Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 7, 2013

*Ζώδια 7/5

ΚΡΙΟΣ Είστε μέσα σε δυναμική φάση και γι' αυτό μπορεί να πάρετε κάποιες ξαφνικές αποφάσεις που ίσως να εκπλήξουν και εσάς τους ίδιους. Τουλάχιστον για λίγο θα βγείτε από την σταθερή κατάσταση που μπορεί μεν να σας κάνει καλό από την μια πλευρά αλλά από την άλλη σας κάνει και νιώθετε ότι δεν κάνετε κάτι πολύ ουσιαστικό. Τώρα σας παρουσιάζεται η ευκαιρία κατά κάποιο τρόπο να αλλάξετε ορισμένα κακώς κείμενα και να έρθετε πιο κοντά στον δικό σας εαυτό. Ευνοείται η επαφή ή η συνεργασία με έναν Δίδυμο.

Σαν σήμερα. . . 7 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 1274:  Η σύνοδος του Λουγδούνου (Λυών) αποφασίζει την ένωση των Εκκλησιών, η οποία όμως δεν θα πραγματοποιηθεί, επειδή οι Λατίνοι αποβλέπουν στην πλήρη υποδούλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 1453:  Αποκρούεται νέα μεγάλη έφοδος του σουλτάνου Μωάμεθ Β' κατά της Κωνσταντινούπολης.

Κρίσιμες ώρες για τους δήμους

Εικόνα
Λευκωσία : Ώρες αγωνίας και αβεβαιότητας συνεχίζουν να περνούν οι δήμοι της Κύπρου. Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις. Ως γνωστό, μετά την τελευταία συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Δήμων με τον υπουργό Εσωτερικών, συμφωνήθηκε η σύσταση Μικτής Επιτροπής μεταξύ δήμων και τεχνοκρατών του υπουργείου, η οποία θα συζητήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι πολεοδομικές άδειες θέλουν το χρόνο τους

Εικόνα
Λευκωσία : Οι τοπικές Αρχές εξετάζουν τρόπους σμίκρυνσης του χρόνου έκδοσης πολεοδομικών αδειών, αλλά το εγχείρημα θα αποτύχει σε περίπτωση κατά την οποία δεν καταβληθεί ανάλογη προσπάθεια και από τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Όπως μας ελέχθη, υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες απαντούν σε αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι και πέντε μήνες μετά την υποβολή τους. Από αυτό προκύπτει πως ακόμη και αν ο αιτητής υποβάλει την αίτησή του «αψεγάδιαστη», και πάλι δεν θα κερδίσει σημαντικό χρόνο.

Ένεση €3 δισ. στα μέσα Μαϊου

Εικόνα
Λευκωσία : Τα πρώτα τρία δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας στα μέσα Μαΐου, καθώς η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση της πρώτης δόσης της δανειακής σύμβασης. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλους τους απαιτούμενους όρους για να λάβει την πρώτη δόση του πακέτου διάσωσης.

Αγοραίος έρωτας σε τιμές ξεφτίλας...

Εικόνα
Λάρνακα : Το φαινόμενο είναι γνωστό στη Λάρνακα, από χρόνια. Κάθε Κυριακή, στο μικρό πάρκο δίπλα από το Κεντρικό Ταχυδρομείο της πόλης (κοντά στις Φοινικούδες), διεξάγεται πορνεία. Όχι όλες, αλλά αρκετές από τις Ασιάτισσες που πηγαίνουν εκεί, έχοντας το κυριακάτικο ρεπό τους από τον εργοδότη, αντί να πάρουν κάποιο φαγητό και να συμφάγουν με τις φίλες τους, προσφέρουν το κορμί τους προς εμπορία. Κάτι σαν «μαρκέτα», παζαράκι αγοραίου έρωτα, για το οποίο λίγο ή πολύ γνωρίζει, αν όχι όλη, η μισή τουλάχιστον Λάρνακα.

Κύπρος και Ισραήλ προχωρούν σε αναβάθμιση των σχέσεών τους

Εικόνα
Τελ Αβίβ : Στο επόμενο στάδιο θέλουν να προωθήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία Κύπρος και Ισραήλ  ώστε αυτή να αποκτήσει και στρατηγική σημασία. Το γεγονός ότι υπήρξε από ισραηλινής πλευράς μια θετική προσέγγιση για ένα στρατηγικής σημασίας διάλογο αφήνει ικανοποιημένη τη Λευκωσία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρώτη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη γειτονική χώρα έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων.