Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 18, 2014

Λιγότερο, αλλά εχθρική και η Ειρένα

Εικόνα
Έπιασε δουλειά χθες η νέα επίτροπος Μεταρρύθμισης μεταβαίνοντας στο Προεδρικό για την παρουσίαση ενδιάμεσης μελέτης της παγκόσμιας Τράπεζας για τα καυτά θέματα της αξιολόγησης και μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων. Ψηλά στην ατζέντα της η συνάντηση με την ΠΑΣΥΔΥ αλλά και με τον επιχειρηματικό κόσμο που συνδιαλέγεται με τη δημόσια υπηρεσία.

Κλάπηκαν γυαλιά ηλίου αξίας 20 χιλιάδων ευρώ

Εικόνα
Συνολικά 300 ζευγάρια γυαλιά ηλίου αξίας περίπου 20 χιλιάδων ευρώ κλάπηκαν από κατάστημα οπτικών ειδών στη Δερύνεια.

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

Εικόνα
Με συνάντηση σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων με μέλη της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο ολοκληρώθηκε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου στο Λονδίνο. Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε αρχικά τους βουλευτές για την πορεία της οικονομίας της Κύπρου μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» των αποφάσεων του Eurogroup για το τραπεζικό σύστημα και για την οικονομία γενικότερα. «Δώδεκα μήνες μετά αμφισβητούμε έντονα την αποτελεσματικότητα της στείρας λιτότητας χωρίς μέτρα εξισορρόπησης και ολιστικές πολιτικές που θα προωθούν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους», πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

700 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη μέρα

Εικόνα
Σε 17.365 κατασχέσεις προχώρησαν οι εφορίες μόνο μέσα στον Ιανουάριο στην Ελλάδα. Κατά μέσο όρο, οι εφορίες προχωρούν σε 700 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη μέρα.

Θετική έκθεση για Ελλάδα ετοιμάζουν οι S&P

Εικόνα
Θετικές αναφορές στην πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στο σκέλος της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αναμένεται να κάνει ο οίκος αξιολογήσεως Standard & Poor's σε έκθεσή του που θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή 21 Μαρτίου. Σήμερα ο οίκος αξιολογήσεως βαθμολογεί την Ελλάδα με «Β-/Β», με σταθερές προοπτικές (outlook). Η βαθμολογία αυτή δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί με την επικείμενη έκθεση της Standard & Poor's. Ωστόσο αναμένονται ενδείξεις για το πώς θα αντιμετωπίσει ο οίκος την Ελλάδα στην περίπτωση που η Ευρωζώνη αποφασίσει ενδεχόμενη «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους σε όρους καθαρής παρούσας αξίας.

Νέες μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας

Εικόνα
Στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) εισάγονται στις 19 Μαρτίου οι νέες μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίες προέκυψαν από την υποχρεωτική μετατροπή 85.873.871 Μετατρέψιμων Αξιόγραφων Κεφαλαίου (ΜΑΚ1) έτσι ώστε να ενισχυθεί ο Δείκτης Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier 1) της τράπεζας στο 9%.

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στον κόλπο του Τόκιο

Εικόνα
Εννέα Κινέζοι μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Beagle ΙΙΙ που βυθίστηκε στις εκβολές του κόλπου του Τόκιο τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, μετά από τη σύγκρουσή του με άλλο πλοίο, αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή. Το πλοίο χωρητικότητας 12.630 τόνων με σημαία Παναμά βυθίστηκε μετά τη σύγκρουσή του με το νοτιοκορεατικό φορτηγό πλοίο Pegasus Prime όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Εικόνα
Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Φαριάμπ στο βορρά του Αφγανιστάν, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.