Διαψεύδει η Ρωσία τα περί «ναυτικής βάσης στην Κύπρο»

Προβοκατόρικη «ανάλυση» του Αμερικανικού STRATFOR.-

ΜΟΣΧΑ: Έγκυρες πηγές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών από την Μόσχα διέψευδαν αυτό που υποστηρίζει σε ανάλυσή του το Αμερικανικό STRATFOR, ότι προσφέρουν το δάνειο των 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο για να αποκτήσουν ναυτική βάση στο νησί: 

«Είναι ανοησίες και μάλιστα προβοκατόρικες ανησυχίες για να υπονομεύσουν την δυνατότητα της Κύπρου να συνάψει διακρατικό δάνειο με την Ρωσία αντί να προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης. 

«Η Κύπρος είναι χώρα-μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και η Ρωσία έχει άριστες σχέσεις μαζί της, αλλά λόγω και της γενικότερης πολιτικής κατάστασης του νησιού με την κατοχή του 40% από μια ΝΑΤΟϊκή χώρα θα ήταν εξαιρετικά επισφαλές να κατασκευαστεί ρωσική ναυτική βάση εκεί. Η Ρωσία έχει ναυτική βάση στο Ταρτούς (σ.σ: Συρία) και δεν σκοπεύει να φύγει από εκεί». 

Από εκεί και πέρα έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους οι πιέσεις της ΕΕ να μην λάβει το δάνειο των 5 δισ. ευρώ η Κύπρος από την Ρωσία, αλλά από τον Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ, αλλά για την ώρα η Λευκωσία αντιστέκεται. Μάλιστα στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι "Είναι λίγα τα 5 δισ. χρειάζονται τουλάχιστον 10 για να λυθεί το πρόβλημα". Η Λευκωσία επανειλημμένα έχει διευκρινίσει ότι επιδιώκει  συνδυασμό του ρωσικού δανείου και ενός μικρού δανείου από το EFSF προκειμένου να διατηρηθεί μια ισορροπία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"