Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 23, 2012

Τα Ζώδια 23/11

Εικόνα

Σαν σήμερα. . .23 Νοεμβρίου

Εικόνα

Έκλεισε στις οκτώ το βράδυ η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα

Εικόνα
  Η Κύπρος επίσημα στην εποχή του Μνημονίου.- Στο Γιούρογκρουπ η Συμφωνία στις 3 Δεκεμβρίου.- Γλυτώσαμε το Φυσικό Αέριο και τη ΣΥΤΑ.-     Την επίτευξη της συμφωνίας μετέδωσε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο άνέφερε: « Θετική κατάληξη γύρω στις 8 το βράδυ είχαν οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικ.  Καταλυτικό ρόλο στο να επέλθει συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και να γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση διαδραμάτισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης και ο Ανώτερος Διευθυντής της Τράπεζας Σπύρος Σταυρινάκης».  

Έντονες διεργασίες για να κλείσει το θέμα της Ελλάδας τη Δευτέρα

Εικόνα
Το ΔΝΤ έκανε μια ουσιαστική κίνηση με στόχο τη διευκόλυνση της λήψης απόφασης για την Ελλάδα τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Εurogroup, μετακινούμενο από τη θέση του σε σχέση με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους κάνοντας έτσι το μισό δρόμο, ενώ ζητάει από τους Ευρωπαίους να καλύψουν τη διαφορά που απομένει.

Δικαστική απόφαση υπέρ Προέδρου Χριστόφια, λόγω ασυλίας

Εικόνα
  Ζητήθηκε από το Δικαστήριο να του απαγορευθεί να διαπραγματεύεται τη « Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».- Συγκεκριμένα, η Κίνηση και τα μέλη της ενήγαγαν, τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις με την τ/κ πλευρά, όσο και την Δημοκρατία, με την αιτιολογία ότι ο Πρόεδρος δεν ασκεί προεδρικό διάταγμα κατά τις συνομιλίες και συνεπώς δεν καλύπτεται από  την συνταγματική ασυλία. Επομένως, σύμφωνα με την Κίνηση, θα μπορούσε ο Πρόεδρος, ως Δημήτρης Χριστόφιας, να τεθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Σιαρλή παρέδωσε τον Προϋπολογισμό στον Ομήρου

Εικόνα
Περιλαμβάνει και τα συμφωνηθέντα μέχρι τώρα με την Τρόικα.- Τα μέχρι στιγμής συμφωνηθέντα με την Τρόικα περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013, τον οποίο επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα επί του μνημονίου της δανειακής σύμβασης.

Άλλα €3 δις εγγυήσεις στις τράπεζες από το κράτος

Εικόνα
Εν μέσω έντονων επικρίσεων από μικρή μερίδα βουλευτών, η ολομέλεια της βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία και υπό τη μορφή του κατ΄ επείγοντος νομοσχέδιο για επιπλέον κρατική εγγύηση των τραπεζών ύψους €3 δις.  Σύμφωνα με την έκθεση του νομοσχεδίου τροποποιείται ο νόμος για να αυξηθεί το ποσό που παρέχεται από τον υπουργό Οικονομικών ως κυβερνητική εγγύηση στα €6 δις, για τη σύναψη δανείων ή την έκδοση ομολόγων από πιστωτικά ιδρύματα τα οποία έχουν συσταθεί στη Δημοκρατία με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. 

Δίκη Μαρί: Το Κακουργιοδικείο στον τόπο της φονικής έκρηξης

Εικόνα
Δεν επετράπη στους δημοσιογράφους η είσοδος στη Βάση.- Έντονη διαμαρτυρία της ένωσης Συντακτών.- Επιθεώρηση στο χώρο της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, όπου στις 11 Ιουλίου 2011 σημειώθηκε η φονική έκρηξη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα, πραγματοποίησαν τα μέλη του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα μαζί με τους  διάδικους  στην υπόθεση. 

Στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου για το Φυσικό Αέριο

Εικόνα
Υπό τον έλεγχο της Βουλής η Κρατική Εταιρεία.- Την ερχόμενη Πέμπτη οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η τροποποίηση του νόμου περί Υδρογονανθράκων.   Το θέμα απασχόλησε χθεσινή κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, στην οποία παρέστησαν ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης και ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης και η Γενική Ελεγκτής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.    Σε δηλώσεις του, μετά από την έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου είπε: «Γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες που περνά η πατρίδα μας είναι κρίσιμες. Η οικονομική κατάσταση είναι γνωστή σε όλους πόσο δύσκολη είναι. Το φυσικό αέριο είναι ένας εθνικός πλούτος που ίσως μελλοντικά μας βγάλει από αδιέξοδα».

Καθολική η απεργία των οικοδόμων, λένε οι συντεχνίες

Εικόνα
«Δεν πάσχουν μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι εργοδότες» δηλώνει η ΟΣΕΟΚ.- Με έμφαση στο αίτημα για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του κλάδου και την συγκράτηση της ανεργίας, οι εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανία κατήλθαν χθες σε 24ωρη παγκύπρια απεργία, που σύμφωνα με την συνδικαλιστική ηγεσία υπήρξε καθολική. Στην πρωτεύουσα, οι απεργοί συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της ΠΕΟ, όπου ενημερώθηκαν από τα Διοικητικά Συμβούλια των συντεχνιών για τα τεκταινόμενα στην οικοδομική βιομηχανία και για τις προσπάθειες για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Συνέδριο των Ιπποτών της Μάλτας στη Λεμεσό

Εικόνα
Για την πολιτιστική κληρονομιά στη Μεσόγειο.- Συνέδριο για την «προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο», πραγματοποιείται χθες ξ-και σήμερα στη Λεμεσό, το οποίο διοργανώνεται από το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, της ΟΥΝΕΣΚΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.   Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, βασικές ενότητες του Συνεδρίου  είναι η επίδραση των φυσικών καταστροφών και διενέξεων στην πολιτιστική κληρονομιά, οι νέες προοπτικές για την πολιτιστική κληρονομιά υπό το φώς της Αραβικής Άνοιξης, τα ειδικά ζητήματα της θρησκευτικής κληρονομιάς και η ευθύνη των βασικών θεσμικών οργάνων για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.