Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 21, 2012

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Αρχίζουν τα δύσκολα

Εικόνα
Προσκλήθηκε αμέσως από τη Μέρκελ στο Βερολίνο.- Σήμερα ανακοινώνεται το Υπουργικό Συμβούλιο.- Υπουργός Οικονομικών ο Βασίλης Ράπανος, Υπουργός Εξωτερικών ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το Υπουργικό είδε χθες το πακέτο μέτρων για την οικονομία

Εικόνα
Αλλά ακόμη «θα γίνει κοινωνικός διάλογος προτού πάει στη Βουλή».- Κύριος στόχος το 2.5%.- Με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω μείωση δαπανών μέσα από εξοικονομήσεις, διόρθωση στρεβλώσεων και αναδιάρθρωση προβλημάτων, το πακέτο μέτρων για την οικονομία τέθηκε χθες ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαψεύδει η Ρωσία τα περί «ναυτικής βάσης στην Κύπρο»

Εικόνα
Προβοκατόρικη «ανάλυση» του Αμερικανικού STRATFOR.- ΜΟΣΧΑ: Έγκυρες πηγές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών από την Μόσχα διέψευδαν αυτό που υποστηρίζει σε ανάλυσή του το Αμερικανικό STRATFOR, ότι προσφέρουν το δάνειο των 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο για να αποκτήσουν ναυτική βάση στο νησί: 

Έτοιμο το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό στοίχημα

Εικόνα
Έμεινε η ρύθμιση της φορολογίας.- Η επιτροπή νομικών της Βουλής ολοκλήρωσε την εξέταση του νομοσχεδίου, με το οποίο ρυθμίζεται το ηλεκτρονικό στοίχημα.  Το νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευση του on line casino και του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων, θα οδηγηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία θα αρχίσει τη συζήτηση τη Δευτέρα για να ρυθμίσει τη φορολογία του στοιχήματος.

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών η Αστυνομία

Εικόνα
16.5 κιλά κάνναβης και 1500 γρ. κοκαίνης στην κατοχή Σπανιόλας.- Σύλληψη και δύο Κυπρίων  στη Λεμεσό.- Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εναντίον μίας Ισπανίδας, 40 χρόνων και ενός Κύπριου 34 χρόνων από τη Λεμεσό, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε τρίτα πρόσωπα.

Vivartia: Σε κυπριακά χέρια με κυπριακό όνομα

Εικόνα
Τη λύση που αφορά στο εμπορικό της όνομα αναζητά η Vivartia Κύπρου, η οποία αφού άλλαξε χέρια προ μερικών μηνών πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετονομασίας του ομίλου εισαγωγών και πωλήσεων.

Θέλει όλο τον χρόνο πτήσεις η Transaero

Εικόνα
Η ρωσική εταιρεία αερομεταφορών Transaero, από τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιεί πτήσεις από και προς τη Ρωσία μεταφέροντας τουρίστες από την αχανή χώρα στο νησί για τουριστικούς –κυρίως- σκοπούς.

ΣΕΛΚ: Μόνη πύλη διεξόδου η ανάπτυξη

Εικόνα
Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι κοινωνικοί φορείς σε συνεργασία με το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και στην ανάγκη λήψης μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και ανάπτυξης αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), ο πρόεδρος του συνδέσμου Θεόδωρος Παρπέρης.

ΚΟΤ: Ανοίγει γραφείο στο Κίεβο

Εικόνα
Μετά τις μειώσεις στον προϋπολογισμό για το 2012 ο ΚΟΤ καλείται κάθε μήνα να προχωρεί μπροστά πετυχαίνοντας και καλύτερα αποτελέσματα για τον εισερχόμενο τουρισμό και καταφέρνοντας να λειτουργήσει εντός μειωμένου μπάτζετ.

Στο δημόσιο χρέος τα κέρδη της "Αφροδίτης"

Εικόνα
«Ίσως χρειαστούν και όλα τα χρήματα που θα κερδίσει η Κύπρος από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στο οικόπεδο Αφροδίτη για την αποπληρωμή των δανείων που ακούμε ότι θα κάνει η Δημοκρατία. Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος θα πάει για αυτό τον σκοπό. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να ακολουθηθεί αυστηρή δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να μην χαθεί ο φυσικός πλούτος για κάλυψη των χρεών» με αυτά τα λόγια ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πάνος Παπαναστασίου, περιέγραψε πως αντιμετωπίζει τις ευκαιρίες από το φυσικό αέριο αλλά και τις προκλήσεις για τη χώρα.