Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 23, 2012

Συνεχίστηκαν οι πολιτικές αντιδράσεις με θέμα την ευρωζώνη

Εικόνα
Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ για εξέταση του ενδεχομένου παραμονής της Κύπρου στο ευρώ, αποτέλεσε και την Κυριακή το επίκεντρο των συζητήσεων στα ζητήματα της οικονομίας. Οι δηλώσεις του Γ.Γ του ΑΚΕΛ δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Κύπρου, λέγει ο Γιαννάκης Ομήρου. «Είπα να προβληματιστούμε αν η Τρόικα επιμένει σε σκληρά μέτρα», απαντά ο Άντρος Κυπριανού. Τη θέση του διαχωρίζει ο Σταύρος Μαλάς, ενώ ο Λιλλήκκας, απευθύνει έκκληση για κοινωνική ενότητα.

Ελλάδα:Αντιδράσεις Προέδρου Βουλής για σκάνδαλο διαφθοράς

Εικόνα
Το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας εμπλέκει το σημερινό Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Υπουργό της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καθώς και τους, επίσης, πρώην Υπουργούς , Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση που όπως σημειώνει, εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που – σύμφωνα με το δημοσίευμα - ξέπλυνε μαύρο χρήμα με αγοραπωλησίες ακινήτων αξίας 10,2 δισ. Ευρώ, την περίοδο 2005 – 2008.

"Kινεζικες επενδύσεις θα γίνουν στα κατεχόμενα"

Εικόνα
Με τον τίτλο «Βλέπουμε ζεστά τη δημιουργία έργων», η τ/κ εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι αντιπροσωπεία της γενικής διεύθυνσης για τη βιομηχανία και εμπορίου της Κίνας βρίσκεται παράνομα στα κατεχόμενα για επαφές. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε χθες με το λεγόμενο υπουργό οικονομίας Ερσίν Τατάρ, που είπε ότι Κινέζοι επενδυτές ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα κατεχόμενα.

Κυβέρνηση: Στόχος η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας των πολιτικών δυνάμεων

Εικόνα
Στόχος της Κυβέρνησης, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, από το  Προεδρικό Μέγαρο. Τόνισε ότι όσοι παρουσιάζουν την κυπριακή οικονομία ως καταρρέουσα, δημιουργούν τεράστια ζημιά. Επανέλαβε δε τη θέση της Κυβέρνησης ότι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα των τραπεζών, η Κύπρος δεν θα χρειαζόταν να αποτεθεί το Μηχανισμό.

Άρχισαν τα «ανοίγματα» για τον 2ο γύρο των Προεδρικών

Εικόνα
Κάλεσμα συνεργασίας απηύθυνε στην ΕΔΕΚ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ . «Τους λέμε εάν οι θέσεις που διατυπώνουν είναι ειλικρινείς τους καλούμε από τα τώρα. Έχουν κάνει την επιλογή τους για τον πρώτο γύρο, τους καλούμε από τα τώρα να συνεργαστούμε στο δεύτερο γύρο στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά, για να μην επιτρέψουμε σε αντιλαϊκές πολιτικές να μεθοδευτούν σε βάρος του Κυπριακού λαού», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Σαν σήμερα. . .24 Σεπτεμβρίου

Εικόνα

Tα Ζώδια 24/9

Εικόνα