Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 7, 2011

Σαν σήμερα...7 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1185:  Ο στρατηγός Αλέξιος Βρανάς κατατροπώνει τους Νορμανδούς σε μάχη κοντά στον Στρυμόνα. Οι τελευταίοι, μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης, εκινούντο εναντίον της Κωνσταντινούπολης. 1917:  Οκτωβριανή Επανάσταση. Οι Μπολσεβίκοι του Λένιν καταλαμβάνουν την εξουσία στη Ρωσία. ( 25 Οκτωβρίου  1917 με το  παλιό ημερολόγιο ) 1921:  Ιδρύεται το Εθνικό Φασιστικό Κόμμα (PNF) από το Μπενίτο Μουσολίνι. 1926:   Εκλογές στην Ελλάδα , οι πρώτες με απλή αναλογική και με ψηφοδέλτιο μετά την κατάργηση του σφαιριδίου. Εξαιτίας του εκλογικού νόμου, δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. 1985:  Αποφυλακίζεται, έπειτα από 19 χρόνια, ο Ρούμπιν  Χάρικεϊν  Κάρτερ. Ο 48χρονος πυγμάχος είχε καταδικαστεί για τριπλό φόνο το 1966. Ο Μπομπ Ντίλαν έγραψε τραγούδι γι' αυτόν και ο σκηνοθέτης Νόρμαν Τζούισον γύρισε ταινία για τη ζωή του, με τίτλο  The Hurricane  και τον Ντένζελ Ουάσινγκτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 2006:  Υπερψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη

Αμερικανικό πολιτικοστρατιωτικό μήνυμα στην Τουρκία

Εικόνα
Η φρεγάτα USS RAMAGE στη Λεμεσό και επίσκεψη σ’ αυτήν του Υπουργού Άμυνας, έπειτα από επίσημη Αμερικανική πρόσκληση Eπίσκεψη με νόημα του αμερικανικού καταδρομικού USS Ramage κλάσης Arleigh Burke στο λιμάνι της Λεμεσού και το κυριότερο υποδοχή της από τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Δημήτρη Ηλιάδη, η οποία συνοδεύθηκε από θερμές δηλώσεις. «Η παρουσία των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή μας δείχνει το ενδιαφέρον για να διατηρηθούν συνθήκες ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας και οι εξελίξεις να συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας μετά την επίσκεψή του σε αμερικανική φρεγάτα στο λιμάνι Λεμεσού.

Όλα κυλούν ομαλά με τη γεώτρηση στο οικόπεδο 12

Εικόνα
Σε δέκα ημέρες ο «Όμηρος» φθάνει στο στόχο. Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης.

Ποινική έρευνα για τον Διευθυντή Πολιτικής Αεροπορίας

Κατασχέθηκαν οι υπολογιστές του Σε κατάσχεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Λεωνίδα Λεωνίδου, Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας, προέβη η Αστυνομία επειδή σε έγγραφο της υπηρεσίας το οποίο υπογράφει ο ίδιος και αφορά υποθέσεις αγοράς υπηρεσιών για γιατρούς αεροπορικής ιατρικής εμφανίζονται παρατυπίες και στοιχεία για διερεύνηση. 

ΕΛΛΑΔΑ: Κυβέρνηση συνεργασίας για έγκριση της «δανειακής συμφωνίας»

Εικόνα
Δίωρη συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου – Σαμαρά - Σήμερα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού Σε δίωρη συνάντηση των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, συμφωνήθηκε οδικός χάρτης για την έξοδο της Ελλάδας από την πολιτική κρίση, που εντάθηκε με αφορμή τη «δανειακή συμφωνία» της 26ης Οκτωβρίου.

Νέα διπλή υποβάθμιση από τους Moody’s

Εικόνα
Ήταν αναμενόμενη, λέγει η Κυβέρνηση - μέτρα αμέσως ζητά ο Ομήρου. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το Σάββατο τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά δύο βαθμίδες από Baa1 σε Baa3 και την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση κατά μία βαθμίδα από P-2 σε P-3, θέτοντας τις νέες αξιολογήσεις υπό αρνητική παρακολούθηση. 

Πρόεδρος: Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για επανένωση

Εικόνα
Ζητεί ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, που προσφέρονται στα πλαίσια της συμφωνημένης υφιστάμενης διαδικασίας για να επιτύχουμε την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι στη συνάντηση της Νέας Υόρκης δεν έγινε λόγος για άσκηση επιδιαιτησίας και για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.