νυν ηγέτες να ακολουθήσουν την πρόοδο και να σεβαστούν τις συγκλίσεις, διαφορετικά το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί.
Επισημαίνοντας την ανάγκη για λύση, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν είναι σωστό να αρχίσουν από την αρχή και δήλωσε ότι η λύση πρέπει να είναι ειρηνική, δίκαιη, στη βάση της πολιτικής ισότητας όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα των ΗΕ και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον έπαψε πλέον να είναι ενεργός στην πολιτική, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι είναι ενεργός.
Τέλος, αναφερόμενος στο χωριό του είπε ότι με τους συγχωριανούς του αγωνίζονται όχι μόνο για να είναι μαζί, αλλά για να επανενώσουν τη χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"