Τριπλή βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

 Τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά την τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μέσα σε διάστημα μίας ώρας μπροστά σε ξενοδοχείο όπου συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι κι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με τον Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, τον διευθυντή της ιδιωτικής υπηρεσίας των ασθενοφόρων, από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν ακόμη 17 άτομα.
Οι επιθέσεις στο ξενοδοχείο Τζαζίρα, σε μια από τις θεωρητικά πιο ασφαλείς τοποθεσίες στη Μογκαντίσου, αναδεικνύουν τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση του προέδρου Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ.
Η ανάδειξη του Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ στην εξουσία μετά την εκλογή του από τη βουλή πέρυσι είχε θεωρηθεί από πολλούς μια καμπή στην προσπάθεια να δοθεί τέλος σε έναν πόλεμο που διαρκεί δύο δεκαετίες και πλέον.
Οι πρώτες δύο βόμβες εξερράγησαν μέσα σε λίγη ώρα και ακολούθησαν σφοδρά πυρά από άνδρες των σομαλικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε περίπου μία αργότερα όταν η βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε καθώς το ερευνούσαν οι αρχές.
Τουλάχιστον η μία από τις δύο αρχικές εκρήξεις οφείλεται σε έναν βομβιστή-καμικάζι, σύμφωνα με τη σομαλική αστυνομία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την τριπλή επίθεση. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ έχουν διεξάγει μια σειρά επιθέσεων στη Μογκαντίσου.
Η επίθεση φέρνει ξανά σε αμηχανία την κυβέρνηση, η επιβίωση της οποίας εξαρτάται ουσιαστικά από την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία διαθέτει σχεδόν 18.000 αστυνομικούς και στρατιώτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"