Σύλληψη για την κομπίνα με τα μεταχειρισμένα

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 63χρονο και αναζητεί έναν 54χρονο ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό στο πλαίσιο διερεύνησης κομπίνας εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία πωλούνται ως καινούργια, καθώς και εισαγωγής και επανεξαγωγής αυτοκινήτων χωρίς να ειδοποιηθεί το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ως καινούργια αφορά την περίοδο 2007 - 2009 και την περίοδο 2006-2013 αναφορικά με την επανεξαγωγή αυτοκινήτων χωρίς να ειδοποιείται το ΤΟΜ και το Υπουργείο Συγκοινωνιών.
«Είναι μια σοβαρή υπόθεση, έχουν γίνει αρκετές εξετάσεις. Υπάρχει όγκος ανακριτικού έργου που αναμένεται να διεκπεραιωθεί έχοντας υπόψη ότι εξετάζεται ένας μεγάλος όγκος εγγράφων», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων συλλήψεων αν αυτό δικαιολογείται από τη διερεύνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, η Αστυνομία ενημερώθηκε το Μάρτιο από τη Νομική Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της είχε ενημερωθεί από το τμήμα ελέγχου του Υπουργείου Συγκοινωνιών.
«Συγκεκριμένα με βάση τα υπό εξέταση στοιχεία και τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, συγκεκριμένη εταιρεία μεταξύ των ετών 2007 – 2009 προέβηκε στη εισαγωγή αριθμού αυτοκινήτων, τα οποία γράφτηκαν ως καινούρια ενώ στην ουσία ήταν μεταχειρισμένα», σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως η δεύτερη πτυχή αφορά τα έτη 2006-2013, όπου η συγκεκριμένη εταιρεία εισήγαγε στην Κύπρο αριθμό αυτοκινήτων τα οποία ενεγράφησαν σε άλλη εταιρεία και στη συνέχεια γινόταν επανεξαγωγή σε χώρα της ΕΕ χωρίς να ενημερωθεί το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και το αρμόδιο Υπουργείο.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι συνελήφθη ο 63χρονος διευθυντής της εταιρείας στην οποία εγγράφονταν τα αυτοκίνητα, ενώ εκκρεμεί η σύλληψη του 54χρονου διευθυντή της εταιρείας που εισήγαγε τα αυτοκίνητα αυτά, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι μετέβη στο εξωτερικό.
Ο 63χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα και παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο πέντε ημερών.
«Τα αδικήματα που διερευνώνται με βάση τις μέχρι τώρα εξετάσεις είναι η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, η απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, η απάτη κατά την πώληση, πλαστογραφία», είπε ο κ. Αγγελίδης.
Σε ερώτηση αν με βάση τον υλικό που έχει συλλεγεί τίθεται θέμα για το ΤΟΜ, ο κ. Αγγελίδης αφού είπε πως το όλο θέμα προέκυψε από έρευνα του τμήματος ελέγχου του Υπουργείου Συγκοινωνιών, είπε ότι η Αστυνομία θα συζητήσει με τη Νομική Υπηρεσία για το πώς θα προχωρήσουν οι έρευνες εάν υπάρχει εμπλοκή οποιουδήποτε προσώπου.
«Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι αν υπάρξουν στοιχεία που να δικαιολογούν και συλλήψεις οποιωνδήποτε άλλων προσώπων στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης αυτό θα γίνει», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"