Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 19, 2013

Ρωσία: Εχει αποδείξεις ότι οι αντικαθεστωτικοί έριξαν χημικά στη Συρία - Η Μόσχα εκφράζει την απογοήτευσή της για την οπτική του ΟΗΕ

Εικόνα
Στα χέρια της ρωσικής διπλωματίας βρίσκονται οι συριακές αποδείξεις ότι τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριμπιάκοφ. 

Για να σώσει την Ελληνική η Εκκλησία πωλεί χωράφια στα Ταμεία Συντάξεων ΑΗΚ και ΑΤΗΚ.-

Εικόνα
Συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ και της Εκκλησίας της Κύπρου έχει επέλθει, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, προκειμένου η Εκκλησία να διασφαλίσει τη συμμετοχή της με μεγάλο ποσοστό στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας. Πιο εδικά αναφέρεται ότι η Εκκλησία παραχωρεί γη μεγαλύτερης αξίας από τα χρεόγραφα και αξιόγραφα (συνολικής αξίας 60 εκ. ευρώ) που εξασφαλίζει από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ.

Μπαρόζο: «Τα οφέλη από επανένωση θα αντισταθμίσουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις για λύση του Κυπριακού».-

Εικόνα
Έκκληση προς όλα τα μέρη στην Κύπρο να συμβάλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος ενόψει της επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος θεωρεί ότι τώρα παρουσιάζεται κατάλληλη ευκαιρία για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Ο κ. Μπαρόζο προήδρευσε χθες συνεδρίασης της ειδικής ομάδας εργασίας της Κομισιόν για το Κυπριακό, όπου έγινε αξιολόγηση της κατάστασης ενόψει της αναμενόμενης επανάληψης των συνομιλιών τον Οκτώβριο.

Μείωση στην τιμή της αμόλυβδης κατά τρία σεντ.-

Εικόνα
Μείωση τρία σεντ στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανακοίνωσαν δύο εταιρείες πετρελαιοειδών βάζοντας φρένο στην ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών.

Το νομοσχέδιο για δημιουργία υφυπουργείων στη Βουλή.- Το κόστος θα καλυφθεί από μειώσεις των μισθών του Προέδρου και των Υπουργών.-

Εικόνα
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία έξι ή και λιγότερων υφυπουργείων, παρουσίασε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος στέλλει το μήνυμα ότι τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολύ περισσότερα από την εξοικονόμηση αν δεν διορίζονταν και ότι το κόστος θα καλυφθεί από τις εξοικονομήσεις στους μισθούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και των αξιωματούχων που διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Ερευνα για τη ΣΥΤΑ: «Ο Νίκος Λίλλης είναι Κυβέρνηση και σύμβουλος του Προέδρου Χριστόφια» - Κατάθεση του επιχειρηματία Τάκη Παλάοντα.-

Εικόνα
Στην Ερευνητική Επιτροπή για την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων της Cyta σε τουρκοκυπριακή γη στη Δρομολαξιά κατέθεσε χθες ο επιχειρηματίας Τάκης Παλάοντας, ο οποίος είχε επαγγελματικές σχέσεις με τον επιχειρηματία Χαράλαμπο Λιοτατή.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Να πιάσει άμεσα δουλειά το ΔΣ της Τρ. Κύπρου - “Στο σωστό δρόμο το πρόγραμμα της Κύπρου, αλλά η ανεργία θα συνεχίσει ανοδική πορεία».-

Εικόνα
«Το υψηλό μορφωτικό επίπεδο του εργατικού δυναμικού, η υψηλή ποιότητα των θεσμών, και το χαμηλό εταιρικό φορολογικό καθεστώς, αναμένεται να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα και την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα», αναφέρει στην τελευταία αξιολόγηση της για την πορεία της κυπριακής οικονομίας η Τρόικα.