Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 28, 2014

Βαθύ κούρεμα για τα φωτοβολταϊκά

Εικόνα
Έκπληξη στην ΡΑΕΚ, σε βουλευτές μέλη της επιτροπής Εμπορίου και σε επαγγελματίες στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκαλεί η απόφαση της υπηρεσίας Ενέργειας να προωθήσει τη δραστική μείωση των αδειών που θα δοθούν μέσα στο 2014 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Αντί 30 μεγαβάτ που συζητούνταν αρχικά μεταξύ υπουργείου και ΡΑΕΚ, η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι πρέπει να εγκατασταθούν μόλις 13,5 μεγαβάτ! Αυτό σημαίνει πως το νέο σχέδιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών net metering σε κατοικίες θα είναι μικρότερης κλίμακας και από το περσινό, ενώ έως πρόσφατα δίνονταν διαβεβαιώσεις ότι θα ήταν μεγαλύτερης.

Βρέθηκε προτομή του Μ. Αλεξάνδρου στο Ακρωτήρι

Εικόνα
Μια δεύτερη τρίκλιτη βασιλική, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στη θέση «Καταλύματα των Πλακωτών» Ακρωτηρίου Κύπρου, στη θέση των βρετανικών βάσεων.

Ανάγκη για στήριξη του αγροτικού τομέα

Εικόνα
Την ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια για ανάπτυξη, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι “η οικονομική κρίση παρέχει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τη φθίνουσα πορεία που ακολουθεί ο τομέας με τις πολιτικές τις οποίες προωθεί η ΕΕ".

Έφερε 25,5 εκατ., έβγαλε 23,5 η MABOR

Εικόνα
Με παρέλευση πολλών ωρών από τη δημοσιοποίηση του θέματος στη χθεσινή έκδοση της «Χαραυγής», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το δικηγορικό του γραφείο απάντησαν στην κατηγορία ότι εταιρεία που εκπροσωπείται από το συγκεκριμένο γραφείο, η MABOR CO LIMITED, είχε βγάλει εκτός Κύπρου 22,4 εκατ. δολάρια λίγες μέρες πριν από το κούρεμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε προνομιακή μεταχείριση από τον ίδιο τον Πρόεδρο ή συνεργάτες του. Είχε προηγηθεί, πριν από έναν χρόνο, η γνωστοποίηση της μεταφοράς στο εξωτερικό ποσού 26 εκατ. ευρώ, την ίδια περίοδο, από συμπεθέρους του κ. Αναστασιάδη.

Σήμερα το ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν

Εικόνα
 Τη Δευτέρα πραγματοποιείται η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χρεώνουν στη Ρωσία, έναν «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

Εικόνα
Με τους Ευρωπαίους, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία της Α. Μέρκελ με τον Βλ. Πούτιν, με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης να κατηγορεί μεν τη Ρωσία, αλλά να προσθέτει ότι «έχει ακόμη την ευκαιρία να τιμήσει τη συμφωνία της Γενεύης».

Πάγωμα κρατικών δαπανών για μια τετραετία

Εικόνα
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2015 -2018 καταθέτει στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο Μεσοπρόθεσμο δίνει βάρος στην περιστολή των δαπανών στο Δημόσιο, εισάγοντας ανώτατα όρια εξόδων σε Γενική και Κεντρική Κυβέρνηση, ενώ προβλέπει παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας και κυρίως στο ασφαλιστικό σύστημα.

Τραγωδία σε Λούνα Πάρκ της Αθήνας

Εικόνα
Ένα 13χρονο αγόρι έχασε σήμερα την ζωή του, ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίσθηκε την ώρα που έπαιζαν σε λούνα παρκ στην συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό. Το περιστατικό συνέβη στις 16:00 και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα δύο αδέλφια έπαιζαν, μέσα σε μια φουσκωτή μπάλα με ήλιο, σε πισίνα του παιδικού πάρκου όταν ξαφνικά σηκώθηκε ισχυρός άνεμος και σήκωσε την μπάλα μεταφέροντας της τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά μαζί με τα παιδιά τα οποία χτύπησαν σε άλλα αντικείμενα περιβάλλοντα χώρου.