Κυβέρνηση: Στόχος η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας των πολιτικών δυνάμεων


Στόχος της Κυβέρνησης, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, από το  Προεδρικό Μέγαρο. Τόνισε ότι όσοι παρουσιάζουν την κυπριακή οικονομία ως καταρρέουσα, δημιουργούν τεράστια ζημιά. Επανέλαβε δε τη θέση της Κυβέρνησης ότι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα των τραπεζών, η Κύπρος δεν θα χρειαζόταν να αποτεθεί το Μηχανισμό.

Ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι «στόχος της Κυβέρνησης, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας τόσο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου όσο και των κοινωνικών εταίρων. Αυτή η ενότητα θα πρέπει να κτιστεί στη βάση της θέσης της Κυβέρνησης για περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, για διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και για διασφάλιση της ανάπτυξης στον τόπο μας».
Πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η αποτροπή δυσβάσταχτων μέτρων, αλλά, κυρίως, η διασφάλιση της προοπτικής εξόδου από την κρίση και η αποτροπής ενός φαύλου κύκλου ύφεσης στην Κύπρο, «όπως, δυστυχώς, έχει εμφανιστεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη του εναντίον «όσων κάνουν ισοπεδωτικές για την οικονομία προσεγγίσεις», τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη ζημιά στην αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας έγινε λόγω αυτών των «ισοπεδωτικών προσεγγίσεων».
Επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε μια περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση», υποστηρίζοντας ότι «είναι πλέον κοινά αποδεκτό το γεγονός ότι, αν δεν ήταν το πρόβλημα των τραπεζών, η Κύπρος δεν θα χρειαζόταν να απευθυνθεί στο Μηχανισμό Στήριξης».

Αυτοί παρουσιάζουν την κυπριακή οικονομία περίπου ως καταρρέουσα ή με τεράστια προβλήματα, σημείωσε ο κ. Χριστοφίδης, «τότε όχι μόνο πλήττουν τις δυνατότητες ξένων επενδύσεις στην Κύπρο, αλλά πλήττουν και τη διαπραγματευτική μας ικανότητα έναντι της Τρόικα και την ίδια την αγορά».
Συνέστησε, τέλος, «ψυχραιμία - ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα - καθώς και ισορροπημένες προσεγγίσεις,  τόσο για την κυπριακή οικονομία όσο και για τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"