Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 2, 2014

"Η συνωμοσία απειλεί και τους Τούρκους πολίτες"

Εικόνα
 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας», όπως είπε, στοιχείων υποστηριζόμενων από το εξωτερικό τα οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο «το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στην τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας». «Η Ιστορία δεν θα συγχωρέσει όσους αναμίχθηκαν σε αυτό το παιγνίδι», είπε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα για το τέλος της χρονιάς το οποίο αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρο στην έρευνα για διαφθορά η οποία υποστήριξε πως αποτελεί προϊόν σκευωρίας κύκλων στους κόλπους της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος για να υπονομευτεί η κυβέρνησή του και να τρωθεί η επιρροή της στην Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

Συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Εικόνα
Έως και τις 10 Ιανουαρίου συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας αδιέξοδο το διάλογο με το υπουργείο Υγείας για τη μετάβασή τους στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ κατηγορούν το υπουργείο ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Δύο νεκροί σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Εικόνα
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ φιλο-ισλαμιστών διαδηλωτών και της αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπως μετάδωσε η κρατική τηλεόραση. Βίαιες συγκρούσεις ξεσπούν ανά συχνά χρονικά διαστήματα στη χώρα, αφότου ο στρατός εκδίωξε από την εξουσία τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο. Έκτοτε εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Πρώτη παρέμβαση Γκιούλ στα τεκταινόμενα

Εικόνα
Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια «μίνι απόπειρα πραξικοπήματος» από στοιχεία της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος που υπηρετούν συμφέροντα ξένων και εγχώριων δυνάμεων που έχουν βαλθεί να «ταπεινώσουν» τη χώρα δήλωσε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν.

Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Αριέλ Σαρόν

Εικόνα
 Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του Αριέλ Σαρόν, ο οποίος παραμένει σε κωματώδη κατάσταση από τον Ιανουάριο του 2006. Οι γιατροί που τον παρακολουθούν περιορίστηκαν να αναφέρουν ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες, με τα ισραηλινά ΜΜΕ να μιλούν για σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Οι οικείοι του δεν έχουν σχολιάσει.

Κατασχέθηκε τουρκικό φορτηγό με όπλα για τη Συρία

Εικόνα
Νέα ένταση προκαλεί μυστηριώδες φορτηγό το οποίο φέρεται να κατασχέθηκε χθες το βράδυ από τη στρατοχωροφυλακή ενώ μετέφερε, αντί για ανθρωπιστική βοήθεια, όπλα και πυρομαχικά από την Τουρκία στη Συρία. Το νέο επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της κρίσης μεταξύ κυβέρνησης Ερντογάν και κοινότητας Φετουλάχ Γκιουλέν καθώς εκτιμάται ότι η το κίνημα Γκιουλέν προσπαθεί να χτυπήσει την τουρκική κυβέρνηση αποκαλύπτοντας τον ρόλο της εντός της Συρίας.

Η πρώτη εικόνα από το ατύχημα του Σουμάχερ

Εικόνα
 Η πρώτη φωτογραφία από το σημείο, όπου συνέβη το τραγικό ατύχημα το πρωί της περασμένης Κυριακής του Μίκαελ Σουμάχερ, είδε το φως της δημοσιότητας. Ένας άλλος σκιέρ, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο λιφτ και ανέβαινε προς την εκκίνηση της πίστας τράβηξε την εικόνα, που δείχνει κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στο σημείο.

Τριπλή βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

Εικόνα
 Τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά την τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μέσα σε διάστημα μίας ώρας μπροστά σε ξενοδοχείο όπου συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι κι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.