Δικαστική απόφαση υπέρ Προέδρου Χριστόφια, λόγω ασυλίας


 Ζητήθηκε από το Δικαστήριο να του απαγορευθεί να διαπραγματεύεται τη « Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».-
Συγκεκριμένα, η Κίνηση και τα μέλη της ενήγαγαν, τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις με την τ/κ πλευρά, όσο και την Δημοκρατία, με την αιτιολογία ότι ο Πρόεδρος δεν ασκεί προεδρικό διάταγμα κατά τις συνομιλίες και συνεπώς δεν καλύπτεται από  την συνταγματική ασυλία. Επομένως, σύμφωνα με την Κίνηση, θα μπορούσε ο Πρόεδρος, ως Δημήτρης Χριστόφιας, να τεθεί ενώπιον δικαστηρίου.
 
Η Κίνηση για την Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, ζητά από το Δικαστήριο όπως εκδώσει διάταγμα που να απαγορεύει στον Πρόεδρο να συνομιλεί στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής ομοσπονδίας(ΔΔΟ), διότι θεωρεί, η Κίνηση, ότι «ο τρόπος που λειτουργεί και αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος, τη ΔΔΟ, είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».
 
Η πλευρά του Προέδρου Χριστόφια, υποβάλλοντας ένσταση, ανέφερε ότι δεν πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ένας εκ των διαδίκων, επειδή τον καλύπτει η ασυλία.
 
Το Δικαστήριο, με ενδιάμεση του απόφαση, έκανε αποδεκτή την ένσταση του Προέδρου και αποφάνθηκε όπως αφαιρεθεί από διάδικος, o ΠτΔ. Ως εκ τούτου, η δίκη συνεχίζεται μόνο εναντίον της Δημοκρατίας, η οποία εκπροσωπείται από τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνηση για την Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, έδωσε οδηγίες στους νομικούς της συμβούλους, Λουκή Λουκαίδη και Συνεργάτες, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο, από νομικής πλευράς, ώστε να ζητηθούν από το δικαστήριο προσωρινά απαγορευτικά μέτρα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Ζητούν δηλαδή να απαγορευτεί στον Πρόεδρο να ενεργεί προς την κατεύθυνση της ΔΔΟ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"